Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κουλοχέρηδες, οι κοψοχέρηδες κι ο Γιώργος εναντίον όλων!!!

Μετά το σταδιακά εντεινόμενο “άδειασμα” που άρχισε να υφίσταται από κάποια εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία πλέον αυτονομούνται και φαίνεται να παίρνουν “γραμμή” απευθείας από τον ξένο παράγοντα που χαράσσει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου καταφεύγει σε μια παλιά, γνώριμή του τακτική. Βοηθούσης και της απεργίας των δημοσιογράφων, άρχισε ήδη από αφοσιωμένα στον πρωθυπουργό μπλογκς, να “φιλοτεχνείται” η εικόνα ενός πολιτικού αποφασισμένου να κινηθεί “μόνος εναντίον όλων”, προκειμένου “να σώσει τη χώρα”.

Σύμφωνα με την τακτική αυτή, εμφανίζονται διάφορα συμφέροντα εκδοτικών και λοιπών συγκροτημάτων να “παίζουν τα ρέστα τους” επειδή οι υποτιθέμενες “επιτυχίες” της κυβέρνησης τα “εξοβελίζουν από τον επιχειρηματικοπολιτικό στίβο”. Έτσι, τα συμφέροντα αυτά φέρονται ότι “ξεθάβουν πολιτικά πτώματα” και απεργάζονται σενάρια “υπερκομματικών κυβερνήσεων”, ενεργοποιώντας και “πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ” (εννοώντας προφανώς τους βουλευτές που απέρριψαν ομόφωνα χθες τις προτάσεις Παπακωνσταντίνου για το τζογονόμο). Και η “φιλοτέχνηση” της εικόνας του Γ. Παπανδρέου ως ασυμβίβαστου αγωνιστή τελειώνει με την προεξόφληση ότι ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τα αφτιά του στα κελεύσματα των συμφερόντων, “θα συνεχίσει το έργο διάσωσης της χώρας, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου”, θα βάλει τα πολιτικά πράγματα σε τροχιά “κάθαρσης” και “θα θέσει την οικονομία και την κοινωνία σε επανεκκίνηση και αναγέννηση”.

Γνωστό το κόλπο, καθώς είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην περίοδο 2007-2008 (από τη σύγκρουση του Γ. Παπανδρέου με τον Ε. Βενιζέλο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ως και τη διαγραφή του Κ. Σημίτη). Δεν είναι μάλιστα διόλου απίθανο, ως συστατικό αυτής της τακτικής να χρησιμοποιείται τώρα και ο εν εξελίξει αλληλοσπαραγμός των εκδοτών, καθώς έτερη μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα εμφανίζει επίσης τον πρωθυπουργό -αλλά σε μικρότερο βαθμό- να παίρνει μόνος του πια τις αποφάσεις, συμπλέοντας εν μέρει με τις πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο από τους μαχητικούς υποστηρικτές του.

Όπως είχαμε δει και πριν από περίπου ένα χρόνο, η διακυβέρνηση της χώρας θυμίζει διαρκώς τους τελευταίους μήνες “ζωής” της Ανατολικής Γερμανίας, με τις εξελίξεις να υπερβαίνουν κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τις φήμες για επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους να διαψεύδονται εις μάτην και να γενικεύονται πλέον σε όλα σχεδόν τα έγκυρα διεθνή οικονομικά έντυπα. Και μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, ο πρωθυπουργός που άνοιξε την Κερκόπορτα στην τρόικα παρουσιάζεται πλέον ως… σταθερή αξία για εθνική επανεκκίνηση!

Κάτι τέτοια, όμως, δεν έλεγε τότε και η παραπαίουσα ηγεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μιλώντας για ενδυνάμωση του Σοσιαλισμού και για αδιαπραγμάτευτη εμμονή στον κυρίαρχο χαρακτήρα της χώρας;

Αυριανιστής

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]