Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή των Γερμανών για τις δηλώσεις του Ερντογάν


Τεράστιο πολιτικό λάθος του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος νόμισε πως η Γερμανία είναι μία άλλη Θράκη. Ο κύριος Ερντογάν, μέσα στα πλαίσια του νεο-οθωμανικού μοντέλου και της πανίσχυρης Τουρκίας, που χτίζεται από τον ίδιο, δεν κατανόησε πως δεν δικαιούται να παρεμβάλεται, δεν μπορεί να εμπλέκεται στην πολιτική άλλου κράτους και να κάνει υποδείξεις στους πολίτες ξένου κράτους, σαν να είναι πολίτες της Τουρκίας. Εμφανώς παρασυρμένος από το προεκλογικό πνεύμα και την μεγαλομανία του, έκανε ένα τραγικό λάθος απευθυνόμενος στους τούρκους που διαμένουν στην Τουρκία και απαίτησε την μη αφομοίωσή τους...
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενόψει συνάντησης του Ερντογάν με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία τον Οκτώβριο είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση δηλώνοντας ότι “η πολυπολιτισμικότητα στη Γερμανία, απέτυχε”.
Όμως, σε μία κοινωνία που νιώθει υπερήφανη για τα επιτεύγματά της, που θεωρεί πως θα πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη όσοι πολίτες άλλων χωρών ζουν, εργάζονται και ευημερούν υπό την προστασία της Γερμανικής πολιτείας, η στάση του Ερντογάν θεωρείται άκρως υβριστική και δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβέλε, ο οποίος απάντησε ότι "τα 3,5 εκ. μέλη της τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας, πρέπει να μάθουν πρώτα γερμανικά, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους στη χώρα. Η γερμανική γλώσσα είναι σημείο – κλειδί για την ένταξη στη γερμανική κοινωνία", πρόσθεσε.

Τι είπε ο Ερντογάν
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του ενώπιον ακροατηρίου τούρκων μεταναστών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας κάλεσε τους μετανάστες να αντισταθούν στην αφομοίωση εντός της γερμανικής κοινωνίας, μαθαίνοντας τουρκικά πρώτα και μετά γερμανικά.
Μιλώντας για “εντεινόμενη ανησυχία” για τον τρόπο με τον οποίο οι τούρκοι μετανάστες αντιμετωπίζονται στη Γερμανία, κάλεσε τα μέλη της τουρκικής κοινότητας του Ντίσελντορφ να μην αφομοιωθούν.
“Πρέπει να ενταχθείτε, αλλά είμαι κατά της αφομοίωσης. Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν γερμανικά, αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε τούρκικα. Θέλω να μάθετε γερμανικά, τα παιδιά σας να μάθουν γερμανικά, ώστε να γίνουν γιατροί, καθηγητές και πολιτικοί στη Γερμανία” ανέφερε.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΛΟΒΟΤΑΜΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ερντογάν επιδίδεται σε προεκλογικές δραστηριότητες, όπως όλοι οι πολιτικάντηδες της πιάτσας. Αν είχαμε πολιτική ηγεσία, θα έπρεπε κάποιος να του θέσει το ερώτημα αν θεωρεί ότι ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης οφείλει να μαθαίνει πρώτα Ελληνικά. Κι ας περιμέναμε απάντηση. Αλλά μας κυβερνούν γλοιώδεις καιροσκόποι και τον Τούρκο τον βολεύει αυτό μια χαρά.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]