Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόση περισσότερη ανικανότητα πιά;


Μύθοι και πραγματικότητα
Δεν κράτησε πολύ το ελληνικό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη. Η Γαλλία έχει μείνει επί της ουσίας μόνη στον αγώνα εναντίον του Καντάφι και γι’ αυτό ασκεί ανοιχτά κριτική στο ΝΑΤΟ και στα κράτη-μέλη για τους αργούς ρυθμούς των βομβαρδισμών θέσεων και βαρέων αρμάτων του καθεστώτος.

ΟΜΟΙΩΣ μπήκε στο περιθώριο και το ελληνικό ενδιαφέρον για την εμπλοκή της Ελλάδας ως «φιλοξενούσας χώρας» στην επιχείρηση (σ.σ. πού να το ‘ξερε ο Ξένιος Δίας ότι θα του έμελλε να «φιλοξενεί» και πολέμους…).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καθησύχασε τους πολίτες ότι τα ξένα αεροσκάφη που επιχειρούν από ελληνικά αεροδρόμια δεν βομβαρδίζουν λιβυκούς στόχους. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι όλα τα ξένα αεροσκάφη που διέρχονται από το FIR Αθηνών καταθέτουν σχέδια πτήσης.
ΑΜ δε.

ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα 12 τουρκικά αεροσκάφη F-16, από τρία αεροδρόμια της Τουρκίας, μαζί με 4 αεροσκάφη ανεφοδιασμού συνόδευσαν τουρκικό εμπορικό πλοίο που είχε κατεύθυνση τη Βεγγάζη, προκειμένου να παραλάβει 250 στρατιώτες. Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε συνδυασμούς μέσα από το FIR Αθηνών και προχώρησαν σε εναέριο ανεφοδιασμό τους χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης, που ανέμενε η Αθήνα, αλλά και χωρίς να εκδώσουν τη σχετική ΝΟΤΑΜ. Και όμως, η έκδοση αναγγελίας ήταν υποχρεωτική, δεδομένου ότι ο εναέριος ανεφοδιασμός αεροσκαφών εμπίπτει στην κατηγορία των ασκήσεων, οι οποίες απαιτούν δέσμευση περιοχής, διότι κατά τον ανεφοδιασμό χρησιμοποιούνται διαφορετικά ύψη.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ το τουρκικό πλοίο συνόδευαν και 2 τουρκικά αντιτορπιλικά. Είναι άγνωστο αν η Αθήνα προέβη στα καθιερωμένα αλλά απολύτως αναποτελεσματικά διαβήματά της προς την Αγκυρα. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι η ελληνική προσδοκία περί κατάθεσης σχεδίου πτήσεως μέσα στο FIR Αθηνών παρέμεινε ως είχε.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ η κυβέρνηση έχει δηλώσει μετά βεβαιότητος στην ελληνική Βουλή ότι τα αεροσκάφη άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών, που «φιλοξενεί» και τα οποία επιχειρούν στη Λιβύη, δεν βομβαρδίζουν στόχους. Ωστόσο, η βελγική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα βελγικά αεροσκάφη από τον Αραξο βομβάρδισαν βάσεις στη Λιβύη. Ανήρτησε μάλιστα και σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνονται οι βομβαρδισμένοι στόχοι στο έδαφος.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι οι προσδοκίες της κυβέρνησης από την «ευγενική προσφορά της» προς τη Συμμαχία και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις στη Λιβύη δεν έχουν συμπέσει και, για την ακρίβεια, αποκλίνουν.



Η φωτογραφία είναι από το "Εν Κρυπτώ"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]