Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα πρόθυρα του κραχ έξι ασφαλιστικά ταμεία!!!

Ατομική βόμβα 10 δισ. ευρώ είναι για το Μνημόνιο η υστέρηση εσόδων και οι «μαύρες τρύπες» που συνδέονται με νέες (εκτός προϋπολογισμού) υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μόνο το ΙΚΑ παρουσίαζε έσοδα μικρότερα κατά 15%-20% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα, γεγονός που θα εκτοξεύσει το έλλειμμά του στο τέλος του 2011 στο 1,5 δισ. ευρώ.

Υστέρηση εσόδων υπάρχει και στα υπόλοιπα τρία μεγάλα ταμεία. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ εμφανίζουν γι’ αυτό το λόγο έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ ο καθένας, ενώ το ΝΑΤ 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΙΚΑ εκτός της υστέρησης των εσόδων, θα χάσει και 2,5 δισ. ευρώ από τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο (για τους 100.000 υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι σ’ αυτό).

Επιπλέον τη «μαύρη τρύπα» φουσκώνουν νέα ελλείμματα:

Του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), στο οποίο το έλλειμμα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, καθώς εκκρεμούν 41.000 αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος. Φέτος το εν λόγω ταμείο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό με 250 εκατ. ευρώ, ενώ αν περάσει η πρόταση του ΔΣ του Ταμείου, θα «δανειστεί» εσωτερικά άλλα 350 εκατ. ευρώ από το Επικουρικό Ταμείο του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ).

Του ΟΑΕΕ ο οποίος έχει ήδη εισπράξει 50 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο δίμηνο από την κρατική χρηματοδότηση. Το 20% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ αδυνατεί να πληρώνει κάθε δίμηνο, ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρουσιάστηκε πλήρης καθίζηση στα έσοδα.

Του ΟΓΑ ο οποίος θα χρειαστεί επιπλέον 900 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει τις οφειλές του στα νοσοκομεία και να χορηγήσει τις επιδοματικές συντάξεις στους αγρότες.

Του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) ο οποίος εμφανίζει έλλειμμα εξαιτίας αυξημένων υποχρεώσεων προς τους φαρμακοποιούς της τάξης των 2 δισ. ευρώ. Ήδη οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μην χορηγούν επί πιστώσει στον Οργανισμό φάρμακα, τα οποία καλούνται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.

Του ΝΑΤ το οποίο θα χρειαστεί επιπλέον 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

Η κυβέρνηση, διαμηνύει στα ταμεία που έχουν πρόβλημα «να σπάσουν» ομόλογα και μετοχές προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Ήδη αυτό έγινε με το ΙΚΑ το οποίο συνήψε δανειακή συμφωνία 550 εκατ. ευρώ με τρεις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς και Eurobank). Το ποσό θα εκταμιευτεί σταδιακά μέχρι το τέλος Απριλίου, προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις.

Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]