Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φρένο στα Ελληνικά σχέδια βάζει η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να ζητήσει από την Γερμανίδα καγκελάριο τη στήριξή της για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως φαίνεται, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι και τόσο πρόθυμη να κάνει πολλά θετικά βήματα για το καλό του «μαύρου προβάτου» της Ευρωζώνης.

Μην ξεχνάμε ότι η Μέρκελ έχασε τις εκλογές στο Αμβούργο και σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, ένας από τους λόγους της ήττας ήταν η δυσφορία των Γερμανών στην βοήθεια που δόθηκε προς την Ελλάδα!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκούfund για τη διάσωση των οικονομιών, KlausRegling στις 25 Νοεμβρίου σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Bild είχε πει ότι η Γερμανία αν μη τι άλλο παρά χαμένη θα είναι από την ιστορία με την Ελλάδα. Το ετήσιο κέρδος της από τους τόκους που θα πρέπει να καταβάλει η χώρα μας θα είναι 600 εκατ. ευρώ!

Παρόλ’ αυτά, οι Γερμανοί επιμένουν να αρνούνται την οποιαδήποτε βοήθεια της Ελλάδας, πιέζουν για να πέσει και το ευρώ και να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους, άρα να βγάλουν κάτι εκατομμύρια.

Τώρα, όμως, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και μια ακόμα σκληρή στάση στη Γερμανία.

Η Bundesbank, η κεντρική Τράπεζα της χώρας, παρενέβη και είπε ότι τρανταχτό “NEIN” σε όσα ζητά η Ελλάδα.

Η άρνηση είναι στη χρήση κεφαλαίων από το Ταμείο Σταθερότητας για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, λύση που προτείνεται για την Ελλάδα, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα μετατίθεται από τις χώρες που χρωστούν στους πολίτες των χωρών που τις δανείζουν χρήματα για να αγοράσουν το χρέος τους.

Παράλληλα η Bundesbank δεν συμφωνεί ούτε με την χορήγηση δανείων με ευνοϊκότερους όρους, ούτε και με την έκδοση ευρωομολόγων.

Η απάντηση όμως, στη στάση της τράπεζας δεν είναι και πολύ μακρυά.

Συνολικά οι Γερμανικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολλά ελληνικά ομόλογα και το μόνο που θα δουν αν συμφωνήσουν σε κάποια από τις παραπάνω κινήσεις είναι «χασούρα» για αυτούς.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι νέος πρόεδρος στην Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες, ο μέχρι πρότινος οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ.

Άρα, τι να μιλάς με τη Μέρκελ τι με τηBundesbank, είναι το ένα και το αυτό.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, μικρό καλάθι από την σημερινή συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ, γιατί Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού …υπάρχουν παντού!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]