Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μνημόνιο απέτυχε. Τώρα αμέσως άλλη λύση…


Το μνημόνιο απέτυχε.
Το δημόσιο χρέος έχει βγει ήδη εκτός ελέγχου και αυξάνεται πλέον αλματωδώς.
Η χώρα δεν παράγει τίποτα.
Δεν έχει Εθνικό Προϊόν τέτοιο που θα μπορούσε να βάλει σε έναν προγραμματισμό την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
Πρέπει μερικά πράγματα να τα καταλαβαίνουμε.
Οποιαδήποτε συνέχιση περαιτέρω δανεισμού της χώρας, μόνο και μόνο για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους, δεν οδηγεί πουθενά.
Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να διογκώνεται διαρκώς το δημόσιο χρέος, με τελική κατάληξη, αργά ή γρήγορα το αδιέξοδο και την επίσημη πτώχευση.
Τότε όμως τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από ότι είναι σήμερα, όπως και σήμερα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι ήταν τον Οκτώβριο του 2009, όταν εμείς από την αρχή φωνάζαμε ότι ήταν καλύτερα να πτωχεύαμε τότε που είχαμε ακόμα δυνάμεις, πριν μπούμε πιο βαθιά στο χρέος.

Έστω τώρα, πρέπει να πάρουμε άμεσες αποφάσεις. Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δύο καθαρά συστημικά κόμματα, δεν μπορούν να διανοηθούν κάτι άλλο πέρα από τον συνεχή δανεισμό, την συνεχή διεθνή επαιτεία και την υπέρμετρη φορολόγηση, πασπαλισμένα, όλα αυτά, με κάποιες κορώνες περί ανάπτυξης και άλλες πομφόλυγες, λες και η ανάπτυξη είναι κάτι που το διατάσεις και γίνεται ή στέλνεις τα ΜΑΤ και το επιτυγχάνεις.

Τα κόμματα αυτά πρώτα και κύρια προσπαθούν να διασώσουν το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι και το ζωοποιό περιβάλλον τους. Αν καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα, απλά θα πάψουν να υπάρχουν. Όμως, αυτό το καθεστώς διοικείται από κρατικοδίαιτα παράσιτα, τα οποία ζουν από την αρπαγή και τη διασπάθιση του έτοιμου δημοσίου χρήματος, με μηδενικό επιχειρηματικό κίνδυνο. Δεν διοικείται από κάποια παραγωγική άρχουσα τάξη, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου και ανάκαμψης.

Για να μην μακρηγορούμε, απαιτούνται άμεσα:….

Α) Αναδιάρθρωση του χρέους με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Ένα hair cut (κούρεμα) τουλάχιστον κατά 50% του χρέους, ώστε να πέσει το ποσοστό του χρέους κάτω από το ΑΕΠ. Όσο το χρέος είναι πάνω από το ΑΕΠ, θα συνεχίσει να αυξάνεται αντί να μειώνεται.

2. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το υπόλοιπο.

3. Μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο χρέος σε λογικά και δυνάμενα να εξυπηρετηθούν επιτόκια.

Β) Υιοθέτηση ενός πλαισίου μέτρων περιστολής των δημοσίων ελλειμμάτων, απελευθέρωσης της αγοράς, αναπτυξιακών και φορολογικών κινήτρων, με παράλληλη κατάργηση της γραφειοκρατίας, ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στα ίδια, αλλά ταυτόχρονα και προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, γιατί με εξαθλιωμένη την κοινωνία η όποια ανάπτυξη θα λειτουργήσει υπέρ ολίγων και μόνο.

Γ) Αν η ΕΕ το απαιτήσει, ναι, να εξέλθουμε και από το ΕΥΡΩ, μέχρι να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ισάξιοι και όχι οι ζήτουλες της Ευρώπης.

Δ) Εννοείται ότι όλα αυτά προϋποθέτουν την κατάρρευση του ισχύοντος καθεστώτος των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, οι οποίοι και ελέγχουν το πολιτικό σύστημα και μέσω αυτού το σύνολο της κοινωνίας, προς όφελός τους

Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης με αυτό το καθεστώς επικεφαλής είναι καταδικασμένη από την αρχή. Ξεχάστε το καλύτερα.

Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε ότι τελικά θα πάμε σε παρόμοιες, με τις ανωτέρω, λύσεις, αλλά θα έχουμε εξαθλιωθεί πλήρως, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και εκατοντάδες δισεκατομμύρια, προς όφελος των τοκογλύφων, ντόπιων και ξένων.

Αποφάσεις τώρα….

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Κε ΧΑΣΑΠΗ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΟ ΧΛΙΑΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνετε μεγάλο λάθος κύριοι, το μνημόνιο έχει πετύχει 100%, μάλλον δεν έχετε καταλάβει τί συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα, το μνημόνιο είναι ένας ακόμη κρίκος (μάλλον από τους τελευταίους) της βαριάς αλυσίδας με την οποία δένονται οι Έλληνες και οδηγούνται σε νέα σκλαβιά. Ανοίξτε τα μάτια σας και προσπαθείστε να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ αυτά που συμβαίνουν, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είμαστε υπόδουλοι, άλλοι αποφασίζουν για εμάς, δεν μας υπολογίζει κανείς γιατί είμαστε σκλάβοι και αν πέταξαν ένα κόκκαλο στους Έλληνες για να γλείψουν ήταν μόνο και μόνο για να τους παρασύρουν στην παγίδα, τώρα έχουν πάρει πίσω όχι μόνο το κόκκαλο αλλά και ελευθερία μας.
    Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι φίλε μου (όπως τα γράφει ο προηγούμενος).
    Κάποιοι μας θέλουν υπόδουλους (και όχι μόνο εμάς).
    Γιατί όμως;Ξέρετε;

    Α ρε Έλληνες.Αν ήταν όλοι οι Έλληνες σαν τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη τότε θα είμαστε ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσα ευρω θα ειναι μια δραχμη με τις παρουσες συνθηκες?? Καπου διαβασα γυρω στις 1900 δραχμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσες δραχμες θα ειναι το 1 ευρω?? Καπου διαβασα γυρω στις 1900 με τις παρουσες συνθηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]