Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί "εξανθρωπισμού των οικονομιών και της παγκοσμιοποίησης"


Τόνωση φρονήματος Υπουργών
Από το φύλον της Παρασκευής 25ης Μαρτίου αντιγράφω από την σελίδα 12 της έγκριτης εφημερίδας σας απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κου Γεωργίου Παπανδρέου προς τους υπουργούς του; με σκοπό την τόνωση του ηθικού τους, ώστε να τολμούν να εμφανίζονται δημοσίως χωρίς να φοβούνται τις επιθέσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων.

“Ως χώρα, ώς λαός η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ιδιαίτερη αλλά βέβαια εντάσεται σε μια μεγάλη προσπάθεια προοδευτικών δυνάμεων παγκοσμίως για τον εξανθρωπισμό των οικονομιών μας και της παγκοσμιοποίησης”.

Είναι ιδιάιτερα λυπηρόν ότι ουδείς εκ των υπουργών του είναι πραγματικός Ελλην καθότι ουδεμία αντίδραση εκφράστηκε για το σχόλιο περί "εξανθρωπισμού των οικονομιών και της παγκοσμιοποίησης".

Παρ' ότι το πνευματικό ανάστημα του πρωθυπουργού όσον και των υπουργών του παρουσιάζει σοβαρή περίπτωση νανισμού, το σχόλιο τούτο αναπάντητο αποτελεί “βόμβα μεγατόνων” στα θεμέλια του Ελληνισμού, και τής “παλαι ποτέ” Δημοκρατίας των Ελλήνων.
Θα πρέπει να σας πληροφορήσωμε κε πρωθυπουργέ ότι οι Ελληνες αφού εγεύθησαν τον “εξανθρωπισμό” της οικονομίας τους σύμφωνα με τον ορισμό που σας είπαν οι πάτρωνές σας να του μεταφέρετε, απέρριψαν τόσον εσάς όσον και τον “εξανθρωπισμόν" σας ομοίως δε καί τους κατάπτυστους πάτρωνες των οποίων “γλείφετε” τα χέρια καθώς και άλλα μέρη της ανατομίας τους γιά να σας προωθήσουν στο επόμενο σκαλοπάτι της 'καριέρας' σας όπως αυτή έχει σχεδιασθή από την 'ευγενή' μητέρα σας.

Αναφορικά δέ με τήν παγκοσμιοποϊηση της οποίας είσθε λάτρης και 'γλάστρα', σάς έχει διαφύγει ότι αυτή έχει ολοκληρωθή από τόν αγνωστο για σας Ελληνισμό από τόν άγνωστο γιά σας Ελληνισμό από τόν όγδο μέχρι και τον δεύτερο προ Χριστού αιώνα. Είστε καθυστερημένος ανάμεσα στά άλλα καί χρονικά κατά περίπου 2200 χρόνια.

Ο Ελληνισμός σεβαστέ μου πρωθυπουργέ δέν χρειάζεται παγκοσμιοποίηση διότι είναι ό ίδιος η παγκοσμιοποίηση.

Μιά απλή ματιά στά πανεπιστήμια όλων των κρατών και των φυλών της γης θά σας διαφωτίση, άν αυτό είναι δυνατόν, όταν διαπιστώσετε ότι ο Πλάτων ο Αριστοτέλης ο Πυθαγόρας ο Ευκλείδης, ο Αρίσταρχος καί οί λοιποί Ελληνες γίγαντες του διαφωτισμού έχουν μεταφρασθή σέ όλες τίς γλώσσες καί όλοι οἱ λαοί προσπαθοῦν νά εφαρμόσουν τίς Ελληνικές ιδέες περί επιστήμης καί πολιτικῆς στίς κοινωνίες τους χωρίς καμιά εξαίρεση. Ουδεμία άλλη κοσμοθεώρηση από καταβολής πολιτισμού έτυχε τέτοιας παγκόσμιας αποδοχῆς.

Η παγκοσμιοποίηση τήν οποίαν λοιπον επαγγέλεσθε εχει ολοκληρωθῆ πρό 2000 περίπου ἐτών καί θα ήτο καλόν νά πληροφορήσετε τούς εντολείς σας ότι όσον αφορά τόν Ελληνισμόν ῾σκληρόν πρός κέντρα λακτίζειν᾽ αν δύνασθε νά αντιληφθείτε τό υποννοούμενον.

Στούς δέ υπουργούς σας παρακαλῶ νά μεταβιβάσετε τά ακόλουθα: Εάν κανένας από σας είναι αληθινός, καί όχι κατ᾽επίφαση Ελλην χρειάζεται νά τό αποδείξη ανταλλάσοντας τήν “καρέκλα του” μέ τήν επιταγή “Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πατρίς”.

Y.Γ.: Μέ τήν ευκαιρία του ἐορτασμού της ῾εορτής του Ευαγελισμού ιδία δέ του αγώνα πού εξασφάλισε τήν ανεξαρτησία της Ελλάδος θά ήθελα νά σᾶς θέσω δύο ἐρωτήματα.

Πρώτον: Διατί επιλέξατε το ακριτικόν Καστελόριζον διά νά μας ανακοινώσετε τήν προσφυγή της Ελλάδος πρός τόν μηχανισμό στήριξης καί το ΔΝΤ προειδοποιώντας μας ταυτοχρόνως ότι είναι δυνατόν νά απωλέσουμε τμήμα της Ελληνικής επικράτειας. Διατί; Ποιός ο συμβολισμός της ανακοινώσεως πρό ενός έτους περίπου από το Καστελόριζο;

Συνδέεται η τότε ανακοίνωσή σας μέ τίς σημερινές διεκδικήσεις τῶν Τούρκων;

Δεύτερον: Διατί απαγορεύετε ρητώς στόν κύριο Αποστολίδη ο οποίος ηγείται των μυστικών περί διαμελισμού του Αιγαίου συνομιλιών μέ τήν γείτονα Τουρκία νά συζητήση περ ΑΟΖ (αποκλειστικῆς οικονομικής ζώνης οπως εκαναν όλοι οι προκάτοχοι σας από τό 1982 καί μετέπειτα καί διά ποίον λόγον ή Ελλάς προσυπέγραψε τήν νέαν νομοθεσίαν δικαίου των θαλασσων το 1982;
Επι πλέον δέ εάν φοβάσθε νά εισαγάγετε τό θέμα ΑΟΖ στίς μυστικές συνομιλίες, μέ τήν Τουρκία γιατί αγνοείτε τούς αδελφούς μας κυπρίους πού σας παρακαλούν νά καθορίσετε τήν ΑΟΖ μέν τήν Δημοκρατία της Κύπρου; Διατί όχι μέ τήν Αιγυπτον μέ τήν Λιβύη, τό Ισραήλ τήν Ιταλία καί τήν Αλβανία;
Διατί ενώ η Τουρκία καθόρισε ΑΟΖ μέ τίς χώρες της Μαύρης Θάλασσας αρνείται νά συζητήση καθορισμόν ΑΟΖ μέ τήν Ελλάδα;

Εσείς ο οξυδερκής υπουργός Εξωτερικών μπορείτε να μας απαντήσετε καθ΄ότι σήμερα εορτάζωμεν τον ξεσηκωμό εναντίον των Τούρκων το 1821;

Καλημέρα σας καί υγειαίνετε

Ε. Λαμπράκης
Ιατρός
ΝΥ ΝΥ

Η επιστολή απεστάλη προς την συντακτική επιτροπή του Εθνικού Κήρυκα στις 29 Μαρτίου, φαντάζομαι δια ευνοήτους λόγους δεν εκρίθη άξια δημοσιεύσεως.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]