Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Washington Post: Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της σκοπεύουν να προμηθεύσουν με όπλα τη λιβυκή αντιπολίτευση


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με όπλα τη λιβυκή αντιπολίτευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης επιτρέπει μια παροχή βοήθειας σε εξοπλισμό, προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει. Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τρίπολη που επέστρεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ είπε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συζητούν όλες τις επιλογές που αφορούν μια εν δυνάμει βοήθεια που “θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε οπλισμό”.Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Γαλλία από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της προμήθειάς τους με όπλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Αίγυπτος από την πλευρά της ενδέχεται να προμηθεύσει με ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τις δυνάμεις του Καντάφι παρά το εμπάργκο για τα όπλα που επέβαλε ο ΟΗΕ στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ο Μουστάφα αλ Γεριάνι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αντικαθεστωτικοί αγοράζουν όπλα, χωρίς να αναφέρει από πού και τι είδους όπλα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιούς? Αυτούς με τις σαγινάρες, το ΠΑΟ στον ώμο και το τσιγαρο στο άλλο? Α, ξέχασα και τον αρχιστρατηγο μαιμού που δεν έχει παει στρατιώτης!!!!? Πάντως από προπαγανδα το ΜΕΓΑ σκίζει, ε? Τον εδειξε τις προάλλες. Κοντεψα να λιποθυμισω από τα γέλια.

    Οχι αυτούς φίλοι.. Εχουν ήδη στο έδαφος Δελτα force, SAS και άλλους μισθοφορους-Δολοφονους hi-tech και μας εχουν φλομώσει στα παραμυθια.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]