Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το... κατά Μάρκον Φραγγέλιο


Έχουν φορτώσει τα πάντα στον γάιδαρο του κατευνασμού, της αμερικανοδουλείας, της μυστικής διπλωματίας, εκεί όπου διαπραγματεύονται τα πάντα χωρίς καμιά «κόκκινη γραμμή», από αυτές που υπάρχουν από τις περιόδους του Αντρέα και του Καραμανλή.

Ο χειρισμός του θέματος, του μείζονος θέματος της ΑΟΖ από το… λιοντάρι του Ερζερούμ είναι εξαιρετικά ενδεικτικός. Η Άγκυρα μεθοδικά προωθεί τις επιδιώξεις της. Δεν διστάζει να προκαλεί (κατά την επίσκεψη του Νταβούτογλου) και να προχωρά ακόμα και σε προκλήσεις πειρατείας για να δείξει ότι θεωρεί πως το Καστελλόριζο δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ! Ένα επεισόδιο, δηλαδή, αντίστοιχης εμβέλειας με αυτό των Υμίων.

Η απάντησή τους; Στην πράξη, τίποτα!

Ενώ πυκνώνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις μυστικές διαβουλεύσεις με την Τουρκία συζητούν τα πάντα (!), αφήνουν στο έλεος των διαθέσεων της Άγκυρας ακόμα και την Κύπρο, η κυβέρνηση της οποίας θαρραλέα προχώρησε στην ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ!

Η μοναδική τους πρεμούρα, πώς θα πλασάρουν την όποια υποχώρηση κάνουν σαν… εθνική επιτυχία, τη βοηθεία και της χούντας της «ενημέρωσης». Να επαγρυπνούμε!

***

Άλλωστε το παρελθόν του ΓΑΠ, την ιδεολογική του προσέγγιση στα εθνικά θέματα, την αναίσχυντη στάση του στο Σχέδιο Ανάν, τη λογική του κατευνασμού, τη λατρεία του στις αμερικάνικες απόψεις, καλώς τα γνωρίζουμε. Κι αφού, κακή τη τύχη, είναι πρωθυπουργός μας τώρα, είναι να μην ανησυχούμε;

Θα μου αντιτείνετε, «έχουμε όμως εμπιστοσύνη στον γίγαντα ΥΠΕΞ Δρούτσα»! Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε! Είναι το δίδυμο της εθνικής υπερηφάνειας!

Έτσι είναι. Τους «τραμπούκωνε» όλους ο Καντάφι, από Μπερλουσκόνι μέχρι Σαρκοζί και βάλε (για να μην πάμε στα δικά μας…). Αλλά την κατάλληλη στιγμή βρήκαν την ευκαιρία να τον ξεπαστρέψουν. Στο όνομα βέβαια… της διεθνούς νομιμότητας, αυτής που καθημερινά τσαλαπατούν και βιάζουν!

Από κοντά κι ο δικός μας, πιόνι κι αυτός στα σχέδια των διεθνών τρομοκρατών. «Αποφάσισε και διέταξε» την εμπλοκή της χώρας μας έτσι, επειδή έπρεπε να είναι αρεστός στην Ουάσινγκτον! Πολύ απλό. Έτσι, χωρίς να ενημερώσει κανένα πολιτικό αρχηγό, χωρίς κανένα διάλογο, εν κρυπτώ. Λες και τέτοια θέματα είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του ηγεμόνα και μιας κλειστής κάστας εξουσίας!

Προσέξτε. Τον «αιμοσταγή δικτάτορα», «σφαγέα», «τύραννο» Καντάφι τον βομβάρδισαν, επέδραμαν εναντίον της χώρας του. Τα στρατά της Σαουδικής Αραβίας, που εισέβαλαν στο Μπαχρέιν για να διασώσουν το εκεί διεφθαρμένο καθεστώς, σκορπίζοντας τον θάνατο ενάντια στον λαό, τα καλύπτουν!

***

Οι ίδιοι διεθνείς τρομοκράτες, φασίστες, «ευαίσθητοι» α λα καρτ και τα κατά τόπους τσιράκια τους, οι διεθνείς συμμορίες που ονομάζονται «συμμαχίες» και… προστατεύουν το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς «νταβατζήδες»!

Πάει, ωρέ, χάσαμε τον μπούσουλα! Κι ο αρχηγός κωλοτούμπας και το κόμμα του… ενάντια στην επιδρομή στη Λιβύη! Θα μας βγουν και… αντιιμπεριαλιστές!

Τι κάνει ο (κωλοτούμπας…) άνθρωπος για να ψαρέψει σε θολά νερά και να «εισπράξει» από δω κι από κει, ε;

Να σοβαρευτούμε. Ουδεμία, μα ουδεμία σχέση έχει αυτή η τυχάρπαστη τοποθέτηση με τις –συνεπείς– τοποθετήσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην τρελαθούμε εντελώς σε αυτήν τη χώρα, έτσι;

Και –κατά τα άλλα– σιγά μην πρόβαλαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ ενάντια στην επιδρομή στη Λιβύη. Σιγά! Εδώ τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ βγήκαν ντουντούκες της επιδρομής!

***

Και βεβαίως υπήρξαν και οι τιμητικές εξαιρέσεις…

Θα έχει σίγουρα συνέχεια αυτή η βεντέτα που άνοιξε εκεί στη νοτιοανατολική Αττική μεταξύ της κυρίας αντιπροέδρου και της υφυπουργού. Κι όσο πυκνώνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αντιπρόεδρος θα παραιτηθεί υπέρ της συζύγου για τις επόμενες εκλογές, θα δούμε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια…

Γιατί, τι νομίζετε; Θα μείνει η υφυπουργός άπραγη;

Όσο για την άλλη βεντέτα, αυτή του ζεύγους με τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας, εκεί να δείτε!

Χα! Μετά τον… cabinet man που από ξυλουργός γίνηκε από την ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα… υπουργός, εφευρέθηκε κι ο τορναδόρος που γίνηκε… γαλάζιο κομματικό στέλεχος. Και εις ανώτερα, συντρόφια!

***

Ώστε… «άσ’ τους να λέγονται όπως θέλουν» (τους Σκοπιανούς), κατά τον αντιπρόεδρο των Υμίων, στη συνέντευξή του στο Mega! Και οι δημοσιογράφοι απλώς τον άκουγαν! Και τα έλεγε αυτά τη μέρα που ξεκινούσε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η εκδίκαση της προσφυγής της FYROM εναντίον της Ελλάδας!

Διανοείστε να τα έλεγε αυτά κάποιο στέλεχος άλλου κόμματος; Πόσες ντουντούκες θα σήκωναν το Mega, η κρατική ΕΡΤ, ο ΑΝΤ1, το ALTER και οι άλλοι… ενημερωτάδες μας;

Τώρα που αυτά τα απίθανα τα είπε ο αντιπρόεδρος (των Υμίων, του Οτσαλάν και του ΓΑΠ!), μούγγα στη στρούγκα! Θα το ξαναπώ. Είναι επικίνδυνοι. Όσο νωρίτερα τους ξαποστείλουμε τόσο το καλύτερο για τη χώρα!

Κάντε μια απλή σύγκριση αυτής της στάσης του νυν αντιπροέδρου με τη στάση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι, τότε που έβαλε το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γνωρίζοντας πως θα το πληρώσει…

Και για να μην μπερδευόμαστε, του Καραμανλή, έτσι; Καθότι η τότε ΥΠΕΞ Ντόρα κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος! Κι αυτοί οι οποίοι στήριζαν τον Καραμανλή από την Αθήνα (με διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία) ήσαν οι Μολυβιάτης και Παυλόπουλος…

***

Ναι, ο αντιπρόεδρος παραμένει ακόμα στη θέση του!

Δηλαδή; Τώρα που ο… αρχιστράτηγος ΓΑΠ μπήκε στη «συμμαχία των προθύμων» της επιδρομής κατά της Λιβύης, οι Τούρκοι δεν θα κάνουν… πάνω από καμιά εικοσαριά παραβιάσεις τη μέρα;

Θα επιτρέψουν στο… λιοντάρι του Ερζερούμ να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια και πάει λέγοντας; Θα μας απαντήσουν επ’ αυτών οι δημοσιογραφικές ντουντούκες της επιδρομής που ξερνούν καθημερινά «στήριξη»;

Γνωστό το κόλπο. Κάθε που ο «τσάρος» στριμώχνεται (συχνά δηλαδή) καταφεύγει σε «φίλια» Μέσα, αμολάει μονολόγους και πιστεύει (;) ότι καθάρισε!

Ενώ το άλλο πουλέν, αυτό του… Αιγαίου, το παίζει και με παραπολιτικά (η δημοσιογραφική ομάδα λειτουργεί άψογα!) πριν καταφύγει κι αυτό σε «φίλια» Μέσα και πρόθυμους δημοσιογράφους…

***

Σχεδόν… άνοιξαν σαμπάνιες οι Αμερικάνοι όταν ο Καραμανλής έχρισε την Ντόρα ΥΠΕΞ! Αυτό προκύπτει από τα ελληνικού ενδιαφέροντος έγγραφα του WikiLeaks που δημοσίευσε η «Καθημερινή». Σιγά την έκπληξη, θα μου πείτε…

Ναι, δίκιο έχετε. Αλλά να βγαίνει η κυρία μετά και να σχολιάζει αναφορές για τον Σαμαρά, αυτό δείχνει μέγα θράσος!

Θα μου πείτε, αφού βρίσκεται μεταξύ «φίλιων» δημοσιογράφων και γενικότερα φίλιου δημοσιογραφικού περιβάλλοντος…

***

Αφήστε, δηλαδή, που εδώ βγήκε, σεμνά και ταπεινά, και υποστήριξε ότι το (λέμε τώρα…) κόμμα της είναι το μοναδικό εν Ελλάδι κόμμα της Κεντροδεξιάς!

Δίκιο έχει! Εδώ η Τζούλια το παίζει αοιδός!

Ναι, ακόμα ο Πάγκαλος παραμένει αντιπρόεδρος αυτής της πολιτικά ανεκδιήγητης κυβέρνησης, του ΓΑΠ!

Α, κι ο γίγας Ρόβλιας, αυτό το άξιο τέκνο της Θεσσαλίας, κυνηγά με… επιτυχία τους ασύδοτους κερδοσκόπους των καυσίμων, οι οποίοι τρέμοντας κρύβονται, όπως και όλοι οι επίλοιποι κερδοσκόποι απανταχού της χώρας! Βάστα, Ρόβλια, άξιε φίλε του ΓΑΠ!

***

Α, τώρα μάλιστα, ήρθε ο… μεγαλειότατος στη Βουλή την Τρίτη (!) για να ενημερώσει, λέει, για την απόφαση συμμετοχής της Ελλάδας στην ενάντια στη Λιβύη επιδρομή!

Ναι, αυτήν την απίστευτη κοροϊδία αυτός ο απίστευτος τύπος την ονομάζει «ενημέρωση». Δίνει πρώτα τα διαπιστευτήρια του υποταχτικού στους διεθνείς «νταβατζήδες» κι ύστερα αμολάει και μια… ενημέρωση! Για πόσο κάφρους μάς περνάει;

Αλήθεια, τι απόγινε με εκείνη την επικοινωνιακή φούσκα της συλλογής του ενός εκατομμυρίου υπογραφών για το ευρωομόλογο; ΓΑΠ; Βάσω; Γιατί… ξεφούσκωσε;

***

Γιομάτο, λέει, κρατική διαφήμιση το σάιτ της ΜΚΟ της αρχηγομήτορος! Σιγά την είδηση! Κακό θα ήταν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε επί «επαράτου»! Εκεί θα βλέπατε πόσες… ευαισθησίες θα «ξεδίπλωναν» το Mega, ο ΑΝΤ1, το ALTER και όλοι οι υπόλοιποι… ευαίσθητοι!

Τώρα; Τώρα μούγγα, εύγλωττη μούγγα…

Ωρέ; Τι απόγινε με τις έρευνες γι’ αυτούς που προπηλάκισαν κι έδειραν τον Χατζηδάκη; Ακόμα… συνεχίζονται;

Να τους συλλάβει ο… Σέρλοκ Πάγκαλος!

Γίγας ο Μπουτάρης! Αφού έχει… λύσει τα προβλήματα με τον τουρισμό (!), τα τζαμιά, το Σκοπιανό, ε, τα σκουπίδια, λέει, εκεί κατά χινόπωρο μεριά θα μαζευτούν!

***

Μάλλον ψωνίσανε από σβέρκο οι Σαλονικιοί…

Ο κυρ Πάγκαλος έχει στην ευρύτερη περιοχή το σπίτι του. Η σύζυγός του ήταν υποψήφια δήμαρχος σε όμορο δήμο. Ο ίδιος πολιτεύεται εκεί (και μάλιστα περηφανεύτηκε ότι στην Κερατέα πάει πολύ καλά σε σταυρούς, αλλά στις επόμενες εκλογές θα δει, αν φυσικά είναι υποψήφιος)…

Κι όμως, ανενδοίαστα κι ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε (στην αντιπαράθεση που είχε στα Καλύβια με τους συγκεντρωθέντες εκεί που τον αποδοκίμασαν) ότι για τα ΜΑΤ στην Κερατέα δεν είχε ιδέα μέχρι πριν από λίγες μέρες! Ναι, ο αντιπρόεδρος και τοπικός βουλευτής και κατοικών στην ευρύτερη περιοχή δεν είχε ακούσει τίποτα για την κατοχή της Κερατέας από τα ΜΑΤ για πάνω από τρεις μήνες!

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν λέγεται απλό δούλεμα! Κάπως αλλιώς λέγεται…

Μάλιστα! Εν αγνοία του, μας πέταξε ο ΓΑΠ, μπήκε στο Ίδρυμα Καντάφι! Ο άνθρωπος είναι ικανός να πει το μεγαλύτερο ψέμα με τη μεγαλύτερη φυσικότητα!

***

Βέβαια η χούντα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης εποίησε ξανά την νήσσαν! Ίσα ίσα που βρήκε το μέγα αυτό θέμα κάποια δευτερόλεπτα στα «δελτία ειδήσεων» και κάποια… μονόστηλα στις «δημοκρατικές»…

Στη Γαλλία παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ επειδή χρησιμοποίησε το αεροπλάνο του πρώην δικτάτορα της Τυνησίας για να μετακινηθεί κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της. Εδώ, στο Ελλάντα, ο πρωθυπουργός μπορεί να διατηρεί εκλεκτικές σχέσεις με τον Καντάφι, τους εναντίον του οποίου βομβαρδισμούς τώρα στηρίζει ποικιλοτρόπως, και τα ΜΜΕ της εξαθλίωσης να το θεωρούν… κάτι φυσικό!

Πάει στοίχημα ότι ούτε καν ο… Ραγκούσης δεν τον πίστεψε, τον Παπα-ψεύτη;

Αμ η αξιωματική αντιπολίτευση; Ο… ατσαλάκωτος αντιπρόεδρος Αβραμό αρνήθηκε να αξιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία που του έδωσε ο Π. Καμμένος επειδή, λέει, δεν… πρόκανε να τα μελετήσει! Ναι, έτσι!

Και τα αξιοποίησε ο Καρατζαφέρης…

***

Αλήθεια, Αντώνη (Σαμαρά), με τέτοιους στρατιώτες και (λέμε τώρα…) αξιωματικούς θα πας στη μάχη; Καλά κρασιά!

Όταν μιλάμε για αντιπολίτευση του… σκισμένου καλσόν, κάτι τέτοιες απίστευτες περιπτώσεις έχουμε υπόψη…

Φαίνεται πως από δύο κατηγορίες στελεχών υποφέρει ο Σαμαράς και τα πληρώνει. Από λαμόγια με κρυμμένους σκελετούς και από… πώς το ’λεγε ο Φαήλος;

Ωχ! Κι άλλες δημοσκοπήσεις με κακά μαντάτα πήγαν στον ηγεμόνα…

Πάνω που πήγαινε να ανέβει η ψυχολογία του, ξανά φτου κι απ’ την αρχή!

***

Ναι, ακόμα ο κυρ Πάγκαλος παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης! Ακόμα…

Αμ ο κυρ Γιώργης (Παπακωνσταντίνου); Κι αυτός… ακλόνητος! Ναι, ο ίδιος τύπος που πριν λίγους μήνες «διαβεβαίωνε» πως αν χρειαστούν νέα μέτρα δεν θα ’ναι αυτός που θα τα «κόψει». Ε, χιονοστιβάδα μέτρων μας καπέλωσε, αλλά εκεί, ακλόνητος και… συνεπής, σαν όλη την αρμάδα του ΓΑΠ! Δοξάστε τους ούλους αντάμα!

… Μέγιστε και… λαοπρόβλητε πρωθυπουργέ μας. Και βέβαια εσένα πιστεύω, σε όσα είπες για τη συμμετοχή σου στο Ίδρυμα Καντάφι. Αυτό δα έλειπε, λες εσύ ποτέ ψέματα;

Δυο ερωτήσεις μόνο.

Πρώτον, η μη απάντησή σου, όπως λες, στην πρόταση να είσαι στο… τιμητικό προεδρείο, τι σημαίνει; Και γιατί δεν απάντησες ευθέως αρνητικά; Ώστε να σε πιστέψει τουλάχιστον ο… Ραγκούσης;

Δεύτερον, θα μπορούσες στα πλαίσια της… διαύγειας να δώκεις στη δημοσιότητα την επιστολή-πρόταση του Ιδρύματος; Please… διαυγή πρωθυπουργάρα;

Τώρα γιατί εμένα κάτι δεν μου πάει καλά με τη διαδικασία στη Χάγη ένεκα της προσφυγής της FYROM; Απ’ τη μια οι τραγικές δηλώσεις Παγκάλου, απ’ την άλλη η «υποβαθμισμένη» ελληνική εκπροσώπηση…

Κάτι δεν μου πάει καλά. Και κάνω πονηρές σκέψεις…

… Έτσι είναι πρωθυπουργάρα μου… λαοπρόβλητε. Κάποτε, πριν από λίγα χρόνια, εκεί στη Σύρο αποθέωναν τη Ρούλα (Κορομηλά), η οποία συνήθως εκεί έκανε την τελευταία εκπομπή της σεζόν. Και τώρα εσένα, λαοπρόβλητε, σε αποδοκιμάζουν! Εσένα, τον αναμορφωτή, τον σωτήρα της πατρίδας! Αχάριστοι άνθρωποι!

***

Τον γιουχάισαν άγρια και στη Σύρο τον… λαοπρόβλητο! Σώζεται μόνο επειδή οι δυνάμεις καταστολής τον προστατεύουν! Φυσικά δεν περιμένατε να δείτε τις σκηνές των αποδοκιμασιών από το Mega, τον ΑΝΤ1, την κρατική ΕΡΤ και τους άλλους… ενημερωτάδες, έτσι; Αλλά το σοβαρό πρόβλημα, αν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά του στελέχη μόνο «προστατευόμενοι» μπορούν πλέον να εμφανίζονται δημόσια, είναι πού πάμε… Για το πού το πάνε δεν ρωτάω, είναι πασιφανές, στον γκρεμό!

***

Το ισχυρίζεται άνθρωπος της αγοράς. Ο ΟΣΕ, λέει, έχει τελειώσει, δηλαδή το (ξε)πούλημά του. Και θα πάει στους Γάλλους, αυτό είναι τελειωμένο! Με… διαδικασίες «διαύγειας», υποθέτω!

***

Αλήθεια, μετά και το πολιτικό παραλήρημα (αντιστάσεως μη υπαρξάσης…) που ξαπόλυσε και από το Mega τη Δευτέρα το πρωί ο αντιπρόεδρος των Υμίων και του Οτσαλάν, παραμένει ακόμα στη θέση του; Όμοιος ομοίω, κύριε ΓΑΠ; Και ποιον τίμησε αυτό το πολιτικό παραλήρημα; Τον αντιπρόεδρο; Τον ΓΑΠ; Το Mega; Πόσο θα καταβαραθρωθούν ακόμα τα πολιτικά ήθη; Πόσο ακόμα ένας ύπουλος, έρπων εκφασισμός θα δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας;

***

«Ξερά καλή» χαρακτηρίζει τη σχέση μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή γαλάζιο στέλεχος που είναι σε θέση να γνωρίζει. Και λέει πράγματα αυτή η τοποθέτηση…

***

Θέλουν, λέει, να περάσουν την εικόνα ότι εξαίφνης τα… ξαναβρήκαν οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου! Και βάλανε τα παπαγαλάκια να πουν ότι… μίλησαν, κι αφού μίλησαν, όλα είναι πάλι μέλι-γάλα! Καλά, στα σοβαρά πιστεύουν πως απευθύνονται σε χαχόλους και είναι όλα επικοινωνία; Οι θλιβεροί;

***

Ναι, οι ειδήσεις… επέστρεψαν (;) στην κρατική τηλεόραση… Για τους τηλεθεατές πάλι… όρκο δεν παίρνω. Αυτοί μάλλον το ’χουν ξεχάσει και μην τους είδατε!

***

Με τον Π. Μολυβιάτη τα έβαλε η Ντόρα επειδή… ακόμα πονάει για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του Νοέμβρη του 2009! Κι ο μεν ευπατρίδης τής απάντησε εύστοχα και δωρικά με το «το γαρ πολύ της θλίψεως». Αλλά η κυρία «πέτυχε» και κάτι άλλο: Να κάνει και τον Καραμανλή (με τον οποίο επικοινώνησε ο Μολυβιάτης, όπως και με τον Παυλόπουλο…) έξαλλο και τους καραμανλικούς… τούρμπο εναντίον της! Μεγάλη «επιτυχία»! Όντως, το γαρ πολύ της θλίψεως…

***

Ε, αυτά τα στατιστικά, στατιστικά χαμένων ζωών, μάλλον δεν τα πιάνει καμιά Στατιστική Αρχή. Ούτε πρόκειται να ασχοληθούν με αυτά οι «νταβατζήδες» της «ενημέρωσης». Ολοένα αυξάνει ο αριθμός συνανθρώπων μας που αυτοκτονούν, από χρέη, ανέχεια, ανεργία. Ζωές συντρίμμια, απελπισία, αδιέξοδα, εκτέλεση ονείρων, χάσιμο προσδοκιών, ντροπή… Ναι, τα αποτελέσματα του Μνημονίου θεραπεύουν (σιγά!) τους αριθμούς, μα τελεύουν ανθρώπους! Συγχαρητήρια…

***

Έχει πήξει η Ελλάδα στους πολιτικούς κωλοτούμπες! Χαρακτηριστική περίπτωση και η πρωθυπουργάρα μας. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ο Καντάφι ήταν «ηγέτης», «φίλος», «σύντροφος» και λοιπά. Αίφνης, και μόλις η Ουάσινγκτον και το Παρίσι διέταξαν, μεταλλάχτηκε σε «στυγνό δικτάτορα», «φασίστα», «σφαγέα» και ό,τι άλλο θέλουν οι Αμερικάνοι! Την… κυβίστηση στο αίμα του την έχει ο ΓΑΠ!

Ίσως αυτό να σημάνει και το τυπικό τέλος της μεταπολίτευσης. Δηλαδή, η πλήρης απαξία του δικομματισμού, εκ της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης του λαού για τα «πλακάκια» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ένα από τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά σκάνδαλα, αυτό της Siemens.

Ούτε ο… «να ματώσουμε» πρωθυπουργός ούτε ο αρχηγός της Νου Δου έχουν τολμήσει ως τώρα να πάρουν την πρωτοβουλία για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για τη Siemens! Τα λεφτά στα κομματικά ταμεία είναι, βλέπετε, ένα ασήκωτο βάρος! Αφήστε που φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλοι σκελετοί στις ντουλάπες!

***

Και καλά αυτοί, αλλά οι έντιμοι βουλευτές που αναμφισβήτητα υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα; Έτσι θα το αφήσουν; Να διασύρονται και οι ίδιοι και να εισπράττουν τις «ροχάλες» των αγανακτισμένων πολιτών; Αφού «δεν τα φάγανε μαζί», τότε;

Σύντροφε ΓΑΠ, μια και επικαλέστηκες τη διεθνή νομιμότητα για να γίνεις ένα μικρό έστω εργαλείο στην κατά της Λιβύης επιδρομή, να σου θυμίσουμε τη διεθνή νομιμότητα (και) για την Κύπρο; Για τα 12 μίλια στο Αιγαίο; Για την ΑΟΖ; Ή μπας και… δεν έχει ακόμα δώκει η Ουάσινγκτον σήμα, οπότε τι να κάνεις κι εσύ ο καημένος; Πολλά ζητάμε, ε;

***

Λέτε αυτή του η δουλικότητα έναντι της Ουάσινγκτον ακόμα και για την τυχοδιωκτική, ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Λιβύη να οφείλεται στο ότι θέλει να κρατά ζωντανές τις ελπίδες, την «καβάντζα» για τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ; Λέτε;

Λοιπόν; Και τώρα που ο αντιπρόεδρος αποκαλύφθηκε συκοφάντης; Τώρα που τα δυο στελέχη του κινήματος ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα τον διαψεύδουν ότι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας μάλιστα εξ αυτών (ο πρώην δήμαρχος) όχι απλώς δεν συμμετείχε στις εναντίον του αποδοκιμασίες, αλλά βρισκόταν… κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά;

Ζήτησε συγγνώμη; Μπορεί να παραμένει αντιπρόεδρος ένας συκοφάντης; Ή όλα επιτρέπονται στην… κυβέρνηση διαύγειας του ΓΑΠ; Έχει ο κατήφορός τους πάτο;

***

Οι ίδιοι «νταβατζήδες» και τα δημοσιογραφικά νοικιασμένα γιουσουφάκια τους που είχαν «ξεσκίσει» τον Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός διακρίνονται τώρα από μια μεγάλη… πρεμούρα για το μέλλον του! Λέτε να το κάνουν από… τύψεις; Κι επειδή φυσικά δεν το κάνουν από τύψεις, τότε γιατί το κάνουν;

***

ΑΠΛΟ
ερώτημα στον ΓΑΠ, αρχηγό του αντιπροέδρου των Υμίων: Συμφωνείς με τις θέσεις Παγκάλου για το Σκοπιανό; Αν ναι, είσαι το ίδιο επικίνδυνος μ’ αυτόν. Αν όχι, γιατί τον διατηρείς στη θέση του; Φυσικά το ερώτημα δεν πρόκειται να το θέσει ούτε το Mega ούτε η κρατική ΕΡΤ ούτε κάποιος άλλος… «ενημερωτής»! Μα το θέτει ο λαός. Και μην απορείτε ύστερα που κρύβεστε για να αποφύγετε την οργή του!

(κάθε Κυριακή, στο ΠΑΡΟΝ)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]