Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Η Άγκελα Μέρκελ συμφωνεί με επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους


Η Άγκελα Μέρκελ είναι πρόθυμη να συναινέσει στην επιμήκυνση και πέραν του 2013 της καταληκτικής ημερομηνίας για την εξόφληση του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ, η οποία αύριο θα δημοσιεύσει και σχετική συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Η Ελλάδα οφείλει να ξεπεράσει τις συνέπειες των μεγάλων σφαλμάτων στον προϋπολογισμό της. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε μία τριετία. Εάν επιμείνουμε σε αυτό, τότε θα μπορούσαν να προκληθούν νέοι κλυδωνισμοί», τονίζει η Μέρκελ στα αποσπάσματα που δόθηκαν για προδημοσίευση από την εφημερίδα.

Εξάλλου σε άλλη αποστροφή της συνέντευξής της στη Μπιλντ, η Μέρκελ επιμένει ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα βέτο στον μελλοντικό ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

«Το ταμείο σταθερότητας δεν θα δίδει πίστωση, η οποία φυσικά θα εξοφλείται, παρά μόνον σε περιστάσεις ανάγκης και υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Και τέτοιου είδους βοήθειες μπορούν να αποφασισθούν μόνον δι’ ομοφωνίας, και ως εκ τούτου η Γερμανία μπορεί να ασκήσει βέτο εάν δεν πληρούνται τούτες οι προϋποθέσεις και εγώ θα κάνω χρήση του δικαιώματός μου αυτού», τονίζει.

Το περασμένο έτος, η Μέρκελ -που σημειωτέον τότε είχε να αντιμετωπίσει μία κρίσιμη περιφερειακή εκλογική αναμέτρηση- είχε αρνηθεί να βοηθήσει την Ελλάδα, υποδαυλιζόμενη από μία εχθρική προς το σχέδιο διάσωσης γερμανική κοινή γνώμη. Και τη φετινή χρονιά η γερμανίδα καγκελάριος έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από κρίσιμες τοπικές εκλογές.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]