Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παναγιά Σουμελά: Αντί οι Τούρκοι να την συντηρήσουν σωστά, αυξάνουν το ενοίκιο της κατά 333%


Απίστευτο αλαλούμ έχει προκύψει στην Τουρκία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και το ενοίκιο που καταβάλει ο ενοικιαστής δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan η υπηρεσία Βακουφίων της Τουρκίας αποφάσισε να αυξήσει 333 φορές το ενοίκιο που εισπράττει απο το Υπουργείο Πολιτισμού για την χρήση της Παναγίας Σουμελά.

Το ιστορικό μοναστήρι του Βυζαντίου που σήμερα παραμένει ως μουσείο, μέχρι το 1999 ανήκε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Υπηρεσία Βακουφίων διεκδίκησε το μοναστήρι και κέρδισε τη δίκη , αποκτώντας τους τίτλους ιδιοκτησίας. Απο το 2000 μέχρι σήμερα , το Υπουργείο Πολιτισμού κατέβαλε κάθε χρόνο το συμβολικό ποσό των 60 λιρών ( 30 Ευρώ) στην Υπηρεσία των Βακοουφίων.

Όμως πριν απο λίγες ήμερες έληξε το συμβόλαιο παραχώρησης της έκτασης και η Υπηρεσία Βακουφίων αύξησε το ενοίκιο στις 90000 λίρες δηλαδή στα 45.000 Ευρώ!

Απο την Υπηρεσία Βακουφίων δηλώνουν ότι με τα έσοδα του ενοικίου της Παναγίας Σουμελά θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν άλλες ανακαινίσεις ιστορικών μνημείων.

Όμως αυτό που δεν προσέχουν είναι ότι το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και δεν θα πρέπει να γίνεται επίκεντρο των συζητήσεων για το ενοίκιο του, αλλά για την σωστή συντήρηση του.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]