Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ;

Υπό μια έννοια, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου «φωνάζει» από μακριά. Ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει το «παγόβουνο» των προηγούμενων ημερών, τότε που με αφορμή την πολιτική αποδοκιμασία Παπακωνσταντίνου για τα «φρουτάκια», η Κυβέρνηση έφτασε στα όρια της αυτοδιάλυσης. Και πλέον, μέρα με τη μέρα, αναπτύσσει το πλέγμα των κινήσεων του. Υπουργικό συμβούλιο, ανακοινώσεις για τα μέτρα, και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εκεί, θα δοθεί μάλλον και η πιο σημαντική μάχη. Απέναντι σε πολιτικά στελέχη, που πολλά οφείλουν στον ίδιο το γεγονός ότι βρίσκονται στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να σαλπίσει πανστρατιά. Να τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Να δείξει προς την πλευρά της Αντιπολίτευσης, χαράσσοντας νοητά πολιτικές διαχωριστικές γραμμές. Να τους καλέσει να βγουν από τα γραφεία τους, να οργώσουν την περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να στείλουν το μήνυμα ότι πράγματι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

Στη συνέχεια, να στηρίξουν στη Βουλή τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Και να δώσουν τη μάχη για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο κοινωνίας, και στρωμάτων που παραδοσιακά στηρίζουν το Κίνημα.

Όλα αυτά είναι που περιμένει κανείς να ακούσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται στο να γίνεται απρόβλεπτος. Και η δύσκολη συγκυρία την οποία καλείται να διαχειριστεί, διογκώνει μέσα του την επιθυμία να… ταράξει τα νερά. Να γίνει αντιεξουσιαστής, όπως πολλές φορές έχει πει, μόνο που φαίνεται ότι μονάχα ο ίδιος πιστεύει στην αξία ενός τέτοιου αυτοπροσδιορισμού, απέναντι σε ένα απαρχαιωμένο κόμμα.

Και ξαφνικά, την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να ανακοινώσει ότι έχει αποφασίσει να… επανιδρύσει το ΠΑΣΟΚ. Να το μετεξελίξει σε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής. Αλλά και τις δικές του. Να επιχειρήσει να αποτινάξει την «αμαρτωλή» κληρονομιά του παρελθόντος, που δυσκολεύει και τους διεθνείς χειρισμούς της κρίσης. Το φαντάζεστε;





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Τι είδους "επανίδρυση" να διακηρύξει δλδ; Και ποιός να τον πιστέψει πια. Πυροτεχνήματα του τύπου "είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία" , "επανάσταση του αυτονόητου" κι αν του ζητήσεις να το αναλύσει: Είναι ανάγκη να ξεχάσουμε(τε) το παρελθόν, να δουλέψουμε(τε) μεθοδικά, να προχωρήσουμε(τε) στις μεταρρυθμίσεις, να κάνουμε(τε) θυσίες. Χρειάζεται(στε) μια παγκόσμια διακυβέρνηση. (για να στρώσετε χαρακτήρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουλημένα και αξιολύπητα παπαγαλάκια...Άξιος ο Μισθός σας ..ΣοσιαλΗστές..Άν δεν μας φέρετα πίσω ρε Τομάρια τα 165 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥ΅ΡΩ που μας χρωστάνε ταφεντικά σας οι Γερμανοί..θα τα πάρουμε πίσω πουλώντας - πως το είπατε? - α ναι - ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΑΣ..Μαιμούδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΜΠΕΗ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ,ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΡΓΗ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟ...Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Τ Ε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ , ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΈΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ...ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΥΨΑΛΑ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο 'ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ' ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"
    ΚΑΙ ΟΤΙ 'ΒΕΒΑΙΩΣ' ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ (ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ) ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΚΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ "ΛΑΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΟ "ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Να τους καλέσει να βγουν από τα γραφεία τους, να οργώσουν την περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να στείλουν το μήνυμα ότι πράγματι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»."


    Ε,ρε, γιαουρτια και αυγα που εχουν να πεσουν!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ...ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]