Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτός ελέγχου ο Παπανδρέου - Εκβιάζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Το εκβιαστικό δίλημμα «ή όλοι μαζί ή εκλογές» θέτει πλέον στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό προκύπτει από τον «οκτάστηλο» τίτλο δημοσιεύματος που ανέβασςε πριν από λίγο στην σελίδα του το το ΒΗΜΑ

Παπανδρέου: «Όλοι μαζί ή εκλογές»

Απαιτεί την στήριξη των βουλευτών στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «σε αυτό το κρίσιμο διήμερο οι βουλευτές θα κληθούν από τον πρωθυπουργό:

1.
Να υποστηρίξουν όλοι μαζί το πρόγραμμα, προσπαθώντας να μεταδώσουν κατά το δυνατόν θετικά μηνύματα στις εκλογικές τους περιφέρειες τις γιορτές του Πάσχα, και

2.
να το υποστηρίξουν σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και θα κορυφωθούν με την συζήτηση και ψήφιση του προγράμματος στα μέσα Μαίου στη Βουλή.

Αυτό που συζητείται πλέον στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει και την ευθύνη συντονισμού της οικονομικής πολιτικής είναι ότι «εδώ που φθάσαμε, η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Εφ΄ όσον δεν πάμε όλοι μαζί και αμφισβητηθεί το πρόγραμμα τότε αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε εκλογές».

Η κατάσταση είναι πλέον προφανής: Όταν ο πρωθυπουργός θέτει εκβιαστικά διλήμματα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του, έχει χάσει τον έλεγχο. Και την δεδηλωμένη. Και καταβάλλει πλέον απελπισμένη προσπάθεια για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Πηγή


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι είναι όλοι αυτοί οι εξουσιοφρενείς και εξουσιομανείς και εξουσιολάγνοι,κύριοι;

    Ποιος θα μας λυτρώση από την κατάρα αυτή;

    EINAI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ Ή ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟΤΕΡO KAI ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΦΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε και καλή Λαμπρή!

    Ανάλογα με ποιόν μύθο ακολουθεί κάποιος, η επερχομένη Λαμπρή σημαίνει διαφορετικά πράγματα γιά διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Άδωνις, π.χ., είναι ένας ηλιακός ήρωας-θεός στη Μικρά Ασία στη Φοινίκη, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο πέθαινε και την άνοιξη ανασταινόταν, μαζί με τη φύση που την ίδια εποχή αναγεννιόταν.

    Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν ο μοναδικός θεός. Την ίδια τύχη είχαν οι Ινδοί θεοί Κρίσνα και Βούδας Σακία, οι εσταυρωμένοι: Ταμμούζ της Συρίας, Βιτόμπα του Τελιγκονέζε, Ιάω του Νεπάλ, Χεσούς των Κελτών Δρυιδών, Κετσακοάλτ του Μεξικό, Κουιρίνους της Ρώμης, ο Θούλις της Αιγύπτου, ο Ίντρα του Θιβέτ, ο Άττις της Φρυγίας, ο Κρίτε της Χαλδαίας, ο Μπάλι της ασιατικής Ορίσσα, ο Μίθρας της Περσίας, ο Έλληνας εσταυρωμένος Προμηθέας και, ας μην ξεχνάμε τον Ιδαίο Δία της Κρήτης, που κάθε χρόνο γιορταζόταν ο θάνατος και η ανάστασή του στα Κρητικά μυστήρια. Τέλος, τον Διόνυσο, που πεθαίνει σαν Διόνυσος Ζαγρέας γιά να αναστηθεί σαν Διόνυσος Ελευθερέας, σωτήρας και ελευθερωτής των ώριμων ψυχών.

    Πρόκειται λοιπόν γιά τον ίδιο μύθο που διατρέχει παγκόσμια, καλυμμένος με διαφορετικά ονόματα. Ποιός από τους μύθους αυτούς βρίσκεται πίσω από το εβαϊκό Πάσχα και την κρυφή ταυτότητα του Yahweh ή YHWH και της Asherah (Δρ Ze’ev Herzog, Tel Aviv University), δεν είναι και τόσο σημαντικό.

    Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό γιά την Ελλάδα είναι: ποιός μύθος άραγε μπορεί να οδηγήσει στην συλλογική ανάσταση του ελληνικού μας έθους και έθνους; Ποιός μύθος βοηθά να συνειδητοποιήσουμε συλλογικά και βαθύτατα πως, τα τελευταία 190 χρόνια, ενώ υποτίθεται πως είμαστε ελεύθεροι, απλά αλλάζουμε αφεντικά;

    Άντε λοιπόν και καλή Λαμπρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]