Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η CIA στη Λιβύη

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αποκάλυψη ότι η CIA έχει λάβει την έγκριση Ομπάμα για δράση εδώ και τρεις εβδομάδες…

Μετά τις αποτυχίες των επαναστατών μπροστά στην πολλαπλάσια χερσαία ισχύ του Μουαμάρ Καντάφι, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε μυστική εξουσιοδότηση για την κεκαλυμμένη υποστήριξη στους τελευταίους.

Ανοιχτά, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία έχουν δηλώσει επίσημα ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό του εξοπλισμού των επαναστατών, αλλά απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις πηγές που βρίσκονται κοντά στον Μπάρακ Ομπάμα, ο τελευταίος υπέγραψε ειδική διαταγή, που ισοδυναμεί με εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων από τη CIA. Πρόκειται για νομική φύσεως εξουσιοδότηση που πρέπει να γίνει πριν υφίσταται πριν ξεκινήσει κάποια επιχείρηση, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι τελικά θα εκτελεστεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε, όπως είναι πάγια πολιτική, να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες πληροφοριών. Εν τούτοις δήλωσε ότι τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης αξιολογούν την κατάσταση και εξετάζουν διάφορες επιλογές.

Από την πλευρά της η CIA αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο, αν και όπως έγινε γνωστό στελέχη της έπαιξαν ρόλο στην ασφαλή επιστροφή των χειριστών του μαχητικού F-15E που κατέπεσε προ ημερών και συνετρίβη στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί…

Αυτό που προκύπτει μετά βεβαιότητας είναι η επιβεβαίωση της ρήσης ότι σε έναν πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια και επιβεβαιώνει το ότι τις όποιες ειδήσεις προκύπτουν θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με περίσκεψη και κριτική ματιά, από όπου και αν προέρχονται…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]