Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “μυστική διπλωματία” Παπανδρέου υποβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ν.Δ, Μαργαρίτης Τζίμας και Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την υποβάθμιση του νατοϊκού αεροπορικού επιχειρησιακού Στρατηγείου της Λάρισας, του CAOC 7, στις επιχειρήσεις για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Άλλη μια ευκαιρία που θα μπορούσε να αναδείξει τη σπουδαιότητα και τον κομβικό ρόλο της χώρας μας στην κρίση της Λιβύης, πέρασε ανεκμετάλλευτη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμαστε, βεβαίως στην ανεξήγητη απραξία των αρμοδίων υπουργών, να προωθήσουν το νατοϊκό αεροπορικό επιχειρησιακό Στρατηγείο της Λάρισας, το CAOC 7, ως το Στρατηγείο που θα αναλάμβανε τον τακτικό έλεγχο των αεροπορικών επιχειρήσεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, όταν μάλιστα το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αναλάβει τον ευρύτερο επιχειρησιακό έλεγχο όλων των αεροπορικών επιχειρήσεων το νατοϊκό Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης.

Η αδράνεια της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα τελικά, να δοθεί ο τακτικός έλεγχος των αεροπορικών επιχειρήσεων στο CAOC 5 της Ιταλίας.

Η εξέλιξη αυτή, γεννά εύλογα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση:

Πρώτον, επιθυμούμε ή όχι να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο σε μια κρίση που εξελίσσεται στην περιοχή του στενού γεωπολιτικού μας ενδιαφέροντος;

Δεύτερον, επιθυμούμε ή όχι να ισχυροποιήσουμε τα ερείσματά μας στην εξελισσόμενη στη Συμμαχία – αυτή την περίοδο - συζήτηση για τα Στρατηγεία της Νέας Δομής Διοίκησης;

Τρίτον, το γεγονός ότι το Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης (Τουρκία) έχει τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο και το CAOC 5 του Porto Rennetico (Ιταλία), τον τακτικό έλεγχο των αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, υποβαθμίζει ή όχι το ρόλο της χώρας μας, που παρότι βρίσκεται εγγύτερα γεωγραφικά στην περιοχή, παραμένει θεατής των εξελίξεων;

Τέταρτον, η μεγάλη συνεισφορά της Ελλάδας μέχρι τώρα σε μέσα, αλλά κυρίως με τη διάθεση σημαντικών αεροπορικών και ναυτικών βάσεων, απαραίτητων για την εκτέλεση των επιχειρήσεων, αποτελούσε ή όχι ένα ουσιαστικό διαπραγματευτικό «χαρτί», για τη διεκδίκηση του αεροπορικού τακτικού ελέγχου από το CAOC της Λάρισας, που η κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτο;

Μήπως η ανεξήγητη αυτή παθητική στάση της χώρας μας, απορρέει από επιταγές της «μυστικής διπλωματίας» του κ. Παπανδρέου;

Για όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες ζητούν απαντήσεις.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα παίρνει πια ανησυχητικές διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει να υποβαθμίζεται το κύρος της χώρας και να αμφισβητούνται τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει να υποβαθμίζεται το κύρος της χώρας και να αμφισβητούνται τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα."

    Τριχες!!!
    Και η ΝΔ εκανε τα χατηρια του ΝΑΤΟ!!
    Ξεχνουν πολυ ευκολα την υπογραφη τους στο Μοντρεαλ τον Οκτωβριο του 2004 του τροποποιημενου ΑΝΝΕΧ 12 που ανοιγε τον δρομο για εννομη συνδιαχειριση του Αιγαιου με την Τουρκια!!
    Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]