Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς με την… παράγκα


  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Μπορεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πυρηνική τραγωδία της Ιαπωνίας, δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας πάραυτα, η ποδοσφαιρική τραγωδία που διαπιστώνουν οι μεγάλοι πατέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Τώρα από πού και γιατί, αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ, σαν παράγοντας, σαν διαιτητής, σαν αρχιερέας της λεηλασίας της νοημοσύνης του κόσμου, δεν είδα τίποτα. Ειλικρινά σας λέω, αν έπεφτε κάτι στην αντίληψή μου, θα σας το ‘λεγα, θα το ‘γραφα.

Σε κωματώδη κατάσταση το ποδόσφαιρο της χώρας μας λέει, μεταφέρθηκε στην εντατική λέει, και κλήθηκαν οι ειδικοί λέει, να γνωμοδοτήσουν λέει, αν η χώρα της στρογγυλής θεάς -μάλλον την Ελλάδα εννοεί- θα συνεχίσει να έχει πρωτάθλημα ή όχι.

Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε.

Να το πω και αλλιώς.

Τί σου λείπει κασιδιάρη; Σκούφια με μαργαριτάρι.

Άντε να μην έχουμε μεροκάματο το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε λεφτά το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε παιδεία το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε υγεία το καταλαβαίνω. Είναι γιατί επιχειρούμε την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ διαφθοράς στα νοσοκομεία, και του πανευρωπαϊκού στα ιατρεία.

Η χώρα του Ιπποκράτη σου λέει ο άλλος, και στο μυαλό του έρχεται ο Δον-φάκελος.

Αλλά να μην έχουμε πρωτάθλημα σούπερ-μαμαλίγκας δεν το καταλαβαίνω. Ένα παραπάνω τώρα που κατασκευάζουμε οι ίδιοι βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα, μάσκες αντιασφυξιογόνες, ό,τι τέλος πάντων χρειάζεται ένας χούλιγκαν για να πάει στη μάχη, δηλαδή στο γήπεδο.

Η παράγκα του Καραγκιόζη, έδωσε τη θέση της στην παράγκα του ποδοσφαίρου.

Ωραία παράγκα. Με θέα στο κτίριο του ΠΡΟ-ΠΟ, και θεμέλια το Πάμε-στοίχημα.

Θα δώσει τα’ όνομά της από τη νέα σαιζόν και σε μια ομάδα.

Ο ΠΑΡΑΓΚΑΪΚΟΣ θα είναι η ομάδα που όλοι περιμένουν με αγωνία.

Αυτή που θα μας φέρει και το στέμμα του τσάμπιονς-λίγκ.

Στον Παραγκαϊκό θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά όλοι οι πρωταθλητές της δημόσιας ζωής. Στην απάτη, την κραιπάλη, τις μίζες, τη διαφθορά, τις αγοραπωλησίες αγώνων και όχι μόνο.

Ορίστε είδος για εξαγωγές.

Παράγοντες ποδοσφαιρικοί και παράγωγα ποδοσφαιρικά. ΜΑDE IN GREECE στην ούγια και διαφημιστή τον Κούγια. Τον Αλέξη Κούγια. Διαφημιστή διευκρινίζω. Τίποτε άλλο.

Κάθε καλοκαίρι και δυό-τρεις παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Τραγωδία του Αισχύλου τη μία μέρα.

Τραγωδία της παράγκας την επόμενη.

Μέχρι και ο Ασκληπιός, με τον Γαληνό και τον Ιπποκράτη θα «σηκωθούν» από τους τάφους για να παίξουν, και να μας καμαρώσουν, εμάς τους 2500 χρόνια μετά.

Ο θίασος θα πάει μετά στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο θέατρο του Φλόκα, δημοτικό διαμέρισμα δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, με θέατρο πανομοιότυπο με εκείνο της Επιδαύρου, θα ανεβάσει την παράσταση: Πρωταθλητές και πρωταθλήματα - σεντονιστές και σεντόνια.

Σεντονιστές είναι όσοι ανεμίζουν το σεντόνι της στρογγυλής θεάς πριν από την έναρξη του αγώνα

Τελικά την προσήλωση και διαιώνιση των παραδόσεών μας από αρχαιοτάτων χρόνων, κάποιοι επιμένουν να την βλέπουν και να την χαρακτηρίζουν τραγωδία.

Ποδοσφαιρική τραγωδία. Με την κακία τους θα μείνουν.



Οι φωτοσυνθέσεις είναι από το πολύ καλό "Γρέκι"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]