Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ανθελληνικό έργο των κομμάτων

Δεν είναι υπερβολή,η άποψη ότι όλα τα κόμματα του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, με βάση βεβαίως το πως λειτουργεί αυτό(όλοι γνωρίζουμε), επιτελούν ένα ανθελληνικό έργο.

Και τα μεν, που είχαν τα ηνία της χώρας 37 έτη πλέον αλλά και τα δε, της ελάσσονος αντιπολίτευσης που δεν φρόντισαν για την αφύπνιση του λαού, όντας και η ίδια εργαλείο του συστήματος.

Οι Έλληνες σχεδόν ποτέ δεν έτυχαν κυβερνήσεων που να εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα, το φρόνημα και τον αυτοσεβασμό τους. Αναφέρομαι βεβαίως στην πλατιά μάζα του λαού και όχι στους κεφαλαιούχους.

Στην πρόσφατη ιστορία, από το ’74 και μετά, σε μια πολύ περιεκτική ανάλυση, κάθε έννοια του Ελληνικού "επιχειρείν" καταδυναστεύτηκε, κάθε εθνική μας διεκδίκηση και δικαίωμα οπισθοχώρησε (Κύπρος, Σκόπια, Αιγαίο, ορυκτός πλούτος, Βόρεια Ήπειρος, λαθρομετανάστευση) και φυσικά επήλθε η κατακόρυφη αύξηση του δημόσιου χρέους.

Σ’ αυτό το γενικό ξεπούλημα, πρωταγωνιστές ήταν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ή και αντίστροφα, ενώ τα μικρότερα κόμματα ως κομπάρσοι, δεν επιτέλεσαν το έργο που θα όφειλαν στον λαό.

Η Ελλάδα βυθίστηκε όλα αυτά τα χρόνια,προδομένη από κόμματα, λαλίστατους πολιτικούς με βαρύ όνομα, μαριονέτες τρίτων συμφερόντων και εγχώριας ολιγαρχίας κατά την δική μου άποψη.

Τι μας προσέφεραν τα κόμματα που αύριο θα ζητούν την ψήφο μας, ενώ παράλληλα μας εξέθεσαν στο παρελθόν, μας ντροπιάζουν στο παρόν και μας έχουν ήδη καταδικάσει σ’ ένα ζοφερό μέλλον;

Βλέπω ακόμη γύρω μου την κομματοποίηση να υφίσταται. Δεν υφίσταται σε μέγεθος παρόμοιο του πρόσφατου παρελθόντος, καθώς το έργο τους είναι φανερό ακόμη κι απ’ τους πιο αδαείς, όμως είναι ακόμα εδώ να μας διχάζει και να μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο και το συμφέρον μας, τον στόχο του περήφανου, ανεξάρτητου και αυτάρκη Έλληνα που έχει δικαίωμα σε μια αδιαπραγμάτευτη και αξιοπρεπή ζωή που του την στέρησαν τα κόμματα σ’ ένα ευρύτερο σάπιο πολιτικό σύστημα με γυάλινα πόδια.

Αυτά είναι η πηγή του κακού της Ελλάδος κατά την προσωπική μου άποψη. Η εναλλαγή στην εξουσία Ν.Δ ΠΑΣΟΚ, ήταν μια εναλλαγή του χειρότερου από τον λιγότερο χειρότερο και τα ίδια λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.

Η παρούσα κυβέρνηση θεωρώ πως είναι η πλέον προδοτική, στηριγμένη σε κραυγαλέα προεκλογικά ψεύδη με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας, αλλά δεν είναι λύση ένα άλλο κόμμα, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Δεν είναι μονόδρομος αυτό το ψεύτικο πολιτικό σύστημα που έχει κακοποιήσει την έννοια της δημοκρατίας, όπως δεν είναι μονόδρομος και το Μνημόνιο. Δεν είναι λύση τα πρόσωπα που προέρχονται από παρατάξεις που δεν γνωρίζουν ούτε τα χρέη τους, παρατάξεις που δεν θα είχαν αυτή την δύναμη αν δεν έκλεβαν κι έπιναν το αίμα του λαού, μέσα από αμαρτωλές συμβάσεις και σκάνδαλα εκατομμυρίων.

Ως λαός όμως, πρέπει κι εμείς με την σειρά μας να είμαστε πιο απαιτητικοί, πιο πονηροί και πιο αυστηροί με τους εκπρόσωπους αυτού του πολιτικού κατεστημένου και σε κάθε ευκαιρία να αναζητήσουμε ένα σύστημα πραγματικής δημοκρατίας κι όχι φαντάσματα αυτής. Έχουμε χρέος να το κάνουμε για μας και τα παιδιά μας, έτσι ώστε να μην καταντήσουμε μια ευρωπαϊκή αποικία και να συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας στα χρόνια που έπονται.

Καλόπιστος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας ελπισουμε οτι τωρα που κλεινει η στροφιγγα,ισως, φιλοτιμηθουν καποιοι και εμπεδωσουν οτι η πατριδα μας ειναι υπερανω καθε ατομικου συμφεροντος!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]