Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο, Κανό… Πάσχα

Στη πολιτική ο συμβολισμός έχει σε κάθε περίπτωση την αξία του.

Όταν πριν από ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου έδινε τον εναρκτήριο λάκτισμα για την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κανείς επικοινωνιολόγος του, δεν υπολόγιζε πως ένα χρόνο μετά, η χώρα θα σβήνει “κεράκια” στη τούρτα της τρόικας, ανήμερα της Αναστάσεως. Κανείς, είμαι σίγουρος, δεν είχε δει το calendar…

Προφανώς γιατί και ο σουρεαλισμός έχει τα όριά του…

Αν δεν ήξεραν πως η επέτειος “πέφτει” Μεγάλο Σάββατο, τότε έχουμε δύο τινα:

Α. Είτε είναι άσχετοι επικοινωνιακά, άρα είναι αδαείς.

Β. Είτε πίστευαν πως το Μνημόνιο θα σώσει τη χώρα, άρα είναι επικίνδυνοι.

Από εκείνη την ημέρα η δανειακή σύμβαση μπήκε στην καθημερινότητα την Ελλήνων, φέρνοντας σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στον τρόπο της ζωή τους, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση – ένα χρόνο μετά – δείχνει να παραπαίει, αδυνατώντας να αρθρώσει πειστικό λόγο.

Και μην ακούτε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν εφαρμόζει το Μνημόνιο..

Μια χαρά σχέδιο έχει και μια χαρά τα εφαρμόζει…

Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε όλα τα “αριστερά άλλοθι” της κοινοβουλευτικής ομάδας να βγαίνουν κάθε τόσο στα “ακίνδυνα” κάγκελα..

Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε τις διαρροές ακόμα και σήμερα περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες για όποιον αμφισβητήσει τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα οι πολίτες σε ποσοστό 47% πιστεύουν ότι παρά τις διαψεύσεις, τελικά θα πάμε σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μόλις το 24% απαντά «όχι» και το 29% αποφεύγει να πάρει θέση. Το 61% διαφωνεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως οδικό χάρτη για την τετραετία 2012-2015, ενώ το 59% χαρακτηρίζει «ξεπούλημα» και όχι ως «αξιοποίηση» το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί.

Ας θυμηθούμε λίγο όμως πως ξεκινούσε νωρίτερα.. ένα χρόνο νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο…

Σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Σήμερα... τι έχει γίνει;

Αντε, Γιώργο μας… Κανό… Πάσχα…

Πηγή


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είναι τεράστιο το λάθος που κάνουμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Ναι, οι περισσότεροι παράνομοι σταματούν την διαφθορά τους στο 100 τοις εκατό.

    Ο Jeffrey και η παρέα του όμως (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ), έχουν βρει πως να ξεπερνούν το 100 τοις εκατό της διαφθοράς. Είναι πολύ απλό: μόλις η διαφθορά στην δεσποτική κομματοκρατία της Ελλάδος αρχίζει να αγγίζει το 100 τοις εκατό της τάξης των πολιτικών, τότε φέρνουν συμβούλους από το εξωτερικό.

    Οι εκλογές δεν είναι η λύση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μας προβληματικής. Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, οι εκλογές σημαίνουν αλλαγή προσώπων ή κόμματος.

    Η αλλαγή όμως προσώπων ή κόμματος δεν αλλάζει την υπάρχουσα δομή του πολιτικού συστήματος. Και είναι η υπάρχουσα δομή του πολιτικού συστήματος που δημιούργησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί την οικονομική κρίση.

    Οι εκλογες δεν ειναι η λυση. Η λύση απαιτεί αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

    Ούτε ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι αρκετός στην πρόταση Σαμαρά, που στηρίζεται στο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ του Τhomas Ηobbes (Leviathan, 1651). Xρειάζεται επίσης αλλαγή στον τρόπο εκλογής των βουλευτών: με κλήρο, όχι με ψήφο.

    Χρειάζεται δηλαδή ψήφος για την εκλογή υπουργών και κλήρος για την εκλογή βουλευτών· κλήρος από θεσπισμένους νομικά σε δήμο Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]