Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό πολεμικό έκανε έλεγχο σε πλοίο νότια της Καρπάθου!!!


Το θράσος των γειτόνων φαίνεται πως δεν έχει όρια. Από την άλλη πλευρά, την δική μας, η ενδοτικότητα επίσης φαίνεται να μην έχει όρια. Σε μία κατάσταση, λοιπόν, εκτός ορίων, ποιός μπορεί να προβλέψει το αύριο; Ειδικά το αύριο αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα και που μεταβάλλεται σε χώρο όπου ο κάθε θρασύδειλος εκτονώνεται.
Έτσι, στην σταθερή γραμμή των καλών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, φαίνεται πως τουρκικό πλοίο αποφάσισε να βγάλει από τον κόπο την Ελληνική πλευρά και έκανε νηοψία σε πλοίο που έπλεε νότια της Καρπάθου! Λέτε ο επόμενος ναυτικός έλεγχος της Άγκυρας να γίνει έξω από τη Σαλαμίνα; Γιατί όχι; Αν μας "χτυπήσουν την πόρτα" (όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις εναέριες παραβιάσεις) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να μας ενημερώνουν για την παραβίαση που κάνουν...

Το περιστατικό της νέας τουρκικής πρόκλησης
Έλεγχο σε πλοίο το οποίο πόντιζε καλώδιο με προορισμό το Ισραήλ,έκανε τουρκικό πολεμικό πλοίο,νότια της Καρπάθου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ιταλία ,έπλευσε νότια της Κρήτης κι ενώ βρισκόταν νότια από την Κάρπαθο,δέχτηκε τις κλήσεις από το τουρκικό πολεμικό πλοίο για να απομακρυνθεί από τη περιοχή και να σταματήσει όποιες εργασίες κι αν κάνει ,γιατί πλέει σε περιοχή που περιλαμβάνεται σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη!
Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το ταξίδι του ως το Ισραήλ,όπου ο καπετάνιος έκανε σχετική αναφορά για το περιστατικό.
Η περιοχή που έγινε το συμβάν σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τη τουρκική ΑΟΖ. Η Άγκυρα συστηματικά, ξεχνά και "σβήνει" από το χάρτη το Καστελόριζο!

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα
Σε διάβημα προέβη άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για την παρενόχληση από τουρκική κορβέτα ιταλικού πλοίου, το οποίο πραγματοποιούσε μελέτη για τη χάραξη της διαδρομής για πόντιση καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο που είχε ζητήσει και είχε λάβει τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο σχετικές άδειες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, βρισκόταν σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα της «Αυγής». Υπογράμμισε δε, ότι η ελληνική πλευρά κατέγραψε πλήρως και ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις προς την τουρκική πλευρά, κατοχυρώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Ως προς το θέμα της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν κλείσει», ενώ σημείωσε ότι «για όσους λαθραία εισέρχονται στην Ελλάδα, ως πρώτη πύλη εισόδου στην ΕΕ, προβλέπεται η δυνατότητα επανεισδοχής τους στην Τουρκία» και συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ισχύουν οι διμερείς συμφωνίες, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει διμερή συμφωνία με την Τουρκία, η οποία πλέον εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατα ποσο τηρουνται οι διμερεις συμφωνιες απο την Τουρκια?
    Και αφουν δεν τηρουνται,τοτε τι διαπραγματευομαστε και γιατι??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]