Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αγώνας» απ’ το… μπαλκόνι!

“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”
  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΠΗΡΞΕ εποχή δεξιάς με απέναντι τους αντιφρονούντες. Ήταν «αντιφρονούντες» οι… υπόλοιποι και, βέβαια, «πας μη έλλην βάρβαρος». Το μέτωπο συνιστούσαν κομμουνιστές που έγιναν αριστεροί κι ύστερα «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Με αγώνες τότε, με συγκυβερνήσεις αργότερα, και σήμερα τσακώνονται λυσσασμένα στη βουλή λεγόμενοι αριστεροί και σαν τέτοιοι να μη μοιάζουν. Κι αν έβαλε τον Πάγκαλο «μπροστά» το ΠΑΣΟΚ με απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ, τζάμπα κόπος κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με ιδεολογικές αναμετρήσεις.
ΔΕΝ στέρξαμε στις ιδέες του κ. Πάγκαλου, απορρίψαμε τον τρόπο και το ύφος του που συνιστούν πολιτική χυδαιότητα και μιλήσαμε για κληρονομούμενα… χρωματοσώματα. Κι αν, βέβαια, υπάρχει ένας αποχρών λόγος απόρριψής του ως πολιτικού, είναι η… Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Εκεί ανήκει και δεν μας το μαρτυράει κι ούτε απολογείται. Εκεί συναντιέται με ντόπιους και ξένους που φιλοτεχνούν το αυριανό πορτραίτο του κόσμου. Εκεί, στο παραμάγαζο που βοηθάει τους ισχυρούς και αθέατους που προδιαγράφουν το μέλλον μας.
ΩΣΤΟΣΟ, τα παραπάνω «απορριπτικά» του κ. Πάγκαλου, δεν αναιρούν την τόλμη του να συζητάει με «επαναστάτες». Με τα ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής, αλλά και με αντιφρονούντες ακράτητους, που συχνά θυμίζουν σκηνικό της βραδιάς Γρ. Λαμπράκη. Δεν το’ βαλε στα πόδια, αράδιασε επιχειρήματα και στάθηκε απέναντί τους όρθιος, ορθολογιστής και πεισματάρης. Μέχρι τη στιγμή που το «γιαούρτωμα» μας δίνει λόγο και αφορμή (και) για το ήθος του «αντιπάλου». Να γίνουμε σαφείς. Μες την αναμπουμπούλα και τις κραυγές, δεν είδαμε τον παλικαρά με το κεσεδάκι. Είδαμε μια κοπέλα, στο μπαλκόνι (μπορεί και να’ ταν άνδρας με κοτσίδα), που μόλις τη σημάδεψε η κάμερα, χώθηκε βιαστικά στο διαμέρισμά της και εξαφανίστηκε!
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ το κοντράστ και βγάζουμε συμπεράσματα. Για τον μικρό όχλο και την ψυχολογία του. Για την «αγωνίστρια του μπαλκονιού» που ρίχνει(;) το γιαούρτι και εξαφανίζεται. Για τους «άνδρες» (πέρα απ’ το δίκιο τους), που έβριζαν και ούρλιαζαν και που δεν θα ομολογούσαν στην αστυνομία τον/την δράστη.
ΜΕ ψοφοδεείς των μπαλκονιών και με κρυπτόμενους δεν γίνεται «επανάσταση». Και ο Γκοτζαμάνης με το τρίκυκλο εξαφανίστηκε και ο Εμμανουηλίδης κρύφτηκε, πριν τους τσακώσει ο «Τίγρης». Κι αν ψάχνεις σήμερα τον (την) δειλό με το κεσεδάκι, αύριο θα ψάχνεις για ιδεολόγους και δημοκρατία. Περιτριγυρισμένος από… παλικαράδες (με σηκωμένους τους ώμους) του «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σφοδρά όσο αφορά την κυρία που πέταξε το γιαούρτι (δεν ξέρω αν αληθεύει) από το μπαλκόνι. Μάλλον βιάστηκε να αποσυρθεί από τις κάμερες των αλητοδημοσιογράφων, κι όχι για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Όταν κάνεις μια τέτοια πράξη από το μπαλκόνι του σπιτιού σου, είναι σαν να δίνεις και τα στοιχεία σου, και προκαλείς να σου ζντήσουν το λόγο, αν τολμούν.
    Θα την κατηγορούσα αν έμενε εκεί έξω και πόζαρε στις κάμερες. Τότε θα ήταν ένα ψώνιο, που επιζητούσε να γίνει τηλεμαϊντανός κι όχι μια εξοργισμένη Ελληνίδα.
    Θα θυμάσαι την κυρία που χαστούκισε τη Λιάνη και μετά τη βλέπαμε να γυρίζει στα κανάλια. Σε πληροφορώ ότι την είδα με σημαία της Νέας Δημοκρατίας να πανηγυρίζει έξω από τα γραφεία μετά τις εκλογές. Σούργελο, λοιπόν θα βόλευε πολύ το ΠΑΣΟΚ να γίνει η σημερινή κυρία, αλλά μάλλον είναι αξιοπρεπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλικαρά Νικολαΐδη, για το "κύρος" που θεωρητικά έχεις, γράφεις μπούρδες.

    Να γεμίσει η στήλη αλλά και να μην κουράζει να βγάλουμε και το μεροκάματο.

    Καταρχάς, Στοχοποιείς την κοπέλα που βρίσκεται στο μπαλκόνι το οποίο έχει και διεύθυνση και αφετέρου είσαι σκράπας στην φυσική. Στηρίζεις τον στοχασμό σου με το "επιχείρημα" ότι η κάμερα στη συνέχεια έδειξε το μπαλκόνι.

    Το επιχείρημα μιλάμε. Επιλέγεις δηλαδή να στοχοποιήσεις (κάτι το πολύ σοβαρό) με ένα "επιχείρημα" της πλάκας, το οποίο μεταξύ μας απλά φαντάζεσαι.

    Την κατεύθυνση των γιαουρτιών δεν μπορείς να την διακρίνεις; Αν δεν μπορείς αυτό, (μα και πάλι εύκολο είναι) από τον στόχο που βρήκαν τα γιαούρτια δεν μπορείς να καταλάβεις το σημείο εκκίνησης τους.

    Αλλά δεν μας κάνει, δεν αρέσει στα αφεντικά σου, βολεύει η στοχοποίηση και ο χαρακτηρισμός ως δειλός (ούτε καν αποσωποιητικά δεν έβαλες ρε μπαγλαμά, αυτή είναι η άποψη σου)στους Έλληνες που αντιστέκονται στη βρώμα που θέλουνε να φέρουνε στο σπίτι τους. Μάλιστα, δεν πληροφορείς ότι οι κάτοικοι της Κερατέας τον Πάγκαλο δεν τον είδαν πρώτη φορά, έχουν ιστορία, τον ξέρουν από πρώτο χέρι τον αριστερό χουντικό και έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το άτομο του.

    Για να τελειώνουμε, οι κάτοικοι της Κερατέας αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις Θερμοπύλες, πολεμάνε-αντιστέκονται σε συμφέροντα τύπου Μπόμπολα σε συμφέροντα δηλαδή του παρακράτους. Όλοι μας γνωρίζουμε κατά που πέφτουν οι Θερμοπύλες, ΟΛΟΙ οι Έλληνες γνωρίζουν τον δρόμο για τις Θερμοπύλες απλά το πρόβλημα είναι ότι πολύ από εμάς είναι της νοοτροπίας να μαζευτούμε να πάτε, αμ δε! Αυτό ήταν πέρσι, δεν τα μάθατε, Ερχόμαστε.

    Νικολαΐδη αυτά που γράφεις, ανήκουν στη σφαίρα του κουτσομπολιού και όχι της ενημέρωσης, με μια διαφορά, είναι Επικίνδυνα.


    Ένας Έλληνας που χαρεί πολύ όταν σας γνωστοποιήσει το όνομα του, από "κοντά" όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]