Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπλέκουν την Ελλάδα σε εμπόριο όπλων προς τον Καντάφι;

Ένα περίεργο σενάριο διακινείται στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, που θέλει τη χώρα μας «κρίκο στην αλυσίδα» τροφοδότησης του Καντάφι με όπλα από παλαιστινιακή πηγή.

Το πρόσωπο που φέρεται να οργάνωσε το εμπόριο είναι πολύ γνωστό. Είναι το πρώην στέλεχος της Φατάχ και επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας (πριν την κατάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς το 2007), ο Μοχάμεντ Νταχλάν.

Το συγκεκριμένο άτομο, γνωστό για τις διασυνδέσεις του με μυστικές υπηρεσίες (από τη CIA και τη Mossad, μέχρι τις αιγυπτιακές) έχει περιπέσει σε δυσμένεια στους κόλπους της Παλαιστινιακής Αρχής, αφού κατηγορήθηκε ακόμα και για προσπάθεια ανατροπής του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς.

Σχετική είδηση είχε δημοσιευθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Νταχλάν λοιπόν, φέρεται να χρησιμοποίησε ως διαμετακομιστική οδό την Ελλάδα και πλοίο ελληνικών συμφερόντων για να μεταφέρει πολεμοφόδια στο καθεστώς της Λιβύης.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί, ότι η χρήση ελληνικού πλοίου σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί ελληνική συμμετοχή. Βέβαια, εάν το πλοίο πέρασε ανενόχλητο από ελληνικό λιμάνι παραμένοντας για κάποιο διάστημα με σκοπό να αποφύγει να τραβήξει το ενδιαφέρον ξένων υπηρεσιών, υπάρχει θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι και προ καιρού, λίγο μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λιβύη, είχε αναπτυχθεί φημολογία περί ελληνικού πλοίου που έσπασε το εξοπλιστικό εμπάργκο στη Λιβύη.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για την ίδια υπόθεση ή όχι.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]