Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυση στο γερμανικό Focus από έξι Έλληνες δικηγόρους

Το γερμανικό περιοδικό «Focus» μήνυσαν για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή ελληνικών κρατικών συμβόλων, έξι έλληνες δικηγόροι.

Η εισαγγελία Αθηνών όρισε στις 29 Ιουνίου για πρώτη φορά έρευνα της υπόθεσης. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα διεξαχθεί δίκη, δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας από τους 6 έλληνες δικηγόρους, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τον εκδότη του περιοδικού Χέλμουτ Μάρκβορτ, το φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου ήταν μια νόμιμη, σατιρική παρουσίαση της κατάστασης, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο από το Μόναχο. «Φυσικά και το υποστηρίζω. Ήταν τότε κάτι πρωτότυπο», είπε και πρόσθεσε ότι έμαθε για τη νομική έρευνα μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κλήτευση ούτε αγωγή», δήλωσε. «Καμία ελληνική Αρχή δεν απευθύνθηκε σε μένα και ούτε οι συνάδελφοι έχουν λάβει τίποτα».

Ωστόσο, ο Μάρκβορτ είχε λάβει μετά το δημοσίευμα πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, και από την Ελλάδα.

Τότε κάλεσε τους Έλληνες να χαλαρώσουν και τους συνέστησε να θυμηθούν τον συμπατριώτη τους, τον διάσημο σατιρικό ποιητή Αριστοφάνη, που πριν από 400 χρόνια ήταν εκείνος που επινόησε τη σάτιρα. «Τότε σατιρίζονταν φαινόμενα των καιρών και σχολιάζονταν σκληρά», δήλωσε ο Μαρκβορτ, που ο ίδιος μάθαινε έξι χρόνια Αρχαία Ελληνικά. «Και θέλω να θυμίσω στους Έλληνες ότι πρόκειται για ένα πολιτιστικό εύρημα, τη σάτιρα!».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αλλο η σατιρα και αλλο η πολιτιστικη και πολιτισμικη προσβολη ενος εθνους-κρατους!!
    Το γεγονος οτι το Focus χρησιμοποει αυτη την εικονα,αποδεικνυει την σκοπιμη προσβολη εις βαρος των Ελληνων επειδη-και καλα- ζητουν λεφτα απο τους Γερμανους!!
    Και ο Αριστοφανης ουδεποτε χρησιμοποιησε τετοιου ειδους χειρωνακτικη κινηση-προσβολη ,μειωνοντας οχι μονο τους Θεους του Ολυμπου,αλλα και τους ιδιους τους Ελληνες!!
    Οι Γερμανοι ,το μονο που αποδεικνυουν,ειναι οτι δεν εχουν καν πολιτισμικο επιπεδο!!Μεχρι και σημερα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]