Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...


Χαμένη στη... μετάφραση και στα αλλεπάλληλα ψέματα που έχει πει στο ελληνικό λαό, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πορεύεται με μόνη πυξίδα το Μνημόνιο, οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο. Σχεδόν καθημερινά πλέον αποκαλύπτονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι βασικό ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει η εξουσία και η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι το συμφέρον της χώρας.

Πολύ μελάνι χύθηκε και πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πώς μπορούν να βρεθούν τα 50 δισ. από την «πώληση» ή κατά άλλους την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, από την ώρα που η τρόικα αποκάλυψε με κυνικό τρόπο το σχέδιο που κρατούσε κρυφό η κυβέρνηση.

Αντί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για μια ακόμη φορά έδωσαν μάχη για να διασωθούν επικοινωνιακά με ψέματα. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, υπήρξε ένα πλούσιο παρασκήνιο γύρω από τη μετάφραση της αγγλικής λέξης «divestment», η οποία στα αγγλικά σημαίνει σαφώς «αποεπένδυση», δηλαδή «πώληση», στο ελληνικό κείμενο όμως μεταφράστηκε ως «αξιοποίηση», προκειμένου να συνάδει με τη ρητορική του Ελληνα πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικό δείγμα της απόστασης που χωρίζει τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου από τα έργα του είναι και η αποκάλυψη των επαφών που είχε με την ηγεσία του ΔΝΤ, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός. Την εποχή που εδώ διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι «υπάρχουν τα λεφτά», στη Νέα Υόρκη συζητούσε την πιθανή προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Αυτό που άργησε να συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός κι απ' ό,τι φαίνεται θα το συνειδητοποιήσει προσεχώς με τρόπο τραυματικό για τον ίδιον, αλλά δυστυχώς και για τη χώρα, είναι ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]