Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν


Γράφει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

καθ. ιστορικού - συγγραφέας

δημοσιογράφος SBS Αυστραλίας


Η προφορική διαδικασία παρουσίασης των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου η γειτονική χώρα (“FYROM”) έσυρε την Ελλάδα, κατηγορώντας την για παραβίαση του άρθρου 11 της “ενδιαμέσου - προσωρινής” συμφωνίας του ’95 (απρόσκοπτη ένταξη της γειτονικής χώρας στους διεθνείς οργανισμούς), με την προβολή βέτο (αρνησικυρίας) στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008, τελείωσε.


Η ελληνική πλευρά προσπάθησε, για πρώτη φορά εμπεριστατωμένα, να παρουσιάσει την πραγματική παραβίαση της “ενδιαμέσου” (έτσι την ονομάζει η ελληνική πλευρά), “προσωρινής” (έτσι την ονομάζει η πλευρά των Σκοπίων, από τη γειτονική χώρα με την πλήρη, ολοκληρωτική κλοπή της μακεδονικής ιστορίας, εθνολογικά, εθνογραφικά, συμβολικά, γεωγραφικά, καθώς και την αναρμοδιότητα του διεθνούς δικαστηρίου να δικάσει και ενδεχομένως να καταδικάσει όχι απόφαση της Ελλάδας αλλά ομόφωνη απόφαση της βορειοατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ).


Όμως, και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές (γινόμενοι ίσως κουραστικοί), οι γείτονές μας, πλήρως ταυτιζόμενοι με το “ψυχωτικό όνειρό τους” περί μακεδονικής καταγωγής τους, είναι αμετανόητοι και περισσότερο προκλητικοί. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ξεκάθαρα ότι η μετονομασία του διεθνούς αερολιμένα των Σκοπίων σε “Μέγας Αλέξανδρος” είναι σωστή, δίκαια και επιβεβλημένη, καθόσον ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Μακεδονία, καταλήγοντας: “Είμαστε η δημοκρατία Μακεδονίας, πράξαμε το αυτονόητο”!


Τα σχόλια περιττεύουν κατά την άποψή μας. Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν μέχρι εξαντλήσεως το εργαλείο της ιστορίας, αλλά -εδώ είναι και το παράδοξο- μάχονται για την ιστορία χωρίς την ιστορία. Έχουν φτιάξει στα μέτρα τους μια ιστορία, ή καλύτερα μια ερμηνεία της ιστορίας, θεωρώντας ότι έτσι πρέπει να είναι, γιατί έτσι θέλουν να είναι. Γίνονται ουκ ολίγες φορές γελοίοι, δείχνοντας ανερυθρίαστα επιγραφές στα ελληνικά, αγάλματα ελληνικά, θέατρα, νομίσματα, εκκλησίες, μοναστήρια, εικόνες, τονίζοντας ότι αυτό είναι το ιστορικό τους παρελθόν και η πολιτιστική τους κληρονομιά.


Αξίζει να αναφερθούμε στον γεωγράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο, του οποίου το έργο “Γεωγραφία” κατά την Αναγέννηση κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, τόσο πολύ ώστε να καταστεί το δεύτερο βιβλίο μετά τη Βίβλο. Στο έργο αυτό λοιπόν αναφέρεται “Η Μακεδονία, η πρώτη από τις περιφέρειες της Ελλάδος... περιορίζεται από μεν άρκτων της εκτεθειμένης πλευράς Δαλματίας και Μυσίας της άνω και Θράκης [...] από δε δυσμών [...] του από Δυρραχίου ή Επιδάμνου, μέχρι Κελύδνου (ή Πεπολύχνου) ποταμού [...], από δε μεσημβρίας [...] μέχρι Μαλιακού κόλπου [...], από δε ανατολών [...] τους από Νέστου ποταμού μέχρι του εκτεθειμένου πέρατος του Μαλιακού κόλπου”.


Συνεπώς μας χρωστάνε ιστορικά και γεωγραφικά και δεν τους χρωστάμε (αν και δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα κάποιοι προσπαθούν αποδομώντας την ιστορία να παρουσιάσουν και τον Μ. Αλέξανδρο ως “σφαγέα” των λαών. Τόσο “σφαγέας” που είναι ακόμη και σήμερα ήρωας στη συνείδηση και στον πολιτισμό των λαών που “κατέκτησε” (“Ιράν”, “Ιράκ”, “Αφγανιστάν” κτλ.).

Μέχρι τώρα οι ιθύνοντες της γειτονικής χώρας χρησιμοποιούσαν τον όρο “συνταγματικό όνομα” ως προς τον όρο “Δημοκρατία της Μακεδονίας - Republica Makedonja”, ως όνομα της χώρας τους. Τώρα τελευταία όμως χρησιμοποιούν τον όρο “το ιστορικό μας όνομα”, προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσουν την κλοπή της ιστορικής μακεδονικής κληρονομιάς και ιστορίας, νομιμοποιώντας την ιστορικά. Έχουν προχωρήσει ακόμη και σε πιο ύπουλες μορφές παγίωσης της προσπάθειάς τους.


Στις πρόσφατες ιστορικές μελέτες του Εθνικού Ινστιτούτου Ιστορίας των Σκοπίων καθώς και σε άρθρα έγκριτων εφημερίδων, όπως Onevnik, Utrinski Vesnik, Vecer, χρησιμοποιείται ο όρος “Έλληνες Μακεδόνες” για την “περιγραφή” των κατοίκων της εντός ελλαδικών συνόρων μακεδονικής γης. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τελικά αποδέχονται ή υπαναχωρούν σε σχέση με την ιστορική αλήθεια και κάποιοι έσπευσαν να χαρούν ή και να θριαμβολογήσουν. Όμως όσοι γνωρίζουν τη σλαβική δολιότητα διαβλέπουν ότι κάτω από αυτό υποκρύπτεται ίσως το πιο ευφυές (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση) πλάνο οικειοποιήσεως της μακεδονικής ιστορίας στο σύνολό της.


Μας επιτρέπουν μεγαλόψυχα να χρησιμοποιούμε γεωγραφικά τον όρο Μακεδών (αφού δεχθήκαμε de facto τον βίαιο αποχωρισμό του όρου Μακεδών από τον όρο Έλλην, εθνογραφικά - εθνολογικά και γεωγραφικά, με τους χαρούμενους ergaomnites γεωγραφολούντες) - Μακεδόνες αλλά μόνο γεωγραφικά, με την εθνοτική μας καταγωγή μπροστά: Έλληνες (εθνοτικά) - Μακεδόνες (γεωγραφικά).


Έτσι, τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας, οι “αυτομακεδονοποιούμενοι” με σερβική συνταγή, από την εποχή του μεσοπολέμου, στα πλαίσια του ενδοσλαβικού σερβο-βουλγαρικού ανταγωνισμού για τη Μακεδονία, θα είναι οι νόμιμοι de facto, de jure, ιστορικά, διαχρονικά, πολιτισμικά και εθνολογικά Μακεδόνες και εμείς οι πραγματικοί Μακεδόνες απλά βρεθήκαμε τυχαία σ’ αυτό τον χώρο και έχουμε και εμείς κάποιο “κομμάτι μικρό και ασήμαντο” γεωγραφικού δικαίου στον μακεδονικό χώρο. Πλήρης διαστρέβλωση και απόλυτο ιστορικό έγκλημα, λίαν επιεικώς.


Και θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, γιατί τόση μανία των Σλάβων με τη Μακεδονία; Τι συμβαίνει και τόσο απεγνωσμένα διεκδικούν την ιστορία της και την κληρονομιά της; Θα ήταν εύκολο και απλοϊκό να πούμε ότι οι Βούλγαροι λόγω Σαμουήλ και οι Σέρβοι λόγω Dusan, που περιστασιακά και εφήμερα είχαν “κατακτήσει” κάποια μακεδονικά εδάφη καταστρέφοντας τα πάντα και μεταφέροντας πληθυσμούς και λάφυρα για να παγιωθεί νέα εθνολογικο-εθνογραφική κατάσταση, ένα νέο status quo, πράγμα που δεν κατέστη βέβαια δυνατό, θα “μπορούσαν” να “δικαιολογήσουν” (όπως και το κάνουν) τέτοιες διεκδικήσεις.


Το βέβαιο είναι ότι αυτοί οι σλαβικοί λαοί μάς έχουν αντιγράψει πλήρως. Όπως και οι Βούλγαροι, μη σλαβικό έθνος, επί 200 περίπου χρόνια έγραφαν ελληνικά, πριν οι μακεδόνες αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος δώσουν στον σλαβικό κόσμο την ίδια τους την ύπαρξη, γλώσσα, γραπτό λόγο, λογοτεχνία, γιατί ο ελληνισμός σέβεται, μη διακατεχόμενος από σύνδρομα κατωτερότητας, έχοντας πάντα πολιτισμό πνεύματος, με ό,τι περιλαμβάνει αυτό. Γι’ αυτό φτιάχτηκε γλώσσα σλαβική (σλαβονική κατ’ άλλους) εκ του μηδενός, όχι όμως για προπαγανδιστικούς σκοπούς αλλά για τη δια-μόρφωση λαών - εθνών, μέσω του ενωτικού πνεύματος του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο για τη Δύση - Εσπερία).


Η Βουλγαρία κατά τον βούλγαρο ιστορικό Alex Balabanov, “ακόμη και στην πνοή της ελευθερίας, ακόμη και στους αγώνες ενάντια στην ελληνική κυριαρχία τους κρατήσαμε μόνο μ’ αυτό που είχαμε μάθει από τους ίδιους τους Έλληνες”. Αγώνα για την ελευθερία! Σα να λέμε τους χτυπήσαμε με τα δικά τους βέλη. Και το γειτονικό κράτος, προϊόν εθνοτερατογένεσης στα εργαστήρια του σλαβισμού, που αντί να ευγνωμονεί για ό,τι του προσφέρθηκε, διεκδικεί οικειοποιούμενο, κλέβει, αντί να αναγνωρίσει τον πραγματικό μακεδονισμό (ελληνισμό) στο έδαφός του, στην προαιώνια εστία του, το Μοναστήρι, Κρούσοβο, Αχρίδα (Λυχνίδα), Στρώμνιτσα, Γευγελή, αποδίδοντάς του ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να αποτελέσει γέφυρα φιλίας, συνεργασίας, κοινού μέλλοντος μεταξύ Ελλάδος - FYROM.


Με ξένη ιστορία μπορεί να φτιαχτεί κάτι το “πλαστό”, το “νομιμοφανές”, το “αληθοφανές”, αλλά είναι μαθηματικά αποδεδειγμένα ότι σε συνθήκες κατάλληλες θα καταρρεύσει σαν χαρτί, γιατί δεν θα στηρίζεται στην αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα (ιστορία), όπως λένε οι νομικοί. Και μπορεί το γειτονικό κράτος να “κρατιέται” από ξένα συμφέροντα, ισχυρά, αλλά κάποια στιγμή εκ των έσω θα αυτοκαταργηθεί, γιατί δεν υπάρχει κεφάλαιο ιστορικής συνέχειας. Το πραγματικό μακεδονικό όνομα δεν θα χαθεί.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Και θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, γιατί τόση μανία των Σλάβων με τη Μακεδονία; Τι συμβαίνει και τόσο απεγνωσμένα διεκδικούν την ιστορία της και την κληρονομιά της;"

    Με την κλοπη του ιστορικου παρελθοντος,ελεγχουν πλεον το μελλον.
    Ηδη το Υπουργειο Μακεδονιας -Θρακης καταργηθηκε με το καλημερα της διακυβερνησης των ρουφιανων πολιτικαντηδων!
    Και αναρωτιεμαι, αν μια ομαδα καλαθοσφαιρισης της Β.Ελλαδας (Καβαλα),που παλιοτερα ονομαζοταν Μακεδονικος,μετονομαστηκε για να μην θιγονται οι Σκοπιανοι,αν προκρινεται η συγκεκριμενη ομαδα στην Ευρωπη!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεώργιος Α.Βλάχος On 20/03/2011 at 12:28 Permalink | Απάντηση
    Αγαπητοί συμπατριώτες,αγαπητές συμπατριώτισσες της λογοκρισίας της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    διαβάζω τα αναρτημένα σχόλια της σελίδας και δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο απορρίψατε το σχόλιό μου, που έστειλα στα
    δύο πρώτα σχόλια,του κατά τα άλλα συμπαθέστατου συμπατριώτη μου κυρίου Ακη Γαβριηλίδη.Δεν ήταν εκπρόθεσμο,το έστειλα
    στις 18.032011 το πρωί και δεν υπάρχει λόγος να με προστατέψετε από τον Νόμο της Εχθροπάθειας επειδή υποστηρίζω ότι και η Μακεδονία είναι Ελλάδα.Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αγαπητού μας συμπατριώτη να πέφτει σε αντιφάσεις και να γράφει με απόλυτη άγνοια ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα τελεία και παύλα.Δικαίωμά του είναι επίσης,να μας λέει ότι
    ύπαρχουν και άλλες, δηλαδή πολλές Μακεδονίες εκτός της Ελλάδας.Προσωπικά γνωρίζω μόνον ένα κράτος βόρεια της Ελλάδας στο οποίο, θα τέριαζε η ονομασία ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ επειδή κατοικούν σε ένα μέρος της Μακεδονίας το οποίο κάποτε κατακτήθηκε από Σλαβικά φύλα.Οι αγαπητοί μας, όμως γείτονες ντρέπονται να αναγνωρίσουν ότι είναι Σλάβοι, επειδή
    πάσχουν από το σύνδρομο του Μακεδονισμού.Για να μην αδικώ πάντως τον συμπατριώτη μας θα ψάξω σε όλα τα σύγχρονα
    Σλαβικά κράτη για να διαπιστώσω αν υπάρχουν και άλλες Μακεδονίες εκτός της Ελλάδας.Στην τρίτη παρέμβασή του,μας λέει ότι είναι Ελληνας και τον συγχαίρω για το θάρρος του.Θα μπορούσε να γράψει ότι είναι ένας Ελληνόφωνος Ευρωπαίος και έτσι θα είχε αποφύγει το προσωπικό του ΟΞΥΜΩΡΟ ΣΧΗΜΑ. Συμφωνώ μαζί του ότι δεν ειναι απαραίτητο όλοι οι Ελληνες να έχουμε, όχι μόνο στο θέμα της Μακεδονίας την ίδια γνώμη.Βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι ,ότι η πλειοψηφία κυβερνάει και μειοψηφία ελέγχει! Μου είναι άγνωστο για ποιό λόγο εδώ ο κύριος Γαβριηλίδης θέτει τον εαυτόν του εκτός του συνόλου και γράφει να έχουν αντί το να εχούμε.Ελληνας και να γράφει, ότι και πολύ λιγότερο η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από Οξύμωρο Σχήμα.Ασφαλώς θα είναι της γνώμης ότι πρέπει να αναγνωρισθεί μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα και όλα τα άλλα που έχουν σχέση με το μακεδονικό τους ψυχικό τραύμα και προωθούν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις.Οπως και ο ίδιος γνωρίζει το να είναι κάποιος Ελληνας δεν ήταν και δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής αλλά κυρίως αγωγής.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσω Σλαβομακεδονική Ταυτότητα, Σλαβομακεδονική Γλώσσα΄και Σλαβομακεδονικό γειτονικό κράτος.Οι άνθρωποι αισθάνονται Σλάβοι, δεν έχουν και την ελληνική αγωγή,και δεν πρέπει να ντρέπονται να ομολογήσουν οτι είναι Σλάβοι.Οσο πιο γρήγορα αντιληφθούν την λύση του προβλήματος τόσο το καλλίτερο για
    αυτούς και την ειρήνη στα Βαλκάνια.Η σημερινή πολιτική κατάσταση των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων τους ευνοεί, αλλά ας προσέξουν να μην την πάθουν.Εχουν οι καιροί γυρίσματα ή όπως είπε ο Ηράκλειτος,όλα ρέουν και και μεταβάλλονται.
    Ας μην ξεχνούν, ότι από την Αγίαν Πετρούπολη ξεπετάχτηκε το Λένινγκραντ για να ξαναγίνει και πάλι Αγία Πετρούπολη.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Γεώργιος Α. Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητά μέλη της Σύνταξης της "Ελληνικής Γνώμης", Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Το σχόλιο αναρτήθηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Σκοπός μας πρέπει να είναι

    η διεξαγωγή του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την Ονομασία που θα χαράξει τα πλαίσια της διαπραγματεύσης της ελληνικής αντιπροσωπείας.Πρέπει να ενωθούμε οι Ελληνες και να εξασκήσουμε πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς, Γεώργιος Α. Βλάχος

    Ελληνική Εξωτερική πολιτική δεν υπήρξε δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει, επειδή την καρέκλα τη ζεσταίνουν άνθρωποι της φαυλοοικογενειοκρατίας ή παρακοιμώμενοί τους που ερήμην της θέλησης του λαού εκτελούν ό,τι τους διατάζουν τα μεγάλα αφεντικά τους.Πως είναι δυνατό άνθρωποι δίχως θάρρος γνώση, γνώμη,διορατηκότητα και όραμα, που δεν στηρίζονται στην θέληση του ελληνικού λαού, αλλά στις προσταγές των εντολοδόχων τοποτηρητών να εξασκήσουν Ελληνική Εξωτερική Πολιτική,αφού δεν έχει ποτέ προσδιορισθεί ποιές είναι οι αμετακίνητες θέσεις μας που δεν θα τις εγκαταλείψουμε ποτέ;Από Νικητές του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου καταντήσαμε το κλωτσοσκούφι της μικρής συμμάχου του Φασιστικού Αξονα Ουγγαρίας και που με την έγκριση της ελληνικής ενδοτίκηςπολιτικής έγινε μέλος τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ! Κάποιος πρέπει να τους ταρακουνήσει για να επιτρέψουν τη λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις που τον αφορούν.Αν δεν αλλάξει ο τρόπος συμμετοχής του λαού στα τεκτενόμα, η νομιμοποίηση της εξουσιάς που δίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στους επαγγελματίες πολιτικούς από τον κυρίαρχο λαό είναι κάθε άλλο, αλλά, 'Οχι, δημοκρατική, διότι γνωρίζουμε, ότι στο τέλος της ιστορίας, η κατάθεση της ψήφου του λαού, δεν καθορίζεται από την ελεύθερη και ανεπηρέαστη θέλησή του, αλλά είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής πλύσης εγκεφάλου που πρέπει κάποτε να πάρει τέλος.Είναι στο χέρι της εξουσίας με την διεξαγωγή ενός ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το θέμα της Ονομασίας του γειτονικού μας κράτους να αποκαταστήσει ένα μέρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ελληνικού λαού και να διατρανώσει σε κάθε δήθεν φίλο και σύμμαχό μας, ότι όσο φτωχιά και αν είναι η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και δεν πρόκειται να ενδόσει.

    Διατελώ με εκτίμηση , Γεώργιος Α. Βλάχος

    17.4.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Χρυσανθόπουλε ,σας χαιρετώ. Θα στραπατσάρω την υπομονή σας, οσο και την ηλεκτρονική σελίδα.
    Μου φαίνεται, όμως, ότι πρέπει να επιβάλουμε με Πανελλήνιες
    κινητοποιήσεις την διεξαγωγή ενός ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που θα υποχρεώσει, θα δεσμεύσει την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ να σκεφθεί και να πράξει ότι πράξει Ελληνικά.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,Γεώργιος Α.Βλάχος



    Διάβασα στο Πρώτο Θέμα ,ότι συνεδρίαζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνεδριάσει και δεν γνωρίζω, αν οι σύνεδροι συνέρχονται για να καπνίσουν το τσιγαράκι τους,να πιούνε το ποτό τους, τον καφεδάκι τους ή τέλος πάντων να κάνουν, ό,τι άλλο επιθυμεί η ζαχαρένια τους. Είναι χασομέρηδες και δεν έχουν κάτι άλλο το σημαντικότερο να πράξουν, η σκοπεύουν να υποβάλουν την παραίτησή τους ομαδικά,εάν δεν διαγραφεί απο το ΠΑΣΟΚ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Πάγκαλος;!Δεν ξέρω σε τι μας χρειάζεται αυτό το συμβούλιο.Το μεγαλύτερο ανέκδοτο, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στην ξένη, και σας το γράφω με μεγάλη λύπη, είναι: ΕΛΛΗΝΙΚΗΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ! Η Οικογενειοκρατία και τα υποχείρια της,ή δεν έχουν την θέληση και την ικανότητα να εξασκήσουν Εξωτερική Πολιτική,ή δεν τους το επιτρέπουν.Ξεσπάθωσε ο συμπαθέστατος Αντιπρόεδρος κύριος Πάγκαλος και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αισθανθεί ανακούφιση, αν τα ΣΚΟΠΙΑ δεχθούν κάποιον προσδιορισμό. Πρέπει να μπούν, όμως, τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτον, ο κύριος Πάγκαλος είναι βέβαια απο τζάκι,αλλά μιλάει μόνο για τον εαύτόν του και ,όχι,για την Ελλάδα.Το ότι ο κύριος Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει με τέτοιες δηλώσεις δεν του δινει το δικαίωμα να μιλάει για το σύνολο των Ελλήνων.Θα θυμάται ασφαλώς, ότι την 21η Ιουλίου του 1997 δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι <>.Μιλούσε και πάλι στο πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού, δεν είχε όμως, ρωτήσει,όπως,οφειλε να κάνει τον ελληνικό λαό.Κτύπησε, όμως το Εβδομο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που διεξάγονταν στην Θεσσαλονίκη. Δεν αμφιβάλλω, ότι είστε Δημοκράτης. Κάνετε τον κόπο να μάθετε τη γνώμη του ελληνικού λαού με την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος και αν, έχετε την έγκριση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού ονομάσετε τα ΣΚΟΠΙΑ όπως θα σας το επιτρέψει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Εμπρός λοιπόν ,ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

    Διατελώ με εκτίμηση,Γεώργιος Α. Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Απόστολε, καλησπέρα. Οταν με εντολή του κυρίου Γκρουέφσκι καταργήθηκε το πτυχίο του πανεπιστημίου Στιπ, δημοσιεύθηκε το παρακάτω σχόλιο στη Μακεδονία και ελπίζω οτι ο Αρίωνας θα αναλάβει πρωτοβουλίες,για αρθεί η τιμωρία της ομάδας απο την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
    με φιλικούς χαιρετισμούς.Γεώργιος Α. Βλάχος

    Γεώργιος Α Βλάχος

    Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 - 12:31
    Το γεγονός ότι αποσύρθηκε το Αστέρι της Βεργίνας, (που δεν είναι αποκλειστικά και μόνο της Βεργίνας αλλά είναι ένα Πανελλήνιο έμβλημα), από τα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ της γειτονικής μας χώρας, αποδεικνύει την
    ανυπαρξία ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.Δεν αποτέλει επιτυχία του υπουργού κυρίου Δρούτσα διότι προήλθε από αυτογκόλ
    των συμπαθητικών, για μένα γειτόνων μας, επειδή αγωνίζονται για να κάνουν το μαύρο άσπρο και λόγω του υπερβολικού
    ζήλου με τον οποίον αγωνίζονται κάνουν πολλά λάθη τα οποία η ανύπαρκτη πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει επειδή δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.Θα μου επιτραπεί να αναφερθώ στην πρόσφατη τιμωρία του Αρίωνα Πτολεμαίδας απο την ευρωπαϊκή ομοσπονδια χειρόσφαιρας,που αρνήθηκε να αγωνιστεί έναντίον της σκοπιανής ομάδας επειδή τα κορίτσια στα μπλουζάκια τους είχαν τον ήλιο της Βεργίνας και όπως ισχυρίστηκαν οι σκοπιανοί υπεύθυνοι ήταν η διαφήμιση του χορηγού της ομάδας, και κατά συνέπεια και με τη γνώμη της ευρωπαϊκής αθλητικής ομοσπονδίας η ελληνική και όχι η σκοπιανή όμαδα πολιτικοποιούσε το άθλημα.Υστερα απο την απόσυρση του εμβλήματος της Βεργίνας που ισοδυναμεί με ομολογία πολιτικοποίησης του αθλήματος, δεν πιστεύουν η ΓΓ Αθλητισμού και η Ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Χάντμπαλ ότι πρέπει να υποβάλουν ένσταση στο αρμόδιο αθλητικό δικαστήριο; Υπάρχουν νεα δεδομένα για να αρθεί η τιμωρία του Αρίωνα αφού με την σύμφωνη γνώμη του κυρίου Γκρουέφσκι τον αγώνα πολιτικοποίησε η σκοπιανή ομάδα!!Ας το εξετάσουν το θέμα οι αρμόδιοι και σας παρακαλώ να το προωθήσετε στον Αρίωνα Πτολεμαίδας για να πιέσουν την Ομοσπονδία να εξετάσει και να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις.

    Διατελώ με εκτίμηση
    Γεώργιος Α. Βλάχος
    Υ.Γ:Αγαπητέ συμπατριώτη ΓΜ, σας χαιρετώ.Σας γνωστοποιώ ότι
    ήδη έχουν τιμωρηθεί δύο γυνακείες ομάδες του Χάντμπαλ,επειδή
    αρνήθηκαν να αγωνιστούν εναντίον Σκοπιανών και μάλιστα λόγω
    πολιτικοποίησης των αγώνων!!Μέχρι σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία του Χάντμπαλ δεν έκανε καμία προσπάθεια για να
    διορθώσει η Ευρ.Ομοσπ.Χάντμπαλ την καταδίκη των Ελληνικών Ομάδων.Κάποιος άλλος, τελείως άσχετος Ελληνας,αλλά Γενικός Γραμματέας των Μεσογειακών Αγώνων επέτρεψε στους γείτονές μας, να λάβουν μέρος στους αγώνες του 2013 στο Βόλο που ευτύχώς δεν θα γίνουν στην Ελλάδα, επειδή κάποτε ως μέλος της Γιουγκοσλαβίας είχαν επαφή με την Μεσόγειο Θάλασσα!!!Αν ο άνθρωπος είχε κάποια στοιχειώδη ευαισθησία και λίγο ελληνικό φιλότιμο , έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του. Παρέμεινε όμως ΓΓ. Με φιλικούς χαιρετισμούς , ΓΑ Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]