Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αρια της Αδικίας

Η αδικία και η κακία είναι συμφυείς με τον άνθρωπο. Οι κοινωνίες και τα κράτη θεσπίζουν συστήματα προστασίας και απονομής του δικαίου. Κανένα τούτων, όμως, δεν εξοστράκισε την αδικία, την κακότητα και το φθόνο. Ούτε την ηλιθιότητα, ως αιτία αδικίας.
Ουδέποτε εξέλιπαν οι ιδεολόγοι διεκδικητές και οι υποστηρικτές του δικαίου. Αλλά ούτε και τα δείγματα της αξίας της κοινωνικής ή εθνικής ισχύος και γενικώς της δυνάμεως του ισχυροτέρου, τόσο στις σχέσεις μεταξύ ατόμων, όσο και εις αυτές μεταξύ κρατών. Ιδιαιτέρως δε στις τελευταίες, αφού τα κράτη δεν έχουν αισθήματα και φιλίες, αλλά μόνον συμφέροντα.
Το δίκαιο εμφανίζεται ως σπάνιο και δυσαπόκτητο αγαθό, εξαρτώμενο συχνά από την τύχη. Αντιθέτως, η αδικία και τα δείγματα επικρατήσεως των ισχυρών δε λείπουν ποτέ από τις καθημερινές εμπειρίες μας.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι, που προσφέρθηκαν να εξυπηρετήσουν την Ελλάδα με «τοξικό» ομόλογο, για να επιτύχει την είσοδό της στη νομισματική ένωση, αργότερα την διαπόμπευσαν ως αναξιόπιστη και κατάχρεη. Και εκείνοι που εγνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σημίτη επέτυχε να γίνει η χώρα μας δεκτή στην ευρωζώνη, σήμερα καμώνονται πως τώρα το πληροφορούνται και αγανακτούν.
Αυτοί που μας εξεβίαζαν να αγοράσουμε το σύστημα C4I – το οποίο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, ούτε παραδόθηκε πλήρως, ούτε λειτούργησε – με την απειλή, πως αν δεν το δεχθούμε, δεν θα κάνουμε ολυμπιακούς αγώνες, ούτε θα μετάσχουν σ΄ αυτούς Άγγλοι αθλητές, σήμερα κατηγορούν την Ελλάδα, διότι δυσκολεύεται να εξοφλήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.
Το αυτό πράττουν και όσοι μας πίεζαν να αγοράσουμε όπλα, προς ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, με υπερτιμημένο τίμημα επί πιστώσει, αν και εγνώριζαν την έκταση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος και επομένως την αυτονόητη δυσκολία της να ανταποκριθεί πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της.
Εκείνοι που βομβάρδιζαν τα σχολεία και νοσοκομεία της Σερβίας, οδήγησαν δε στο Διεθνές Δικαστήριο τον Μιλόσεβιτς και άλλους ως εγκληματίες πολέμου, ανέχθηκαν αργότερα τα απάνθρωπα εγκλήματα των Κοσσοβάρων σε βάρος των Σέρβων. Σήμερα δε, που στη Λιβύη δολοφονούνται χιλιάδες πολίτες κάθε ημέρα από τους μισθοφόρους του Καντάφι αδρανούν και εκφράζουν απλώς τη λύπη τους. Εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στους δολοφόνους των λαών.
Αυτοί που κατηγορούσαν τον Καραμανλή για αδράνεια και νωχέλεια, προτάσσουν σήμερα την σωματική τους άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Σχολιάζεται υπουργός που καθ΄ εκάστην ασκείται σε κεντρικό γυμναστήριο μέχρι της 12ης μεσημβρινής και στη συνέχεια μεταβαίνει στο γραφείο του.
Σοβαρός επενδυτής στο παρελθόν διαμαρτυρόταν διότι το πρωθυπουργικό γραφείο Καραμανλή απαντούσε στις γραπτές διαμαρτυρίες του, ότι διαβιβάσθηκαν απλώς στον αρμόδιο υπουργό και θα του γνωστοποιηθεί η απάντησή του. Σήμερα δεν έχει λάβει ούτε μία απάντηση στις περισσότερες από έξι επιστολές του προς το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο αείμνηστος Αλέξανδρος Τσιριντάνης, καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου, έλεγε: «Όλα τα πολιτεύματα είναι καλά, όταν οι ηγήτορες είναι άξιοι, έντιμοι και δίκαιοι». Στα χρόνια που πέρασαν από τότε δικαιώθηκε πλήρως. Κατά τα έτη εφαρμογής του κομμουνισμού στη Ρωσία, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων αντιφρονούντων εκτελέσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλοι τόσοι ή και περισσότεροι εκτοπίστηκαν στη Σιβηρία ως ανεπιθύμητοι ή ύποπτοι, χωρίς δικαστική κρίση. Μεταξύ αυτών και ο ημέτερος Ζαχαριάδης.
Κανένας από τους παλαιούς Έλληνες κομμουνιστές δε διαμαρτυρήθηκε για τις βαναυσότητες και απανθρωπίες του μπολσεβικικού καθεστώτος. Ούτε για τις φρικαλεότητες των ομοφρόνων τους στην πηγάδα του Μελιγαλά, το Φενεό, τον Πτελεό, τα Κρόρα, τις εγκαταστάσεις της ΟΥΛΕΝ στο Γαλάτσι, τα Τουρκοβούνια και άλλους τόπους του μαρτυρίου αθώων Ελλήνων, που οδηγήθηκαν γυμνοί, ξυπόλυτοι και αιμάσσοντες για να σφαγούν. Ορισμένοι, μάλιστα, αφού προηγουμένως είχαν τυφλωθεί απανθρώπως και φρικτώς.
Όλα αυτά λησμονήθηκαν και οι αρχηγοί των δολοφόνων τιμήθηκαν ως ήρωες. Αυτοί που έστρεψαν τα όπλα κατά της πατρίδας και ηττήθηκαν στα βουνά, νίκησαν στις πόλεις, με την οργανωμένη προπαγάνδα και τις ψευδολογίες τους. Αν δεν είχαν συμβεί τα εγκλήματα των κομμουνιστών, δε θα είχαν ποτέ δικαιολογία επεμβάσεως οι συνταγματάρχες. Και εάν δεν υπήρχαν οι τελευταίοι, να τους συλλάβουν και να τους εκτοπίσουν ηλιθίως, για να τους μεταβάλουν σε ήρωες, ο λαός δε θα είχε λησμονήσει ποτέ τα εγκλήματα των ομοφρόνων τους και το κακό που έκαναν στην πατρίδα. Οπότε δε θα τολμούσαν σήμερα να αυτοπλασσάρονται ως προστάτες των ατομικών ελευθεριών κάποιοι οπαδοί «του κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας» – κατά τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου.
Όσοι κρύβουν στις ψυχές τους το δηλητήριο της αποτυχημένης ιδεολογίας τους κατηγορούν αυτούς, που αγαπούν την πατρίδα και την ελληνική φυλή, ως «ελληναράδες», «ελληνολάτρεις» και πάσχοντες από «ξενοφοβία». Μάλιστα για την αντιμετώπιση της τελευταίας, η κυβέρνηση μελετά νομοθετική πρόβλεψη ποινής για κάθε εκδήλωση, που θα ήτο δυνατόν να χαρακτηρισθεί ξενοφοβία. Αλλά τη μέθοδο αυτή διώξεως όσων δεν αποδέχονται τις κυβερνητικές επιλογές ούτε δικτατορικά καθεστώτα σκέφθηκαν να χρησιμοποιήσουν.
Υπουργοί, που δεν εκλέχθηκαν από το λαό, θεσπίζουν βάναυσα φορολογικά μέτρα σε βάρος του, με τα οποία τον οδηγούν σε απόγνωση. Η υπερβολική αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα αναγκάσει πολίτες, που αγωνίσθηκαν μια ζωή για να αποκτήσουν μία ευπρεπή κατοικία, να την εκποιήσουν, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Αυτό επιδιώκει προδήλως το ΠΑΣΟΚ, όταν φορολογεί ακίνητα που δεν έχουν εισόδημα, δε χρησιμοποιούνται και απαιτούν έξοδα συντηρήσεως.
Συγχρόνως μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει νομοθετικώς το παράβολο για το παραδεκτό της προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια στο 50% του επιβαλλομένου φόρου. Αυτό σημαίνει στην ουσία κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια για την επιβολή παρανόμου φορολογίας. Συνιστά δε μέτρο καταφανώς αντισυνταγματικό φασιστικού τύπου. Ας μην παραπονούνται επομένως οι κυβερνώντες αν λέγεται ευρύτατα πως επιδιώκουν τα ακίνητα των Ελλήνων να περιέλθουν εις ολίγους ευκαταστάτους της νέας ολιγαρχίας του πλούτου ή σε διεθνείς τυχοδιώκτες.
Πάντως, κάποιοι κάτοικοι του Ψυχικού και της Φιλοθέης πιστεύουν ότι το υπουργείο Οικονομικών αύξησε τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα της περιοχής τους υπερβολικώς από εμπάθεια, με συνέπεια να εξαναγκασθούν ορισμένοι να εκποιήσουν τα σπίτια τους, ώστε να περιέλθουν αυτά, ενδεχομένως με τιμήματα ευκαιρίας στους ευνοουμένους της νέας τάξεως.
Το κυβερνών κόμμα, αφού εξηπάτησε τον ελληνικό λαό με την υπόσχεση αυξήσεως μισθών και συντάξεων στο ποσοστό του πληθωρισμού, μετά την ανάληψη της εξουσίας, έπραξε το αντίθετο. Μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, αύξησε τα τέλη της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, αύξησε τα δημοτικά τέλη. Αυξάνει τώρα και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Ωσάν να αποβλέπει στην εξόντωση των κατωτέρων τάξεων. Αυτό όμως ισοδυναμεί με γενοκτονία.
Στις φορολογικές υποχρεώσεις, που επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ, μόνον έμποροι ναρκωτικών και λαθρέμποροι μπορούν να ανταποκριθούν. Ιδιαιτέρως μάλιστα οι πρώτοι, που μένουν στην ουσία ατιμώρητοι. Διότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη δυνατότητα να κρίνονται ως χρήστες και να τιμωρούνται με ποινή πλημμελήματος, με μόνη τη βεβαίωση οιουδήποτε ψυχιάτρου και όχι μόνον δημοσίου ψυχιατρείου.
Αυτοί που χρέωσαν τον ελληνικό λαό, χωρίς να τον ρωτήσουν, δεν υφίστανται κανένα περιορισμό των εισοδημάτων τους. Η μείωση κατά 20% των αποδοχών τους, έχει υπερκαλυφθεί με την αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αθρόες επιτροπές και με τις αποζημιώσεις για τα έξοδα ταξιδίων. Εκείνοι που υποφέρουν σήμερα είναι μόνον οι άνθρωποι του λαού, που δεν έχουν καμία ευθύνη για τη σημερινή αθλία κατάσταση, στην οποία μας περιήγαγε η κυβέρνηση.
Εκείνοι που μετέβαλον σε ημέρα εθνικού πένθους την ημερομηνία θανάτου του ατυχούς μαθητού Γρηγοροπούλου, εσιώπησαν όταν δολοφονήθηκαν από κακοποιούς δύο νεαροί αστυνομικοί, που κατετάγησαν στην Αστυνομία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αντί 900 ευρώ. Οι ίδιοι σιωπηροί υποκινητές και προστάτες των τρομοκρατών, επέδειξαν την αυτή αναισθησία, όταν εκάησαν ζώντες δύο υπάλληλοι της MARFIN στη Σταδίου, μία εκ των οποίων μάλιστα ήτο και έγκυος. Γίνεται μεγαλύτερη απανθρωπία των συγχρόνων εξτρεμιστών;
Οι Έλληνες πολίτες, που καθημερινώς αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, διερωτώνται ποίοι και πώς επέτρεψαν να εισέλθουν στην Ελλάδα χιλιάδες καλάζνικωφ και να ευρίσκονται τώρα στα χέρια εγχωρίων και ξένων κακοποιών. Αγανακτούν δε και εξοργίζονται όταν η κυβέρνηση, ενώ αρνείται να χορηγήσει δαπάνες για την αγορά ανταλλακτικών εκατοντάδων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων της Αστυνομίας που έχουν ήδη ακινητοποιηθεί, διέθεσε 4 εκατομμύρια ευρώ σε Μ.Κ.Ο. για την ισότητα των φύλλων και 95 εκατομμύρια ευρώ για οφειλές του Μεγάρου της Μουσικής. Και τούτο, διότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν είχαν το σθένος να αρνηθούν τη χρηματοδότηση κατασκευής νέου δευτέρου – περιττού για τις σημερινές συνθήκες – υπογείου μεγάρου, παραπλεύρως του αρχικού, όταν τα απέναντι νοσοκομεία είχαν τραγικές κτιριακές και εργαστηριακές ελλείψεις!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εξοχο!!
    Και επιτελους αρθρο με σημαντικες ιστορικες αναφορες στο παρελθον!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]