Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και δεύτερος νεκρός αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Οι "αντιπαραγωγικοί" συνεχίζουν να προσφέρουν την ζωή τους, ενώ οι "παραγωγικοί" απολαμβάνουν τη ζωή τους...

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο θάνατος και δεύτερου αστυνομικού μετά την ανταλλαγή πυρών που υπήρξε με ομάδα άγνωστων στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.
Δύο νέοι, 22 και 23 χρόνων, είναι νεκροί. Και είναι νεκροί επειδή κάποιοι θεωρούν την ανθρώπινη ζωή μηδενικής αξίας... Δύο παληκάρια που πήγαν στη δουλειά τους, αλλά δεν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, στους δικούς τους...



Δεν πήγαν να ληστέψουν τον Κοντομηνά τα γουρούνια, αλλα τον βιοπαλαιστή. Τέλος, όποιοι νομίζουν ότι κλεφτρόνια δουλεύουν έτσι το Καλάσνικοφ, είναι επιεικώς άσχετοι, ή πληρωμένα φερέφωνα. Φονιάδες, με μίσος για τον τόπο που βρίσκονται είναι. Είπαμε όμως ψυχραιμία, ΈΝΑΣ τουλάχιστον ζωντανός.

Το πολύ καλό «Καφενείο» δημοσίευσε ένα παλιότερο κείμενο αστυνομικού που υπηρετεί στη μονάδα ΔΙΑΣ, όπου γίνονται σειρά από καταγγελίες…
Υπηρετώ στην ομάδα ΔΙΑΣ και θέλω να σας πω μερικά θέματα που μερικοί συνάδελφοί μου δεν τολμούνε να πουν..., φοβούμενοι ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με κύριο αντίκτυπο στην πορεία της εργασίας μας.
Μας επιλέξανε σε αυτήν ομάδα χωρίς πολλοί από εμάς να ερωτηθούμε αν θέλουμε να... μετακινηθούμε, με κριτήριο... επιλογής την άδεια οδήγησης μηχανής, κι εγώ προσωπικά είμαι ένας από αυτούς.
Δεν έφτανε μόνο αυτό. Πολλοί από εμάς αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και να αγοράσουμε κράνη ασφαλείας, διότι δεν είχανε να μας χορηγήσουνε... Η αγορά ενός μέτριου ποιότητας κράνους στοιχίζει περίπου 300-400 ευρώ!
Και ρωτάω τώρα εγώ, πως κύριοι θα αποδώσω στην εργασία μου από την στιγμή που δεν είμαι ικανός να προσφέρω σε αυτήν την θέση που με τοποθετήσατε;
Με ρωτήσατε αν μπορώ να οδηγήσω μια μηχανή σε ρυθμούς καταδίωξης; Δεν είναι κρίμα να χτυπήσω εγώ και ο συνεπιβάτης μου; Θα πρέπει να θρηνήσουμε και αλλά θύματα στην άσφαλτο και μάλιστα εν ώρα καθήκοντος;
Η υποτυπώδης εκπαίδευση που περάσαμε ήταν όσο χρειάστηκε για να κριθεί ελάχιστη και προφανώς οι περισσότεροι από εμάς προέρχονται από διάφορες υπηρεσίες λιγότερο μάχιμες από αυτές που ήδη υπάρχουν χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία!
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να απέχει και η πολιτική ηγεσία γύρω από το θέμα της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα μας, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος αυτού των τελευταίων ετών... βέβαια με το αντίστοιχο πολιτικό κόστος, είτε θετικό είτε αρνητικό!
Και θα ήθελα κλείνοντας να πω οι αξιωματικοί που διευθύνουν την ομάδα ΔΙΑΣ, διαστρεβλώνουν μερικά γεγονότα και παραπληροφορούν τα ΜΜΕ σκοπίμως, έχοντας ιδιαίτερες στενές σχέσεις με μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας, όπως την σύλληψη δυο δραστών που είχαν ενεργήσει δυο ληστείες και συνελήφθησαν από άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. (Άμεση Δράση) και όχι από την ΔΙΑΣ και στην συνέχεια τον πρόσφατο θάνατο του Λάμπρου Φούντα που δεν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού της ΔΙΑΣ.... (Άμεσης Δράσης). Αυτό το επικοινωνιακό τρικ ας σταματήσει και ας κοιτάξετε εμάς που καβαλάμε της μηχανές μας, που προσπαθούμε και θέλουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα. Να υπάρχει αναγνώριση και σεβασμός προς το πρόσωπό μας και να μην θυσιάζουμε τα πάντα με όφελος την καριέρα μερικών και την πολιτική σταδιοδρομία αντίστοιχα!"
Μέλος Ομάδας ΔΙΑΣ


Η συνάντηση του θανάτου
Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη. Το όχημα τύπου τζιπ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο και τον τραυματισμό των άλλων δύο.

Εσπευσμένα επιστρέφει από την Τουρκία ο Παπουτσής
Εσπευσμένα για την Αθήνα θα αναχωρήσει απόψε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα που βρίσκεται, λόγω του αιματηρού περιστατικού που κόστισε τη ζωή σε δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη.
Τον Έλληνα υπουργό θα συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος και όταν πληροφορήθηκε το συμβάν στην Αθήνα πρότεινε στον Έλληνα υπουργό να διαθέσει η τουρκική κυβέρνηση αεροσκάφος για την περίπτωση που εκείνος θα ήθελε να αναχωρήσει για την Ελλάδα.
Οι δύο υπουργοί επρόκειτο αύριο να έχουν συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα, κυρίως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μήπως-λεω εγω η καχυποπτη-μηπως τα ατυχα παιδια της ΔΙΑΣ ηταν μια ωραια λυση για να περασει σε δευτερη μοιρα ο σημερινος ξεσηκωμος διαφορων ομαδων στο κεντρο της Αθηνας (ΚΕΠΥΟ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ) ? ??..... Από αυτα τα διεστραμμενα καθαρματα που κατσικωθηκανε στο σβερκο μας ολα να τα περιμενετε. -ΕΛΛΗΝΙΔΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΕΝΝΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΑΛΒΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]