Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλαμιστές σαλπάρουν για Λιβύη και …Γάζα

Σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική HURRIYET (ΕΔΩ) γράφει πως Ισλαμιστές ακτιβιστές ετοιμάζονται να οργανώσουν νέα αποστολή σκαφών προς τη Γάζα, αγνοώντας ουσιαστικά το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραηλινό Ναυτικό. Σε μια αντίστοιχη επιχείρηση, το Μάιο του 2010, η κατάληξη ήταν η αιματηρή μετά την επίθεση Ισραηλινών κομάντο στο τουρκικό πλοιάριο.

Ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ επιχειρείται και η εμπλοκή της ΕΕ. Αυτό ουσιαστικά σχεδιάζεται μέσω διαφόρων επιστολών προς τον πρόεδρο Βαν Ρομπέι και την Κ. Αστον, ώστε να προστατευθεί η αποστολή και σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν υπακούσει να υπάρχουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.

Η προσπάθεια εμπλοκής της Ε.Ε δεν είναι σίγουρο πως θα φέρει αποτελέσματα, μιας και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε σύμφωνα με πληροφορίες της GUARDIAN, αποφεύγουν να εμπλακούν στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση με το Ισραήλ.

Ο στολίσκος θα αποτελείται από 15 πλοία, τα οποία θα αποπλεύσουν από τη Μάλτα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Κύπρο και θα κατευθυνθούν προς τη Γάζα, αποφεύγοντας τις περιοχές ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη HURRIYET η όλη επιχείρηση πριν κατευθυνθεί για τη Γάζα θα αποπλεύσει στη Λιβύη. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις…

Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]