Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην πολιτισμένη Τουρκία "φυτεύονται" σφαίρες στα κεφάλια ανθρώπων που γνωρίζουν πολλά

  • Νεκρός με τρεις σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκε ο Χαλούκ Ακτέρ, παλιό στέλεχος της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ)
Ο Χαλούκ Ακτέρ ήταν ένας από τους συντάκτες της έκθεσης "Η Υπόθεση του Τραπεζίτη Μπάκο-Οι Εσωτερικές Αντιπαραθέσεις στην Τουρκική Αστυνομία και οι Σχέσεις Μαφίας-Αστυνομίας-Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων", που συντάχτηκε το 1987, κατόπιν εντολής του τότε πρωθυπουργού, Τουργκούτ Οζάλ και είναι γνωστή ως 1η Έκθεση της ΜΙΤ. Ο Φερντί Ταμέρ, στενός φίλος και συνεργάτης του δολοφονηθέντος, είχε δολοφονηθεί επίσης το 1990 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 63χρονος Ακτέρ βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του, στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Στην αρχή θεωρήθηκε ότι αυτοκτόνησε, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας όμως εξακριβώθηκε ότι δολοφονήθηκε, αφού βρέθηκαν τρεις σφαίρες στο κεφάλι του.

Ο Ακτέρ, μετά τη συνταξιοδότησή του εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Σόζ και στο περιοδικό Νοκτά, ενώ εδώ και μερικά χρόνια είχε εγκατασταθεί και ζούσε μόνος στην κωμόπολη Γιαλίκαβακ (Yalıkavak), στη Χερσόνησο της Αλικαρνασσού, ακριβώς απέναντι από την Κω.

Η περίφημη έκθεση της ΜΙΤ, που απεκάλυπτε τις βρώμικες σχέσεις της Αστυνομίας με τη μαφία και τους πολιτικούς, είχε προκαλέσει σεισμό στην Τουρκία, και αποτελούσε μέρος του μακροχρόνιου ακύρηκτου πολέμου μεταξύ Αστυνομίας-ΜΙΤ-Στρατού, ένας πόλεμος που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και αποσκοπεί στον έλεγχο του μαύρου χρήματος που προέρχεται από λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ανθρώπων (μεταναστών), εκβιασμούς, λαθροχειρίες κλπ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι και στην Ελλάδα φυτεύονται σφαίρες στο στόμα αυτών που λένε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]