Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

HURRIYET: “Ούτε βεγγαλικά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.Πόσο μάλλον πυρηνικό εργοστάσιο!

Στην Ιαπωνία η τεχνολογία είναι ανεπτυγμένη και τη χρησιμοποιούν σωστά. Όμως και πάλι, το πυρηνικό εργοστάσιο που λειτουργούν οι Ιάπωνες, είχε διαρροή. Τότε τι να πούμε εμείς για το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, Άκκουγιου.

Σεισμός; Nα σταθούμε στο ζήτημα αυτό. Το ρήγμα του Ετζέμις, βρίσκεται σε αποσταση 25 χιλιομέτρων απο το πυρηνικό εργοστάσιο που θέλουμε να κατασκευάσουμε.

Τι είναι η απόασταση 25 χιλιμέτρων απο το ρήγμα; Είναι λάθος να μιλάμε για απόσταση. Το ρηγμα σεισμού και το πυρηνικό εργοστάσιο, θα είναι αγκαλιά.
Επίσης υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα

  • Δεν θα υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας απο τη Ρωσία στη χώρα μας
  • Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει θα είναι ακρiβό. Ο μέσος όρος τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 13.32 γρόσια (6.5 σεντς), ενω η τιμή του ρευματος του πυρηνικού εργοστασίου θα φτάνει τα 28.7 (14 σεντς)γρόσια.
  • Το πυρηνικό εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί απο τους Ρώσους στη χώρα μας, θα είναι το πρώτο στο είδος του. Αρα θα είμαστε χώρος δοκιμών.
  • Υπάρχει και το ζήτημα των πυρηνικών αποβλήτων που δεν το έχουν λύσει μεγάλες χώρες και το θέμα παραμένει άλυτο.

‘Οταν υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, τόσα θέματα που προκύπτουν, δεν έχει καμία λογική η επιμονή στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Επίσης το κάναμε αυτό χωρίς διαγωνισμό. Ποια είναι η λογική να πούμε στους Ρώσους ” το έργο το έδωσα σε σένα” Γιατί; Γιατί ένα τέτοιο δώρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλεόν , εμείς πως θα λειτουργήσουμε αυτό το σταθμό. Ακόμα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκρήξεις σε εργοστάσια μπαρουτιού, σε εργαστήρια βεγγαλικών, Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τη διαρροή υγραερίου. Πως θα αντιμετωπίσουμε κάποια πυρηνική διαρροή;

Kαι το σημερινό μας θέμα, ο σεισμός. Ο σταθμός στην Ιαπωνία, τελείωσε με τον σεισμό. Συνέβη αυτό που φοβόταν όλοι, ξεκίνησε η διαρροή.

Η Τουρκία είναι μια σεισμογενής χώρα. Το ρήγμα του Ετζέμις, είναι σε απόσταση, μόλις 25 χιλιομέτρων απο το Άκκουγιου.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατι η Τουρκία δεν ανακοινώνει οτι ανακαλεί την απόφαση της για την κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]