Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβατζήδων προνόμια στο "ταμείο" των ηλιθίων...


Οχι. Σ΄αυτή τη χώρα δεν είμαστε όλοι ίσοι. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα.

Κάποιοι είναι πιο... ίσοι από τους υπόλοιπους!!

Κάποιοι "κατέκτησαν" ιστορικά τον ρόλο του υποζύγιου. Του μόνιμου θύματος.

Αλλοι, πάλι, αναδείχτηκαν σε λαμόγια, αεριτζήδες, πατριώτες και τα συναφή.

Το Σύστημα Εξουσίας έχει διανείμει ρόλους και... προνόμια...

Προνόμιο, λοιπόν, ενός δημοσιογράφου να προβάλλει την αλήθεια που θέλει ο ίδιος ή το κόμμα που υπηρετεί.

  • Να διαμορφώνει κλίμα.
  • Να παραλείπει ή να προσθέτει.
  • Να μεγενθύνει.
  • Να υποβαθμίζει.
  • Να διαστρεβλώνει.

Ολα κατά το συμφέρον. Προσωπικό και κομματικό.

Προνόμιο ενός τέτοιου δημοσιογράφου να εισπράττει την ανάλογη αντιμισθία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να αποτελεί μέρος του Συστήματος Εξουσίας.

Ηθική, Επαγγελματισμός, Εντιμότητα είναι γι΄αυτόν έννοιες, Αρχές και Ιδέες... άχρηστες και επικίνδυνες.

Πλήρους ασυλίας απολαμβάνουν τοιούτοι "υπηρέτες" της Πληροφόρησης των Πολιτών. Ασυλίας και Ατιμωρησίας.

Προνόμιο ενός ΜΜΕ να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος δημόσιων έργων ή κρατικών προμηθειών.

  • Να ταυτίζει τα δημόσια συμφέροντα με τα...δικά του.
  • Να πιέζει, να εκβιάζει και να απαιτεί από την εκάστοτε κυβέρνηση.
  • Να παραλείπει να καταβάλλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.
  • Να λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια.

Προνόμια, Ασυλία, Ατιμωρησία, Συνεταιρισμοί.
  • Ετσι "διαμορφώνονται" συνειδήσεις...
  • Ετσι κερδίζονται εκλογές...
  • Ετσι κερδίζονται εκατομμύρια...

Προνόμιο πολλών πολιτικών...να ψεύδονται...

Προνόμιο ενός πρωθυπουργού να δεσμεύεται και να αναιρεί... χωρίς τσίπα.

  • Να διορίζει, να μετακινεί ή να εκδιώχνει υπουργούς... χωρίς αιτιολόγηση.
  • Να προσλαμβάνει συμβούλους, τεχνοκράτες, αναλυτές.
  • Να στήνει επιτελεία ειδικών για παραγωγή έργου... "Συντονισμό" ή αποπροσανατολισμό.
  • Να μετατρέπει κυβερνητικές θητείες σε γενεές σκλάβων...
  • Να υπερασπίζεται συμφέροντα εκείνων που κατηγορούσε...
  • Να απειλεί τη δημοκρατική πορεία της Χώρας με... εκλογές.
  • Να υποβαθμίζει θεμελιώδεις Θεσμούς της Δημοκρατίας.
  • Να παραχωρεί συνειδητά μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας.
  • Να προτείνει σε Ξένους να αγοράσουν εθνική περιουσία.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. part 1
    Αλήθεια μπορεί να πει κάνεις κάτι ,σχετικά με τον κύριο Παπαχελα και την αλλαγή στάσης που του επεβλήθη , όταν ο ίδιος , πριν από τρεις εβδομάδες , είχε χαρακτηρίσει τον ΓΑΠα ως ανίκανο να συνεχίσει να κυβερνά και του ζητούσε να απομακρυνθεί από την εξουσία , και τις εν συνεχεία στημένες δημοσκοπήσεις που φέρουν το Λαος στο 9 % 100 , (αν είναι δυνατόν) , ακολουθουμένων από συνεντεύξεις που κολακεύουν τις κωλοτουμπες , και αποκαλύπτουν πλέον ότι ο εν λογω κύριος και ιδίως το κανάλι όπου εργάζεται αγωνίζεται για να τον βάλει στην συγκυβέρνηση , ώστε να στηρίξει το πασοκ και τα κοινά τους μνημόνια , η στην οποία άλλη συγκυβέρνηση που πιθανόν προκύψει , μνημονική νάνε κι ότι θέλει ας είναι.
    Ένα υπουργείο ρε παιδιά , κάποιο αξίωμα τέλος πάντων , οτιδήποτε έχετε ευχαρίστηση .
    Και εμείς για αντάλλαγμα θα σας τιμήσουμε με τις άτιμες τις υπογραφές μας .
    Σε οτιδήποτε θελήσετε , έτσι και αλλιώς ξεφτιλιστήκαμε που ξεφτιλιστήκαμε , εδώ θα κωλώσουμε τώρα .
    Για τους λόγους δε της κωλοτουμπας του κυρίου παπαχελα , δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω . Μόνο εικασίες , μόνο υποψίες θα διατύπωνα .
    Πιστεύω όμως ότι μπορεί να έχει παιχτεί κάτι πολύ χονδρό , άλλωστε πρόκειται για τεράστια πολιτική συμφωνία η τέλος πάντων για να το μεταφράσουμε στην νεοελληνική « πολιτικοοικονομική » συμφωνία , άλλοι πάλι μιλούν για στοιχεία σε DVD που έφτασαν από την Ρουμανία , και γενικά ο καθένας ψάχνει κάποια λογική εξήγηση .
    Αλλού διάβασα ότι ο πολύ αυτάρεσκος κύριος κολωτουμπας δηλώνει τόσο σίγουρος ώστε να θέτει ακόμη και όρο για την πολιτική του συνεργασία .
    Αυτός δε θα είναι το λύσιμο του λαθρομεταναστευτικου .
    Θα το λύσει φαίνεται και αυτή τη φορά με τον ίδιο τρόπο που το κατατρόπωσε στη βουλή μέσω των ελάχιστων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αφορούντων το προσφιλές του αυτό θέμα , που κατέθετε για ενάμισι χρόνο τώρα.
    Πάντως είναι σίγουρο το ότι και πάλι θα υπάρξουν πολλά γεροντάκια που θα τσιμπήσουν το δόλωμα , και θα τον σταυρώσουν στις προσεχείς εκλογές , για να πάρουν πίσω την Πόλη όπως νομίζουν , όλοι μαζί ……
    Ο δε βουλευτής της νου-δυο-λας κύριος τζαβαρας απορεί και διαρρηγνύει τα ιμάτια του ( και άντε μετά να του βρούμε να ξαναγοράσει κουστουμάκι σε τέτοιο νούμερο για κεφτέ η γιουβαρλάκι ) για τον νόμο περί εχθροφοβίας η εχθροπάθειας , ξεχνώντας την συνεισφορά της νεοδημοκρατισας κας Παπαδημητρίου τον Οκτώβριο του 2010 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπέρ του ψηφίσματος για την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού» μετά από εισήγηση Ισπανού βουλευτή , το οποίον και ενεκρίθη τελικά .
    Και τώρα δηλαδή τι πρόκειται αλήθεια να κάνουν οι έτεροι Καππαδοκες της ΝΔ , θα ψηφίσουν άραγε κατά της ενσωμάτωσης της κοινοτικής αυτής οδηγίας στην εθνική μας νομοθεσία ;
    Πω πω δούλεμα , πιο χοντρό αλήθεια κι από τον ίδιο τον πάγκαλο.

    Το δε ΚΚΕ παρόλο την τότε σωστή αντίδραση της κύριας Κανέλλη και της απόφασης του ΚΚΕ να ψηφίσει όχι στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό νομοσχέδιο τον περασμένο Οκτώβριο, σήμερα κοιμάται , διανύοντας την χειμερία του νάρκη , μη αντιδρώντας και μη αντιλαμβανόμενο ότι μαζί με την χρυσή αυγή ( …... Σε σχόλια του για το ψήφισμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι «στην παράγραφο 68 της έκθεσης που συνοδεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    [το ψήφισμα] εξισώνει την σωστή και επιβεβλημένη αντίθεση με την άκρα δεξιά, ………) κάποιοι επιθυμούν να κάψουν και την δική του γούνα . (…….δια να καταπολεμηθεί η αύξηση του εξτρεμισμού, =σας λέει κάτι αυτό )
    Καληνύχτα σας , ελπίζω να ξυπνήσετε το καλοκαίρι για να μην χάσετε άλλωστε και τα μπάνια του λαού .

    Το δε δράμα της Ιαπωνίας συνεχίζετε μαζί με το δικό μας δράμα , αυτό της ενημέρωσης από τα ελληνικά ΜΜΕ .
    Παρατηρούμε όλα τα λουλούδια της ενημέρωσης να φέρνουν καθηγηταδες στα στούντιο των τηλεοπ/σταθμων και να τους ρωτούν μονάχα ανοησίες πχ κινδυνεύει η Ελλάς .
    Και εκεί που οι επιστήμονες αρχίζουν να μας επεξηγούν κάτι πιο σημαντικό και πιο ενδιαφέρων , διακόπτονται αγενώς από κάφρους της ενημέρωσης για να περάσουν αμέσως σε άλλη ερώτηση, την απάντηση δε της οποίας πρόκειται πάλι με την σειρά τους να διακόψουν.
    Τελικά γιατί ίσως αξίζει το ιντερνέτ μόνο και γιατί μπαίνεις στην αναζήτηση και διαβάζεις the Japan times η γκουγκλαρεις κάτι σχετικό με Fukushima και βλέπεις τις ειδήσεις που θα μας πασάρουν εδώ την μεθεπομένη τέταρτη .
    Εκεί λοιπόν εκεί στην άπω ανατολή , άρχισαν να ακούγονται οι λέξεις new deal για την οικονομική δραστηριότητα που θα προκύψει από την ανοικοδόμηση πληγέντων περιοχών και για ένα αγώνα εμπορικών συμφωνιών , όλα αυτά όχι μονό πριν ταφούν οι νεκροί αλλά πριν ακόμη τους περισυλλέξουν .
    Και δεν πρόκειται καθόλου για συνωμοσιο-λογικά σχόλια.

    Ο ΓΑΠας επιμένει ότι η Ευρώπη επιβράβευσε την Ελλάδα , χαρίζοντας της 6 δισεκατομμύρια από τους τόκους , δίχως ουδεμία αναφορά στο «αποσπώντας της συγχρόνως περιουσία τουλάχιστον 50-100 δις ως αντάλλαγμα », και δικαίως κάποιοι λογικοί συμπολίτες μας έσπευσαν να εκφράσουν την δικαία αγανάκτηση τους , συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Ιρλανδία και τον περήφανο τρόπο που αντέδρασε η φίλη χώρα στα κελεύσματα της ΕΕ/ΔΝΤ αναρωτώμενοι συγχρόνως γιατί άραγε να υπάρχει τέτοια διαφορά ήθους μεταξύ των δυο ηγετών .
    Εδώ είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω ότι υπάρχει επίσης μια μεγάλη διάφορα και μεταξύ των δυο λαών .
    Καθότι , σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Independent στην Ιρλανδία υπάρχει δυσαρέσκεια εναντίον της νεοεκλεγείσης κυβέρνησης Fine Gael σε ότι αφόρα την απροκάλυπτη παραβίαση των εκλογικών υποσχέσεων της , καθώς το πρόγραμμα των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού προκάλεσε σάλο όταν δημοσιεύθηκε ότι προβλέπει όχι πάνω από 22.000 εθελοντικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα , αριθμός που υπολείπεται κατά πολύ των προεκλογικών υποσχέσεων του κόμματος Fine Gael για τη μείωση του αριθμού απασχολουμένων κατά 30.000.

    Αλλά ήθη, άλλα κόλπα, άλλοι λαοί και εσύ φίλε με το λαπτοπ της DELL να μην κοιτάς περίεργα , πιστεύεις να μην καταλαβαίνω ότι σε μια παρόμοια διαδικασία μόνοι που θα μείνουν αλώβητοι εδώ είναι τα κομματόσκυλα , εις βάρος των οποιονδήποτε άλλων
    Γιαυτο HEIL GAP ( or mind the GAP).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part 1
    Αλήθεια τι μπορεί να πει κάνεις , σχετικά με τον κύριο Παπαχελα και την αλλαγή στάσης που του επεβλήθη , όταν ο ίδιος , πριν από τρεις εβδομάδες , είχε χαρακτηρίσει τον ΓΑΠα ως ανίκανο να συνεχίσει να κυβερνά και του ζητούσε να απομακρυνθεί από την εξουσία , και τις εν συνεχεία στημένες δημοσκοπήσεις που φέρουν το Λαος στο 9 % 100 , (αν είναι δυνατόν) , ακολουθουμένων από συνεντεύξεις που κολακεύουν τις κωλοτουμπες , και αποκαλύπτουν πλέον ότι ο εν λογω κύριος και ιδίως το κανάλι όπου εργάζεται αγωνίζεται για να τον βάλει στην συγκυβέρνηση , ώστε να στηρίξει το πασοκ και τα κοινά τους μνημόνια , η στην οποία άλλη συγκυβέρνηση που πιθανόν προκύψει , μνημονική νάνε κι ότι θέλει ας είναι.
    Ένα υπουργείο ρε παιδιά , κάποιο αξίωμα τέλος πάντων , οτιδήποτε έχετε ευχαρίστηση .
    Και εμείς για αντάλλαγμα θα σας τιμήσουμε με τις άτιμες τις υπογραφές μας .
    Σε οτιδήποτε θελήσετε , έτσι και αλλιώς ξεφτιλιστήκαμε που ξεφτιλιστήκαμε , εδώ θα κωλώσουμε τώρα .
    Για τους λόγους δε της κωλοτουμπας του κυρίου παπαχελα , δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω . Μόνο εικασίες , μόνο υποψίες θα διατύπωνα .
    Πιστεύω όμως ότι μπορεί να έχει παιχτεί κάτι πολύ χονδρό , άλλωστε πρόκειται για τεράστια πολιτική συμφωνία η τέλος πάντων για να το μεταφράσουμε στην νεοελληνική « πολιτικοοικονομική » συμφωνία , άλλοι πάλι μιλούν για στοιχεία σε DVD που έφτασαν από την Ρουμανία , και γενικά ο καθένας ψάχνει κάποια λογική εξήγηση .
    Αλλού διάβασα ότι ο πολύ αυτάρεσκος κύριος κολωτουμπας δηλώνει τόσο σίγουρος ώστε να θέτει ακόμη και όρο για την πολιτική του συνεργασία .
    Αυτός δε θα είναι το λύσιμο του λαθρομεταναστευτικου .
    Θα το λύσει φαίνεται και αυτή τη φορά με τον ίδιο τρόπο που το κατατρόπωσε στη βουλή μέσω των ελάχιστων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αφορούντων το προσφιλές του αυτό θέμα , που κατέθετε για ενάμισι χρόνο τώρα.
    Πάντως είναι σίγουρο το ότι και πάλι θα υπάρξουν πολλά γεροντάκια που θα τσιμπήσουν το δόλωμα , και θα τον σταυρώσουν στις προσεχείς εκλογές , για να πάρουν πίσω την Πόλη όπως νομίζουν , όλοι μαζί ……
    Ο δε βουλευτής της νου-δυο-λας κύριος τζαβαρας απορεί και διαρρηγνύει τα ιμάτια του ( και άντε μετά να του βρούμε να ξαναγοράσει κουστουμάκι σε τέτοιο νούμερο για κεφτέ η γιουβαρλάκι ) για τον νόμο περί εχθροφοβίας η εχθροπάθειας , ξεχνώντας την συνεισφορά της νεοδημοκρατισας κας Παπαδημητρίου τον Οκτώβριο του 2010 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπέρ του ψηφίσματος για την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού» μετά από εισήγηση Ισπανού βουλευτή , το οποίον και ενεκρίθη τελικά .
    Και τώρα δηλαδή τι πρόκειται αλήθεια να κάνουν οι έτεροι Καππαδοκες της ΝΔ , θα ψηφίσουν άραγε κατά της ενσωμάτωσης της κοινοτικής αυτής οδηγίας στην εθνική μας νομοθεσία ;
    Πω πω δούλεμα , πιο χοντρό αλήθεια κι από τον ίδιο τον πάγκαλο.

    Το δε ΚΚΕ παρόλο την τότε σωστή αντίδραση της κύριας Κανέλλη και της απόφασης του ΚΚΕ να ψηφίσει όχι στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό νομοσχέδιο τον περασμένο Οκτώβριο, σήμερα κοιμάται , διανύοντας την χειμερία του νάρκη , μη αντιδρώντας και μη αντιλαμβανόμενο ότι μαζί με την χρυσή αυγή ( …... Σε σχόλια του για το ψήφισμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι «στην παράγραφο 68 της έκθεσης που συνοδεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]