Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο Μάρσαλ χρειάζεται η Ελλάδα


Την πολιτική της λιτότητας, που ενσωματώθηκε πλέον για τα καλά στις ευρωπαϊκές συνθήκες, όσον αφορά τουλάχιστον στις προβληματικές χώρες, θέτει υπό αμφισβήτηση η Ζίγκριντ Σκαρπέλη Σπερκ, οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η συνεχής πολιτική των περικοπών επιδεινώνει και δε λύνει το πρόβλημα. «Η πολιτική περιορισμού των δαπανών είναι καλή όταν η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και η απασχόληση βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Τότε αυτό εξυπηρετεί την μείωση του χρέους. Όμως, όταν βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, τότε η πολιτική λιτότητας δεν οδηγεί σε αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Κατά συνέπεια σε περαιτέρω μείωση των κρατικών εσόδων», τονίζει μιλώντας στην Deutsche Welle,η Γερμανίδα πολιτικός και διευκρινίζει ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας η πολιτική της λιτότητας που της επιβλήθηκε δεν θα την βοηθήσει, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, όπως άλλωστε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συνταγή κομμένη στα μέτρα της Ελλάδας, την οποία όμως θα αποδέχεται ο λαός».

Η Ζίγκριντ Σκαρπέλη Σπερκ, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανοελληνικών Εταιρειών, τάσσεται υπέρ μιας νέας εκδοχής ενός σχεδίου Μάρσαλ για τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.

Απαιτείται ένα σχέδιο ανάπτυξης που, όπως υπογραμμίζει, θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις αδυναμίες των εν λόγω χωρών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]