Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και όχι την χώρα

  • Ο Παπανδρέου ισοπεδώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί το αποδέχονται!!!
Η τρόϊκα το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να πέσουν τα ελλείμματα, τα οποία είναι η αιτία του δανεισμού, δηλαδή της αύξησης του χρέους. Η απαίτηση είναι λογική. Δεν μπορείς να αυξάνεις συνεχώς τα έσοδα με τους φόρους.

Ήδη ο ΦΠΑ είναι περίπου στο ¼ της αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και ο φόρος εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή φόρου), φτάνει μέχρι και πάνω από 60% των εισοδημάτων ενός επαγγελματία. Έτσι όμως, σκοτώνεις απλά την οικονομία και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Πρέπει επομένως παράλληλα να μειώσεις και το άλλος σκέλος των δημοσίων ελλειμμάτων, δηλαδή τις κρατικές δαπάνες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όπου έχει μπει το ΔΝΤ, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στη χώρα μας όμως δεν έχει απολυθεί ούτε ένας. Αντίθετα καλείται ο ιδιωτικός τομέας να εξαθλιωθεί και να αναλώσει όλες τις οικονομίες του, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να απολύσει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως… είχαμε πει και παλιότερα, αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μόνον όταν θα περάσει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμβεί, καθόσον, όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το Σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το ίδιο το κράτος. Αν χαθεί το κράτος, χάνεται και το καθεστώς.

Από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τις απολύσεις για λόγους, όπως αναφέραμε, καθαρά εκλογικής πελατείας και διατήρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό προτιμά να περικόπτει συνεχώς οριζόντια τις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός φυσικά των στηριγμάτων του καθεστώτος (π.χ. δικαστικοί κ.λ.π.), προκειμένου να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να χρειαστεί να απολύσει.

Το γεγονός αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν είπε ότι εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική προκειμένου να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

Αυτό το γνωρίζουν και το αποδέχονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί τους, αρκεί να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους για την ώρα και βλέπουμε. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη χώρα μας και αυτό το γνωρίζουν.

Αυτή όμως είναι λανθασμένη επιλογή, κυρίως για δύο λόγους:

  1. Με τη συνεχή οριζόντια περικοπή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, τους σπρώχνει όλους μαζί στην εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσε να σπρώξει προς τον ιδιωτικό τομέα ένα μέρος και το υπόλοιπο να επιβιώσει ανθρώπινα και
  2. Με το να διατηρεί όλον αυτόν τον τεράστιο και αντιπαραγωγικό όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μειώνει σε τίποτα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα οποία έξοδα είναι πολλαπλάσια των περικοπών που επιχειρεί.

Στο τέλος θα καταφέρει να έχει και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εξαθλιωμένους και τη χώρα πτωχευμένη.

Πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στεναχωρήσει και τμήμα της εκλογικής του πελατείας. Δεν μπορεί να τα έχει όλα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ασ απολεισουν οσουσ υπαλληλουσ θελουν ασ μειωσουν τουσ μισθουσ. Οσα κερδιζουν αποτισ περικοπεσ τα χανουν απο φπα τουρισμο κατασκευεσ και αλλου! διοτη αυτα τα λεφτα επενδυονται στην ελληνικη κοινωνια και το ενα ευρο γινονται δεκαμεσω τησ τροφοδοσιασ του εμποριου τουρισμου κ.λ.π ετσι αυτοι τροφοδοτουν αλλουσ με τη σειρα τουσ και τα κερδη τουσ χρισημοποιουνται σε νεεσ επενδυσοισ το προβλημα τησ ελλαδοσ αρχιζει αποτι φοροδιαφυγει ειται ειναι ελευθεροι επαγγελματιεσ ειται επειχειρησεισ. 55δισ.καθε χρονο ηταν η φροδιαφυγη.τελοσ η σημερινη κρηση ηταν και προβλημα παραγωγησ δηλαδη ο ιδιωτηκοσ τομεασ αυτησ τησ χωρασ ε3ιναι κρατηκοδιαιτοσ και με απιστευτο μικρο κυκλο εργασιων με αποτελεσμα να μην παραγουμε επισησ το κρατοσ εχανε διπλα απο αυτουσ διοτη οι εργαζωμενοι τουσ ηταν χαμηλομισθοι με αποτελεσμα να χανει το κρατοσ φορολογικα εσοδα .ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε μόνον το 1/4 των δημοσίων υπαλλήλων και ίσως λιγότερους.

    Όσο για την φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών, τουλάχιστον αυτοί πληρώνουν υποχρεωτικά τα ταμεία τους τα οποία πάλι χρεωκοπούν για να θρέψουν τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Όσο για το επιχείρημα ότι τα χρήματα που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται για να κινείται η οικονομία, είναι τουλάχιστο γελοίο. Δηλαδή να θρέφουμε κηφήνες για να τροφοδοτούν την αγορά με χρήμα! Μόνο ένας δημόσιος υπάλληλος θα το σκεφτότανε.

    Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν εξανεμισθεί πολλά χρόνια πριν αρχίσουν να μειώνονται των δημοσίων υπαλλήλων.

    Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι να ψάχνουμε μεταξύ μας ποιός φταίει, αλλά να ξεκουμπιστούν οι προδότες των κυβερνώντων της μεταπολίτευσης και ο συρφετός των υπολοίπων κομμάτων της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι δημοσιοι υπαλληλοι πρεπει να απολυθουν ΟΛΟΙ. ας εργαστει και κανενας ΑΛΛΟΣ στην θεση τους. 4 ετη απασχοληση στο δημοσιο με ΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχυ! να επιστρεψουν ΟΣΑ χρημματα ΕΚΛΕΒΑΝ τοσα χρονια. ουστ ταγματαλητες δημοσιο-κοπριτες του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γυμνοσάλιαγκες,αυλοκόλακες,πραιτοριανοί,υστερόβουλοι,κρυψίνοες,τυχοδιώκτες,ιδιοτελείς,πονηροί άνθρωποι σε καταστρέφουν και σε εκμηδενίζουν,ω Πατρίδα γήινη,ω Ελλάς και Ε σ ύ τούς ανέχεσαι ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαστε καθεστώς!!!! Ετσι ελεγε ο Γιαννοπουλος, Ε! Για αυτό δεν πέφτουν ευκολα. Τα καθεστωτα πέφτουν με εξέγερση. Επειδή ομως βαριομαστε θα βαλουμε τους ΠακιστανοΑφγανοΜπαγκλανεσιανους να το κάνουν.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προσ αποφυγη παρεξηγησεων,να απολυθουν οι δημοσιοι υπαληλοι αφου προυγουμενοσ οι εργαζωμενοι στον ιδιωτηκο τομεα αμοιβωνται επαρκωσ οχι με 700 και 500 ευρω διοτη τοτε η καταναλωτικη μασ δυναμη θα τεινη να φθασει την δυναμη των αλλων χωρων των βαλκανιων! σταματωντασ την αναπτηξη για πολλα χρονια.Στισ υποληπεσ χωρεσ τησ ευρωπησ π.χ γερμανια και αλλου αμοιβονται επαρκωσ βεβαια η παραγωγηκοτητα ηταν εντελωσ διαφωρετικη και εδω επιμενω το προβλημα τησ ελλαδοσ ηταν προβλημα παραγωγηκοτητασ.Δεν νοητε το κρατοσ να κοβει τισ δημοσιεσ δαπανεσ και να μην δινει οικονομικη βοηθεια στουσ δημουσ να αγωρασουν καδουσ απορηματων και αμεσωσ βιωμηχανια πλαστικων να χρεωκοπη! Αμη τη αλλο ο ιδιωτηκοσ τομεασ ειναι κρατηκοδιετοσ χωρια τα δανεια και τισ επιχωριγησεισ που περνουν απο το κρατοσ.Το ευρο απλωσ αυξησε αυτεσ τησ καταστασοισ.Τελοσ η φοροδιαφυγη οσο και αν ακουγεται παραξενο ηταν ενα μεγαλο προβλημα τησ ελληνικησ κοινωνιασ γιατη εστω και αν οιεργαζωμενοι στον ιδιωτηκο τομεα στηριζαν την αγορα οπωσ συμβαινη στην ευρωπη αν δεν εισεπραται το κρατοσ φ.π.α τοτε παλη θα χαμε προβλημα.Βεβαια μην ξεχναμε και τα μεγαλολαμογια που εχουν μονο στην ελβετια 600.δισ ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με βάλατε σε πειρασμό να σχολιάσω τα σχόλια: Άρες-μάρες κουκουνάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είστε όλοι Μαυρομάτηδες και ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε φτάσει έως εδώ.
    Ναι για εσάς το λέω βάρβαροι, για εσάς που γράφετε αβίαστα, αβασάνηστα και με την ελαφρότητα ενός 3χρονου παιδιού, ότι μαλακία κατεβάσει η άδεια κεφαλή σας.
    Αφορίζετε και ξορκίζετε τους πάντες ενω ο εαυτούλης σας, είναι πάνω και έξω από όλα και όλους.
    Έξω από εδώ γραικύλοι μαζί με τους προδότες πολιτικούς μας. Ουστ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]