Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπάργκο στη Λιβύη με συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας

Στις 19.00 ώρα Ελλάδος (23/3/2011) άρχισε η επιχείρηση για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Η επιχείρηση γίνεται υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ και στην ναυτική αρμάδα που θα αναλάβει να εκτελέσει την αποστολή συμμετέχει η φρεγάτα του Στόλου μας ΛΗΜΝΟΣ.
Αυτή είναι μία ακόμη διάσταση της εμπλοκής μας στις επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και ίσως σοβαρότερη από την εμπλοκή των εναέριων μέσων. Η ομάδα βατραχανθρώπων που επιβαίνει στη φρεγάτα θα αναλάβει επιχειρήσεις νηοψίας σε ύποπτα για μεταφορά όπλων με πλοία.
Στην επιχείρηση θα συμμετάσχει και το ιπτάμενο ραντάρ της ΠΑ.

Κάτι παζαρεύει η Άγκυρα
Ενω η χώρα του συμμετέχει ενεργά στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στέλνει 4 φρεγάτες και ένα υποβρύχιο στα ανοιχτα της Λιβύης, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει οτι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και τη δήλωση αυτή την κάνει με ένα ύφος που έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει τους Άραβες. " Δεν θα συμμετέχουμε σε μια επιχείρηση που αποκαλείται ως Σταυροφορία, εμείς θέλουμε όλα να γίνουν στην ενιαία γλώσσα του ΟΗΕ".
Ο Νταβούτογλου ζήτησε απο τις δυνάμεις του Καντάφι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους " εμείς θα κάνουμε όλες τις θυσίες για να προστατεύσουμε τους αδελφούς μας στη Λιβύη. Δεν θέλουμε να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα" δήλωσε ο ίδιος.

Πρωτοσέλιδα πανηγυρισμών στις τουρκικές εφημερίδες
Ο ηγετικός ρόλος που έχει αναλάβει η Τουρκία στο θέμα της Λιβύης είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.
H τουρκική εφημερίδα STAR έχει ως τίτλο "Γράφουμε ιστορία" και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "στην περιοχή μας γράφεται μια ιστορία. Και η Τουρκία κάνει σημαντικά πράγματα για την ιστορία. Οσοι μας κατηγορούν για την πολιτική που ασκούμε δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές." τονίζει ο τούρκος πρωθυπουργός.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]