Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δηλαδή «άλλο» Ευρώπη και «άλλο»…Ελλάδα;

  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Παραιτήθηκε προχτές από τον πρυτανικό θώκο του Βρετανικού ιδρύματος London Schoolof Economics ο Sir Howard Davies όταν από τα MME αποκαλύφθηκαν οι «σχέσεις» του με τον Συνταγματάρχη Καντάφι!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Aπό μια άποψη, σαφώς συναισθηματική και όχι ακαδημαϊκή, τον «λυπήθηκα» τον «πρώην Doktor» κ. Karl-Theodor zu Guttenberg τον μέχρι προχτές Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, που τελικά ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να παραιτηθεί από τον Υπουργικό θώκο (και τις φιλοδοξίες του για τη θέση του Καγκελαρίου) υπό την πίεση της αποκάλυψης ότι η 475 σελίδων διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο του Beyreuth ήταν κατά περίπου το ήμισυ προϊόν… λογοκλοπής!

Μέχρι την ημέρα της παραίτησής του τα Γερμανικά έντυπα του είχαν κολλήσει αγγλογερμανικά παρατσούκλια του τύπου «Baron Cut-and-Paste» ή «Zu Copy-berg» και «Zu Google-berg»…

Και αναρωτιέμαι, με καλοπροαίρετη αφέλεια, εάν πράγματι ισχύουν όσα είχαν ακουστεί και κυκλοφόρησαν σε χιλιάδες blogs και αφορούσαν στο γεγονός ότι ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δημήτρης Δρούτσας είχε διαφημίσει σε ιστοσελίδα του ότι είναι κάτοχος Διδακτορικού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης όπου και κατείχε θέση καθηγητή.

Στη συνέχεια ο κ Δρούτσας παραδέχτηκε ότι εκ παραδρομής γράφτηκε ότι κατέχει «Ντοκτορά» και ότι υπήρξε καθηγητής και οι αναφορές αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα.

Σήμερα ο κ Δρούτσας είναι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σημειώστε ότι Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης έχει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Dr. Michael Spindelegger, ο οποίος υπηρέτησε και ως Lecturer and Researcher στο Institute of Criminal Law του Πανεπιστημίου Βιέννης.

Δεν θέλω ούτε καν να φαντασθώ (μια και έχω σπουδάσει σε Αυστρία και Γερμανία και γνωρίζω την εμμονή αυτών των Λαών για ακαδημαϊκή δεοντολογία), εάν δεν υπήρχε το καθιερωμένο διπλωματικό πρωτόκολλο, τι ακριβώς θα του «έσερνε» του δικού μας ΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Δρούτσα ο Αυστριακός ΥΠΕΞ Dr Michael Spindelegger….

Και μια και αναφέρθηκα σε ΥΠΕΞ, πώς να ξεχάσω πόσο άκομψα «καρατομήθηκε» η Γαλλίδα ΥΠΕΚ κ. Michelle Alliot-Marie, “κολλητή» του κ Σαρκοζύ όταν τα Γαλλικά ΜΜΕ «την έκραξαν» για ανάρμοστη φιλική συμπεριφορά προς τον εκδιωχθέντα Πρόεδρο της Τυνησίας κ Ben Ali…

Θα μου πείτε τόσο εύκολα ξεχάσαμε και εσείς και εγώ Υπουργούς και σημαίνοντα πρόσωπα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που απέκτησαν πτυχία και «Ντοκτορά» ενώ κατείχαν περίοπτες θέσεις εξουσίας;

Όχι βέβαια!

Κλείνοντας να σας πάω λίγο πιο δυτικά, εκεί στην Αγγλία, και να αναρωτηθώ όταν ο δικός μας Υπουργός Οικονομικών και κάτοχος αγγλικού «Ντοκτορά» (από το περίφημο London School of Economics) βρίσκεται αντιμέτωπος μεΆγγλους (αλλά και άλλους βέβαια) συναδέλφους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη δεν τον ρώτησαν:

«Καλά εμείς στην πατρίδα μας υποχρεώσαμεσε παραίτηση τον πολύ σημαντικό Υφυπουργό οικονομικών k David Laws που ήταν και «κολλητός» του Πρωθυπουργού κ Cameron που ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι ακούμπησε – παράνομα – τον κρατικό κορβανά για 20 και 30 χιλιάδες ευρώ και άλλους τους στέλνουμε και ΦΥΛΑΚΗ ΑΜΕΣΑ και εσείς στη δική σας χώρα κουβεντιάζετε για 10 και 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα «εξετάζετε» στις ειδικές ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ τα σχετικά θέματα;»


Και τι δεν θα έδινα να ήμουν αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς σε μια τέτοια στιχομυθία, εάν έγινε ή εάν ποτέ γίνει, για να ακούσω την απάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών σε κάποιο ερώτημα σαν το παραπάνω!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]