Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουάσιγκτον άναψε το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση...


Το πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της, πήρε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά από τους… φίλους Αμερικανούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της επίσκεψης στο ΔΝΤ συναντήθηκε με το Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τ. Γκάιτνερ, και πήρε το «οκ» για την αναδιάρθρωση.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αναδιάρθρωση στην οικονομία των ΗΠΑ και σε εταιρείες που πιθανώς έχουν ελληνικά ομόλογα. Όπως διαπιστώθηκε, δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, γι’ αυτό τα αφεντικά από την Ουάσιγκτον άνοιξαν τις πόρτες της αναδιάρθρωσης στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οπότε, με τη σύμφωνη γνώμη του Ομπάμα, τις πιέσεις των αγορών και την επίσημη από την Τρίτη, απόφαση της Γερμανίας να στηρίξει το σενάριο αυτό, μετά το Πάσχα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επίσημα αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης. Ο πρόεδρος της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Clemens Fuest, δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του υπέρογκου ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. “Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Περιμένω haircut“, δήλωσε ο οικονομολόγος, βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι το ήμισυ των φορολογικών εσόδων της Ελλάδας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή τόκων.

Αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών του Δημόσιου Τομέα,Christian Brand, δήλωσε ότι οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ένα haircut (στο ελληνικό χρέος) δεν θα ήταν και το τέλος του κόσμου“.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, η συνάντηση με τον Γκάιτνερ ήταν η συνέχεια της συνάντησης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα όπου πήγε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο στόχος ήταν να πάρουν από την κυβέρνηση το «ναι» των αφεντικών, κάτι που πέτυχαν και επομένως η αναδιάρθρωση θα έλθει συντομότερα απ’ ότι περιμένουμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]