Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κυβέρνηση ζήτησε επιμήκυνση για όλο το χρέος!

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει την αναθεώρηση του χρέους, ο Κώστας Σημίτης την προτείνει ως τη μόνη λύση, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, και η Κυβέρνηση φαίνεται ότι παρασκηνιακά προετοιμάζει το έδαφος για μια κίνηση-έκπληξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Αθήνα έχει υποβάλλει αίτημα προς την τρόικα των δανειστών, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της Ελλάδας, και όχι απλώς και μόνο των δανείων που έχουν δοθεί, και θα δοθούν το επόμενο διάστημα, από τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της Κομισιόν, που αποκαλύπτουν ότι τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και πρόσφατα, τον Απρίλιο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού ελληνικού χρέους, ώστε να ακυρωθούν τα σενάρια μιας καταστροφικής αναδιάρθρωσης, να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, και να μην υπάρξει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται στην παρούσα χρονική συγκυρία να ευνοεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του συνολικού χρέους, καθώς είναι ένα σενάριο το οποίο συνιστά υπόθεση εργασίας, και δεν έχουν προσμετρηθεί επαρκώς οι τυχόν επιπτώσεις που θα είχε στην ευρωζώνη.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]