Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το διάγγελμα του Καντάφι: Είμαι επαναστάτης


Γιατί μου θυμίζει το δικό μας: "Είμαι αντεξουσιαστής";

Όλοι περιμέναμε τι θα πει στο διάγγελμά του ο πρώην σοσιαλιστής (όταν είχε πάρε-δώσε μαζί του η οικογένεια Παπανδρέου) και νυν δικτάτορας (τώρα που τον σπρώχνουν οι αμερικανοί να πέσει...) για να μπορέσουμε να διαβλέψουμε τις σκέψεις του, ευλπιστώντας ταυτόχρονα πως θα αναγγείλει τον τερματισμό της αλόγιστης βίας κατά των ίδιων των πολιτών της χώρας...
Όμως, το διάγγελμα επιβεβαίωσε πως ο Μουαμάρ Καντάφι (ή ότι έχει απομείνει από αυτόν...) προτιμά να πεθάνει ως μάρτυρας παρά να αποχωρήσει μετά από λαϊκή απαίτηση...

Σύμφωνα με μετάφραση του Al Jazeera, ο πρόεδρος της Λιβύης ήταν επιθετικός.
«Δεν παραιτούμαι» επιμένει ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, κάνοντας λόγο για «διαστρεβλωμένη» εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό. «Θα πεθάνω μάρτυρας» δήλωσε στο πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό διάγγελμά του από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, λέγοντας ότι δεν είναι πρόεδρος της χώρας για να παραιτηθεί, αλλά «ηγέτης της επανάστασης».
Κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις. «Εμείς, οι πολίτες της Λιβύης έχουμε αντισταθεί στις ΗΠΑ και στη Βρετανία στο παρελθόν και δεν θα παραδοθούμε» πρόσθεσε.
“Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο επικεφαλής της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι το θάνατο. Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου”, είπε, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου”, υπογράμμισε, χτυπώντας τη γροθιά του στο έδρανο του βάθρου.
Ο Λίβυος ηγέτης, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “συμμορίες”, “προδότες” και “μισθοφόρους” που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης. Επέρριψε τις ευθύνες για τις ταραχές στους νέους που, όπως είπε, “αντιγράφουν” τα όσα συνέβησαν σε άλλες αραβικές χώρες και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους αλλά θα το κάνει, εφόσον χρειαστεί. Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Ο Καντάφι προειδοποίησε επίσης ότι οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, ένα “νέο Αφγανιστάν”, όπως το χαρακτήρισε.
«Οι διαδηλωτές υπηρετούν το διάβολο και όχι τη Λιβύη» δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι.
Επίσης, ο Καντάφι, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν αύριο Τετάρτη στους δρόμους όλης της χώρας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο καθεστώς και στον ίδιο, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι οι ενέργειές τους επισύρουν την ποινή του θανάτου.
Με βάση τους νόμους της Λιβύης, είπε, όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο.
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθεί η σύσταση νέων λαϊκών επιτροπών και κοινοτήτων.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι ήταν άκρως ενωτικό και επιτέθηκε στους φονταμενταλιστές. Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του λόγου του, ο Λίβυος ηγέτης απευθύνθηκε στους Λίβυους πολίτες λέγοντάς τους: "Αυτή τη στιγμή ένα τηλεοπτικό κανάλι μεταφράζει διαφορετικά τα όσα λέω"..., εννοώντας το Al Jazeera.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το διάγγελμα του Καντάφι, άρχισε κανονικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ φωτίστηκαν όλοι οι δρόμοι και αποκαθίστανται ζημιές...

Τί να πιστέψει κανείς; Ποιά δικτατορία άραγε είναι ισχυρότερη; Αυτή του Καντάφι ή αυτή των ΜΜΕ; Ποιός λέει την αλήθεια και ποιός ψέματα;

Διαβάστε επίσης: Το Al Jazeera έρχεται στα Βαλκάνια - Τί συμβαίνει;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]