Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας κωμικός που τον λέγανε Δρούτσα...

Στην φωτογραφία ο Δρούτσας επιδεικνύει
τα πολιτικά και διπλωματικά του όπλα!!!

ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν θέτει ερωτήματα. Τα απαντά. Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει.

Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ». Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον αντίπαλό του (δεν άκουσε ποτέ, προφανώς, περί Θουκυδίδη και Σουν Τζου), υποβάλλει διάφορά κωμικά ερωτήματα για την εδώ και δεκαετίες ασίγαστη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο η Τουρκία των 75 εκατομμυρίων πρέπει να φοβάται την Κύπρο των 750 χιλιάδων», απορεί ο Δρούτσας και διερωτάται γιατί δεν αποσύρει τον Αττίλα. Απορεί ακόμα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και για το τουρκικό casus belli επειδή η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απορεί επίσης με την αντίφαση, από τη μια η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της και, από την άλλη, να δημιουργεί συνεχή ένταση στο Αιγαίο και στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Και πότε; Όταν, κατά τον Δρούτσα, «αυτήν τη στιγμή υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».

Την 25η Μαρτίου, εθνική επέτειο της Ελλάδας, είπε, η Τουρκία παραβίασε το FIR Αθηνών. Βέβαια, ο Δ. Δρούτσας επισήμανε στην Τουρκία ότι «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει» και ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασφαλίζει τα δικαιώματά της χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δρούτσας όπως και ο Γ. Παπανδρέου έχουν επισημάνει αυτά, που γνωρίζει και η κουτσή Μαρία.

Στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις, εκείνο που μετρά είναι ο σεβασμός από τον αντίπαλο, η αναγνώριση της δύναμης και της αποφασιστικότητάς σου να υπερασπίσεις τα εθνικά συμφέροντα, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά σου.

Κυρίως, ο αντίπαλος μετρά την αξιοπιστία σου.

Η Ελλάδα, κατά πάγια πρακτική, φλυαρεί αλλά δεν πράττει.

Αντίθετα, η Τουρκία πράττει και απειλεί.

Η Ελλάδα δεν εννοεί όσα λέγει.

Αντίθετα, η Τουρκία υλοποιεί όσα μεθοδικά και με υπομονή για δεκαετίες σχεδιάζει.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν η δύναμη των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της Κύπρου.

Η Ελλάδα έπρεπε να ήταν η περιφερειακή, αξιόπιστη, σεβαστή και ισχυρή δύναμη, όχι η Τουρκία.

Αλλά οι οικονομικές ασωτίες, οι ανευθυνότητες και οι εγκληματικές ανεπάρκειες, πολιτικές και διπλωματικές, καθήλωσαν την Ελλάδα στο κρεβάτι του εξαρτημένου, από ξένους, ασθενούς.

Η Τουρκία έχει αποθηριωθεί.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με πρώτο το Κουρδικό, είναι μια αναθεωρητική, επεκτατική, επιθετική δύναμη στην περιοχή. Στηριγμένη στο δόγμα Νταβούτογλου για αναβίωση του νεο-Οθωμανισμού, η Τουρκία δεν εφαρμόζει πολιτική δήθεν μηδενικών προβλημάτων, αλλ΄ ασκεί διπλωματία υποταγής και ελέγχου γειτονικών κρατών διά της μαλακής ισχύος.

Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα για την ΑΟΖ, αμφισβητεί την κυριαρχία της στο Αιγαίο, προκαλεί με το Καστελόριζο, δημιουργεί μια νέα Κύπρο στη Δυτ. Θράκη, υπονομεύει τη δημογραφική σύνθεση της χώρας και επιμένει να κατέχει τμήμα της ευρωπαϊκής Κύπρου.

Η Τουρκία εκλαμβάνει την Ελλάδα ως δορυφόρο της, δεν τη θεωρεί ως απειλή, την υποτιμά και τη χλευάζει.

Οι επισκέψεις Ερντογάν και Νταβούτογλου στην Ελλάδα έδωσαν την εικόνα μετάβασης σουλτάνων σε οθωμανική κτήση.

Και πώς απαντά η Αθήνα; Με τις κωμικές απορίες Δρούτσα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]