Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασίστηκε ανασχηματισμός για λόγους... επικοινωνίας!


Σε στρατηγική πολιτικού αιφνιδιασμού, με την ανακοίνωση ανασχηματισμού της Κυβέρνησης μετά την περίοδο του Πάσχα, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να κερδίσει χρόνο, ανακτώντας παράλληλα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί πλέον μονόδρομο, προκειμένου να απορροφηθούν οι εσωκομματικοί κραδασμοί, να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, που κυριαρχείται σήμερα από τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, και να δοθεί η αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος για την Κυβέρνηση, που θα συμπέσει με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, και την επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων τις οποίες ζητεί επιτακτικά η τρόικα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να καταρτίσει ένα σχήμα μάχης, που θα αντανακλά τις διαφορετικές τάσεις οι οποίες εκφράζονται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνοντας πιθανότατα και πολλά στελέχη της «εκσυγχρονιστικής πτέρυγας», που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Όπως είναι για παράδειγμα, η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ θεωρείται πιθανή η αξιοποίηση και τεχνοκρατών που ανήκαν στον ευρύτερο πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Σημίτη, από το 1996 ως το 2004, με έμφαση στα οικονομικά υπουργεία και τον τομέα της ανάπτυξης.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνουν ότι ο ανασχηματισμός θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να κερδίσει πολιτικό χρόνο, και σε συνδυασμό με περιοδείες σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός, θα ενισχύσουν τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, και θα του επιτρέψουν να βρεθεί σε καλύτερη θέση, ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση που ασκεί η Αντιπολίτευση.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]