Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόβουν τα επιδόματα από τις οικογένειες των πεσόντων!

  • Από τις οικογένειες των «αρπαζόντων» δεν τολμούν να κόψουν ούτε ένα ταξίδι στην Ελβετία ή τις Μπαχάμες…
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από πολύ νωρίς είχε δείξει και αποδείξει την συναισθηματική της ταύτιση με οτιδήποτε σχετιζόταν με την λέξη έθνος. Έτσι, δεν πρέπει να μας παραξενεύει διόλου η σημερινή της συμπεριφορά, που ξεπερνάει τα εσκαμμένα… Έχει υπερβεί τα επιτρεπτά όρια, όταν οδήγησε τη χώρα σε ένα καταδικαστικό για όλους Μνημόνιο, όταν λαμβάνει τα σκληρά, ακραία οικονομικά μέτρα, όταν επιβάλλει άδικους φόρους, όταν δίνει τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν μειώνει μισθούς και συντάξεις, όταν κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να βάλει «χέρι» στο μέρισμα και στο βοήθημα πένθους που δίνεται στις ορφανικές και χηρεύουσες οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Έκρινε, δηλαδή, για παράδειγμα, ότι το μέρισμα που λαμβάνει ένας ασφαλισμένος από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σε περίπτωση που ο αξιωματικός σκοτωθεί εν ώρα υπηρεσίας, δεν θα πρέπει να μεταβιβάζεται ολόκληρο στην οικογένεια του θανόντος, αλλά να περικόπτεται.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, χωρίς κανένα κριτήριο κοινωνικής ευαισθησίας, κόβουν χρήματα ακόμη και από τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους εν ώρα υπηρεσίας και προσφοράς προς την πατρίδα. Είναι κι αυτό μια έμπρακτη ένδειξη του πώς αντιλαμβάνονται την απόδοση τιμής στους ήρωες.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση της ντροπής, η οποία συμπεριλήφθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς αποτελεί μνημείο κοινωνικής αναλγησίας, αλλά και έκφραση αγνωμοσύνης και αχαριστίας της Πολιτείας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για την πατρίδα.
Εάν η αναλγησία μπορούσε να μετρηθεί η παρούσα κυβέρνηση θα βαθμολογούνταν με άριστα. Όμως, η συγκεκριμένη συμπεριφορά αναδεικνύει και την αχαριστία, την οποία θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας για τους συγκεκριμένους κυβερνώντες, οι οποίοι δείχνουν να μην έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…

Πληροφορίες από "ΕΤ"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]