Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πουλημένο ΚΚΕ δίνει πίστωση χρόνου στην Τρόικα


Η πορεία του ΚΚΕ πέρασε χαλαρή απο την πλατεία συντάγματος και προχώρησε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, χωρίς να σταματήσει καθόλου δίνοντας πίστωση χρόνου στην τροικα και το ΔΝΤ

Ο κόσμος φώναζε να κάτσουν εκεί…αλλά μάταια. Σημειολογικά κοιτούσαν δεξιά και έκαναν παρέλαση…

Ως γνωστό η ανοχή είναι συννενοχή.






Η μεγάλη πλειοψηφία λοιπον δεν κατέβηκε στο σύνταγμα για να μείνει αλλά για δώσει παλμό στα κομματικά μπλοκ στα οποία ανήκει. Αυτό είναι σημάδι ότι υπάρχουν ακόμη στην βάση της κοινωνίας πολλές ερμηνείες πολλές «αλήθειες» πολλές ανάγκες και πολλές πιθανές διέξοδοι για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα. Άλλοι κατέβηκαν για την Ελλάδα, άλλοι κατά του καπιταλισμού, άλλοι κατά του εργοδότη τους, άλλοι υπέρ του ταξικού αγώνα κλπ. Σε μεγάλο βαθμό τα κίνητρα είναι κυρίως ιδεολογικά και λιγότερο πρακτικά ή βιοποριστικά.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι η περίπτωση της Ελλάδος είναι μοναδική δεόμενου ότι η κυβέρνηση όταν έφερε το ΔΝΤ δεν ήταν φθαρμένη, με αποτέλεσμα πολλοί να δώσουν πίστωση χρόνου. Περαιτέρω η μέχρι τώρα καθαρά συντεχνιακή άμυνα περνά στο κόσμο ότι κάποιες αλλαγές είναι επιβεβλημένες και ότι απλώς οι θιγόμενοι φωνάζουν περίπου φυσιολογικά.

Ίσως είναι ακόμη νωρίς δεδομένου ότι μέχρι πριν λίγους μήνες σε όλη την κοινωνία έκανε θραύση ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αυτό πρέπει να το δούμε ως ακόμη ένα σημάδι ότι η συντεχνιακή ή στενά κομματική ιδεολογική άμυνα και αντιμετώπιση ενός θέματος είναι λάθος. Τα κόμματα τα μπλοκς οι συντεχνίες φαίνεται να απωθούν και πάντως σίγουρα δεν μοιάζουν κερδίζουν ούτε να μαζικοποιούνται.

Όσο υπάρχουν αυτές οι πολλές ερμηνείες, λύσεις, προτάσεις, αντιδράσεις, περιξ της μιας και μοναδικής παρούσης κατάστασης του ΔΝΤ, τόσο η συσπείρωση πίσω από ένα σύνθημα και μια ανάγκη θα είναι αδύνατη. Όσο υπάρχουν συμπαγή κομματικά ή συντεχνιακά μπλοκ και καθόλου αυθορμητισμός η κατάσταση θα γίνεται έως και αποκρουστική για πολύ κόσμο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τους τροικανούς θα κάνει την δουλεία της.

Ο χρόνος όμως και η βασική ανάγκη είναι υπέρ μιας αφαίρεσης συνθημάτων ερμηνειών και αναγκών και σχεδόν νομοτελειακά θα οδηγεί στην ένωση γύρω από μια κεντρική ιδέα. Το Θέμα είναι πότε θα συμβεί αυτό, στο μεταξύ αυτή την Ιδέα την ενοποιητική, οφείλουμε να την αναζητήσουμε και να προβάλουμε.

Χρειάζεται όμως όλοι να προχωρήσουν σε μια αφαίρεση. Σε μια διαδικασία γλυπτικής από την οποία το μάρμαρο θα γίνει έργο τέχνης. Ακόμη δεν υπάρχει τίποτα ορατό. Μονάχα πελεκάμε όλοι μαζί το μάρμαρο με κίνδυνο να τελειώσει και να μείνει λιγοστό.

Πρέπει τελικά να βρούμε ένα μεγάλο κοινό στόχο και όχι την ιδέα του καθενός. Τέλος θεωρώ σχεδόν παράδοξο στην παρούσα φάση να είμαστε σε ένα κόμμα και να δρούμε όχι για τις ανάγκες μας αλλά κυρίως για τις ανάγκες του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Σιγα μη παρουμε και σοβαρα τα ατομα που πιστευουνε τις παπαριες της κοντοστουπας. Η μεγαλη αριστερη που εχει τη κορουλα της στο αμερικα και την επιχειρηση στο Περισο. Τι περιμενες δλδ να παρακουσουν το κομμα τα προβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ!ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΛΕΣ,ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!ΑΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ (ΠΑΜΕ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ,ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ΒΛΕΠΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΙΔΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΤΑ ΜΜΕ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ,ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ "ΜΕΙΝΕΙ" ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ (ΓΑΠ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη η προπαγανδα ειναι ενα πολυ δυνατο εργαλειο το οποιο χρησιμοποιει αψογα το ΚΚΕ,θα πρεπει να τονισουμε οτι οσες απεργιες,πορειες και διαμαρτυριες να κανει το ΚΚΕ,απο τη στιγμη που δεν (παρα)μενει στην πορεια,στην πραγματικοτητα δεν αλλαζει τιποτα!!Οι κομμουνιστικες κορωνες για εργασιακα δικαιωματα και απολυσεις ειναι λογια του αερα,διοτι αφου απολυεται ο κοσμος το ΚΚΕ εξαφανιζεται!!
    Δεν ειδα ποτε σε διαμαρτυρια ανεργων το ΚΚΕ!!Μονο οταν υπαρχει ο κινδυνος απολυσης υπαρχει μια δηθεν υποστηριξη και μετα γιοκ!!Τι σχεση εχει ομως το ΚΚΕ με το εργατικα κινημα???
    Τα εργατικα κινηματα προϋπηρχαν του κομμουνισμου,που εχει ως αρχη τον Μαρξισμο!!Πως οικειοπειται ο κομμουνισμος την "εργατια"??
    Υπαρχουν ερωτηματα που μεχρι και σημερα δεν απαντα το ΚΚΕ:
    Γιατι δεν μειωνουν τις επιχορηγησεις για να ανοιξουν λογαριασμους για τη "λαϊκη μαζα",ωστε να μην φτασει στην εξαθλιωση??
    Τι μισθο δινει το ΚΚΕ στους υπαλληλους του???
    Οι μισθοι πεινας εξαλειφονται οταν καποιος προσφερει τις υπηρεσιες του στο ΚΚΕ??
    Ποσα ατομα εχει απολυσει το ΚΚΕ απο τις επιχειρησεις του??
    Γιατι το ΚΚΕ καιγεται τοσο πολυ για "δικαιωματα" των λαθρομεταναστων οταν γνωριζει οτι η λαθρομεταναστευση αποτελει παρανομια??
    Και γιατι βγαζετε σπυρια οταν βλεπετε ελληνικη σημαια??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΠΙΣΘΩΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΑΣ΄ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ'ΛΕΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΄ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ΄ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ)ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ."ΚΑΠΟΙΟΥΣ" ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    24 Φεβρουαρίου 2011 7:44 μ.μ. ,

    το ΚΚΕ ειναι οντως οπισθοδρομικο και μιζερο,επειδη παριστανει το "προοδευτικο" κομμα αλλα υποτιθεται οτι εχει ως βαση υπαρξης το πιο απαρχαιωμενο δογμα(Μαρξισμο),που ακομα κι αυτο αναθεωρηθηκε τοσο απο τον Ενγκελς,οσο και απο τον Μπερνσταϊν!!
    Αυτα δεν συμβαδιζουν!!Επιπλεον η "προοδευτικοτητα" του ΚΚΕ συμβαδιζει με την ψευτοπροοδευτικοτητα της δηθεν ελιτ που προβαλλουν τα βοθροκαναλα!!
    Εφτασαν στο σημειο να απαιτουν νομιμοποιηση των λαθρομεταναστων!!
    Η ΕΕ και το ευρω υποτιθεται οτι θα αποτελουσαν μια αντισταση εναντι του δολαριου!
    Ειχε το ΚΚΕ να προτεινει μια βιωσιμη οικονομικη λυση??
    Μηπως οι πολιτικαντηδες μας ρημαξαν τα κονδυλια και διοριζαν οποιον ηθελαν στο δημοσιο,χωρις να υπαρχουν πλανα για μακροχρονια αναπτυξη??
    Μηπως οι πολιτικαντηδες μας στηριχτηκαν στους απατεωνες Σορρος και Goldmann Sachs,για να φαινονται τα ελλειματα μας χαμηλοτερα??
    Μηπως οι πολιτικαντηδες μας δημιουργησαν τεχνητη κριση για να λαβει μερος στο μοιρασμα της πιτας και το ΔΝΤ?
    Οι ψευτοσυνδικαλιστες του ΚΚΕ ποσο αμοιβονται τον χρονο?
    Ποιο ειναι το υψος των κρατικων επιχορηγησεων που λαμβανει το ΚΚΕ??
    Αλλο που δεν θελατε το ευρω!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μπορουσε καποιος να γραψη πολλα για το Εθνοπροδοτικο κκε αλλα ενα μονο ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΑ Η Ν.Δ , ΑΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΤΑ Ν/Σ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΗΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΗΛ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΞΟΥΣΙΑ.
    ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για πείτε μου ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙ.

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΕΙ Η ΜΠΑΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΡΓΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα τυπάκια με τις κοιλίτσες και τα καφεδάκια δεν μου άρεσαν καθόλου.

    Βγήκαν με την ντουντούκα κάνανε βόλτα και μετά σπίτι για φαΐ.

    Εσείς ρε κομμούνια δεν κλείσατε όλες τις βιομηχανίες με απεργίες; Μαλκώτσης Ιζόλα

    Τα ξεχνάτε; Πάτε κάνετε απεργία για 50 ευρώ παραπάνω και σε συνεργασία με την κυβέρνησι έρχεται το ΣΔΟΕΕ να κάνει έλεγχο την ώρα τής απεργιάς και από τα πρόστιμα κλείνει το εργοστάσιο και τελικά χάνουν τελείως τίς δουλειές τους οι άνθρωποι.

    Το μόνο που έχιε κάνει το ΚΚΕ είναι να εξαθλιώσει τον εργάτη γιατί μόνο σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία χωρίς αξίες και ιδανικά έχει ρόλο το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτος ο διχασμος παντως του ελληνικου λαου σε κουμουνια,φασιστες,αναρχικους,πασοκους κλπ ειναι που "εφαγε" την Ελλαδα και την εφερε σ'αυτή την κατάσταση,η κομματοκρατία στην Ελλαδα ,οι παρωπίδες απ'ολες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως κυριαρχει καθώς και το διαιρει και βασιλευε που ειναι βούτυρο στο ψωμι της κυβέρνησεις.
    Ωραια να συνεχίσουμε έτσι και σε λίγο δεν θα μείνει τιποτα ορθιο!!!!!!!!!!!!Ο καθένας την ομαδούλα του!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε
    25 Φεβρουαρίου 2011 9:55 μ.μ. ,

    πισω απο εθνικους "διχασμους" κρυβονται ΠΑΝΤΑ ρουφιανοι και προδοτες!!
    Απο τα σχολια διαπιστωνεις οτι αυτοι που επιχειρηματολογουν κατα του ΚΚΕ,θεωρουνται απο το ΚΚΕ αυτοματως ατομα της ΝΔ και του Κολωνακιου!!
    Τι αλλο χρειαζεται για να διαπιστωσεις την κυνικη αναιδεια των κομμουνιστων??
    Απαντησεις σε ερωτηματα δεν δινουν,κανουν τις "παπιες" σχετικα με τη λαθρομεταναστευση,κερδιζουν τα κερατα τους απο βουλευτικους μισθους και επιχορηγησεις και υποτιθεται οτι "συμπασχουν" με τα "λαϊκα στρωματα" μονο και μονο επειδη δεν φορουν γραβατες!!!
    Και προς πληροφορηση τους,η ΝΔ ειναι ακριβως το ιδιο με το ΠΑΣΟΚ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]