Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει κυβέρνηση;

  • Δεν δουλεύει τίποτα σε κράτος και κυβέρνηση

Παραφράζοντας λίγο την περίφημη φράση «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», με όσα συμβαίνουν σήμερα μπορούμε να πούμε «Που πάει αυτός ο τόπος από αυτούς που δεν κυβερνούν».

Μια σειρά από περιστατικά της καθημερινότητας, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, εκεί που ο πολίτης καταλαβαίνει τη σημαίνει Μνημόνιο, δείχνουν ότι και ακυβερνησία υπάρχει και δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον των πολιτών.

  • Στην Παιδεία που αφορά τα παιδιά μας, το καυτό θέμα δεν είναι οι συγχωνεύσεις. Αυτές απλά επικαλύπτουν ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Ο Γ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί με συνθήματα για 5% στην Παιδεία, με χορήγηση 1 δις ευρώ για την έρευνα από τον πρώτο χρόνο. Αντί αυτών έφαγε την Εκπαίδευση το Μνημόνιο. Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, πολλά από αυτά δεν είχαν ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης κι έμπαιναν στο τεφτέρι του βενζινοπώλη. Κάποιες μονάδες δεν έχουν ούτε για φωτοτυπίες και οι δάσκαλοι κάνουν ρεφενέ για να αγοράσουν χαρτί. Για να μην πούμε και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου έχουν κοπεί τα πάντα. Από οδοιπορικά για τους καθηγητές που πρέπει να πάνε σε συνέδρια, μέχρι ακόμη και χαρτί για το φωτοτυπικό. Ετσι θα πάει μπροστά η δημόσια και δωρεάν παιδεία ή θα βγουν όλες οι οικογένειες στη ζητιανιά για να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά;
  • Στα νοσοκομεία, μαύρο χάλι. Ούτε φάρμακα δεν υπάρχουν. Μου έλεγε πρόσφατα ιατρός ότι στα μεγάλα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας γίνεται χαμός από Βούλγαρους και Σκοπιανούς που πηγαίνουν χωρίς χαρτιά για νοσηλεία και φεύγουν το προηγούμενο βράδυ πριν το εξιτήριο. Το ίδιο κι αλλοδαποί οι οποίοι επειδή δεν έχουν να φάνε, μπαίνουν στα νοσοκομεία, μένουν δυο τρεις ημέρες δωρεάν και φεύγουν μες στη νύχτα για να μην τους βρει κανείς. Από την άλλη, ουρές με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν για ένα ραντεβού, μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού. Και το εντυπωσιακό είναι ότι περιμένουν από τις μετατάξεις του ΟΣΕ να πάρουν κόσμο στα νοσοκομεία. Φαντάζεστε μηχανοδηγούς να βάζουν ορό;
  • Στα δικαστήρια το απόλυτο χάος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χ. Αθανασίου απείλησε με λευκή απεργία αν η κυβέρνηση επιμείνει στην περικοπή επιδόματος βιβλιοθήκης και αποζημίωσης για έκδοση αποφάσεων στα γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αποφάσεις θα καθυστερήσουν δραματικά και θα πληγεί ανεπανόρθωτα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Παρακαλάει ο Καστανίδης για κανένα ευρώ αλλά στην πλατεία Συντάγματος έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.
  • Λευκή απεργία, όμως, κάνουν εδώ και καιρό οι εφοριακοί με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα έσοδα. Αιτία, η περικοπή μισθών και επιδομάτων, κι αντί το κράτος να πάρει γενναίες αποφάσεις κάθεται και βλέπει τις εφορίες να υπολειτουργούν. Ιδια άθλια κατάσταση και στις πολεοδομίες όπου η Ελλλάδα αναστενάζει.

Δε μιλάμε για επιδόματα μαϊμού, δημόσιους υπαλλήλους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας και περικοπές μισθών που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Αυτά είναι αυτονόητα. Εδώ μιλάμε για εντολές που δίνει το Μνημόνιο να περικοπούν δημόσιες δαπάνες από παντού. Ακόμη και από κρίσιμους και ιδιαίτερα σημαντικούς για κάθε χώρα τομείς.

Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Και μέχρι πότε η κυβέρνηση θα υποτάσσεται στις εντολές του Μνημονίου αφήνοντας τη χώρα και τους πολίτες να ρημάζουν; Και τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;


Το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι προδιαγεγραμμένο

Δεν χρειάζονται περίπλοκες αναλύσεις και βαρυσήμαντες αποκαλύψεις για να αντιληφθεί κάνεις ότι ο Γ. Παπανδρέου οδεύει με μαθηματική πλέον βεβαιότητα προς εκλογές.

Ο ίδιος μπορεί να διασώζεται ακόμα δημοσκοπικά. Μπορεί επίσης να δείχνει ακόμα ότι κάτι κάνει στην Ευρώπη και να το περνά αυτό στον κόσμο με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ. Όμως όποιες αποφάσεις κι αν επιτυγχάνει έξω δεν μπορεί να τις περάσει στο εσωτερικό. Για δυο απλούστατους και κυρίαρχους λόγους:

Πρώτον: οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν έχουν ούτε την διάθεση, ούτε το πολιτικό και ψυχικό σθένος να εφαρμόσουν τα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Δεύτερον: Ο κρατικός μηχανισμός που καλείται να τις εφαρμόσει είναι ο ίδιος ακριβώς που πλήττεται από τα μέτρα.

Το τέλος λοιπόν είναι προδιαγεγραμμένο και ο κ. Παπανδρέου αναζητά πλέον την καλύτερη στιγμή για να πάει σε εκλογές. Πότε θα το κάνει; Το Φθινόπωρο υποστηρίζουν συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Προς το παρόν αναζητά διέξοδο σε έναν ανασχηματισμό μπας και καταφέρει να δώσει κάποια ώθηση στην κυβέρνησή του.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Yes, DELETE! Αλλά όχι μόνον τον Jeffrey. Πρέπει να κάνουμε DELETE όλη την άχρηστη, αγγλο-σαξωνικού τύπου ‘δημοκρατία’ εισαγωγής με κομματοκρατία.

    Είναι απαιτούμενη μία συνταγματική εθνοσυνέλευση γιά να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος σε αυθεντική δημοκρατία. Διότι χρειαζόμαστε πρώτιστα θεσμικές παρεμβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρωτα πρεπει να σταματησουμε να μιλαμε,και να φτιαξουμε ελληνικο απελευθερωτικο στρατο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιό απελευθερωτικό στρατό... κομμάντος αυτοκτονίας πρέπει να γίνουμε, μην μείνει ρουθούνι από τους κανάγιες, που αφού επετέλεσαν το έργο τους, θα λουφάξουν να ξεκοκκαλίσουν τα κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]