Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το φάντασμα της χρεοκοπίας στοιχειώνει το Μαξίμου

Το έλλειμμα που καλπάζει, η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, τα έσοδα που δεν υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, “στοιχειώνουν” το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι επιτελείς του Πρωθυπουργού, ζουν πλέον με το... φάντασμα της χρεοκοπίας.

Οι ανησυχίες της τρόικας που χτυπάει καμπανάκια, ενδέχεται να αποδειχθούν συγκρατημένες, αφού τα έσοδα του κράτους είναι απογοητευτικά, ενώ η κυβέρνηση δεν μπόρεσε καν να τιθασεύσει καν τις δαπάνες που το πρώτο τρίμηνο του 2011, αυξήθηκαν κατά περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα, κινείται περίπου στο 10,6% (9% ήταν οι κυβερνητικές προβλέψεις) και το ΙΟΒΕ εκτιμάει ότι οι οφειλές ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Για το υπουργείο οικονομικών, σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται η άντληση εσόδων και η περικοπή των δαπανών, χωρίς να περικοπούν με οριζόντιες παρεμβάσεις μισθοί και συντάξεις και χωρίς να υπάρξουν γενικευμένες αυξήσεις φόρων.

Στα συρτάρια του υπουργού, βρίσκονται εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία, για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις ακριβές περιοχές (ώστε να πιαστούν περισσότερη στη φάκα), αλλά και για “ρύθμιση” των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, παράλληλα με την ταχύτατη “αξιοποίηση” των “φιλέτων” που αποφασίστηκε να “θυσιαστούν” στον βωμό του ΔΝΤ.

Ωστόσο, καθημερινά πληθαίνουν οι αναλυτές που προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναγκαστικά αναδιάρθρωση του χρέους και πλησιάζει η 15η Απριλίου, ημέρα που (το 1912) βυθίστηκε ο Τιτανικός και (το 2011) θα ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγο πριν την Κυριακή των Βαΐων...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]