Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μίσθαρνα του ΔΝΤ μας δείχνουν την... πραγματικότητα


  • Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μαλώνει όσους είναι εναντίον του Μνημονίου, δεν βλέπουμε την πραγματικότητα, λέει…

"Είναι οι αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας κατάντησαν έτσι. Είναι η τυφλή άρνηση της πραγματικότητας, η παθολογική απόρριψη όλων των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να ξανασταθούμε στα πόδια μας", λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος.

Οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες ε; Κι εγώ που λανθασμένα νόμιζα πως είναι η απληστία ορισμένων.

Ακου “να ξανασταθούμε στα πόδια μας”!

Ποιοι να σταθούμε; Εμείς, ο λαός, σας κουβαλάμε ΟΛΟΥΣ στην πλάτη μας και σας τρέφουμε. Από ποιον νομίζετε είναι τα κέρδη σας; Από ποιον είναι τα κέρδη σας; Από τις αμοιβές γαλέρας που μας δίνετε είναι. Από την δική μας τσέπη βγαίνουν τα κέρδη σας.

Κάθε βράδυ παρακαλάνε οι διαφημίσεις σας να μιλήσουν οι έφηβοι κάνα λεπτό παραπάνω για να βγάλετε την επόμενη θαλαμηγό. Από το χαρτζηλίκι των νέων ζείτε οι μισοί. Που τους το παίρνετε από την τσέπη πουλώντας τους life-style και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Σιγά την οικονομία. Σιγά την ανάπτυξη που κάνατε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα.

Κουβαλάτε και μεταπουλάτε εδώ αυτοκίνητα και χίλια δυο από τις άκρες του κόσμου. Αυτά που μας διαφημίζετε κάθε βράδυ από την τηλεόραση. Μαζί με τα δάνεια που θα μας δώσετε για να τα αγοράσουμε. Πότε κάνατε ανάπτυξη σ’ αυτή την χώρα. Μετα-πωλητες είσαστε.

Μας πουλάτε ξένα προϊόντα. Οι δρόμοι μας και τα σπίτια μας είναι γεμάτα από αντικείμενα που φτιάξαν ξένοι. Ξένοι εργάτες. Οπου να κοιτάξεις στην Ελλάδα, βλέπεις μισθούς και συντάξεις γερμανών, γιαπωνέζων, γάλλων και κινέζων εργατών. Στις συσκευές, στα αυτοκίνητα, στα έπιπλα…

“Τυφλή άρνηση της πραγματικότητας” ε;
“Να ξανασταθούμε στα πόδια μας” ε;

Λες κι είμαστε όλοι οι έλληνες το ίδιο. Λες και κάνουμε όλοι οι έλληνες μεγαλο-δουλειές θαλασσο-δουλειές με το κράτος. Λες και είμαστε όλοι οι έλληνες κρατικοδίαιτοι μεγαλο-επιχειρηματίες. Λες και έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Λες και δεν έχει καταλάβει και ο τελευταίος έλληνας τι γίνεται τόσα χρόνια. Χρόνια πολλά.

Μπορεί να είμαστε όλοι έλληνες, αλλά πέραν αυτού ΔΕΝ ανήκουμε όλοι στο ίδιο εμείς.

Εμείς, ο λαός, ΔΕΝ έχουμε τα ίδια συμφέροντα με εκείνα των κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών, που από την σκιά κουμαντάρουν και τις κυβερνήσεις μας τόσα χρόνια. Χρόνια πολλά (δις).

Δεν έχει μείνει έλληνας που να μην έχει πάρει χαμπάρι το στημένο παιχνίδι.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Σχόλιο ιστολογίου: Μπορεί ο "πρόεδρος του ΣΕΒ" να μας πει ποιάς βιομηχανίας κάτοχος είναι; Μήπως είναι υπάλληλος που καμώνεται τον καμπόσο; Και αφού δεν "βλέπουμε" εμείς το καλό που μας προσφέρει το ΔΝΤ, τι θα έλεγε ο υπάλληλος - πρόεδρος του ΣΕΒ να αλλάξει θέση μαζί μου, για να δει όσα βλέπω, αλλά για να δω κι εγώ αυτά που εκείνος "βλέπει"... Όχι για πολύ, αλλά μέχρι να μας ορθοποδήσει σαν χώρα το ΔΝΤ...

Κωνσταντίνος Μιχαήλ





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτοι δεν ειναι βιομηχανοι,αλλα κομπογιαννιτες!!
    Να πανε στο εξωτερικο να δουν τι σημαινει βιομηχανια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]