Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Λέση Bilderberg αποκαλύπτεται...

Οι μυστικές διατλαντικές συμφωνίες επιβολής της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, η Ρωσία, ο πόλεμος και η Bilderberg

Με τις τρεις διατλαντικές συμφωνίες που προωθούνται (TTIP, CETA, TiSA), οι πλέον σημαντικές ρυθμιστικές περιοχές για τη ζωή μας μεταφέρονται από το δημόσιο στους υπερβολικά ακριβούς, πανούργους και ασυνείδητους «δικηγόρους» της βαριάς βιομηχανίας – από την πολιτική εξουσία στην οικονομική. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της νεοφιλελεύθερης σχολής, σύμφωνα με την οποία τα εξής:
«Το κράτος είναι ανόητο και πρέπει να συρρικνωθεί – οπότε να γίνει ακόμη πιο ανόητο και αδύναμο, επειδή η Οικονομία, αυτοελεγχόμενη, είναι σε θέση να ρυθμίζει καλύτερα τη ζωή μας«.
Πολλές δυτικές χώρες έχουν ήδη ακολουθήσει το συγκεκριμένο δρόμο, ενώ αυτές που δεν το έχουν κάνει ακόμη, θα υποχρεωθούν – εν ανάγκη ακόμη και εκβιαζόμενες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία κοκ.

Στα πλαίσια αυτά, προωθούνται οι διατλαντικές συμφωνίες, κρυφά από τους Ευρωπαίους Πολίτες – ενώ οι εκλεγμένοι βουλευτές επιτρέπεται να «μελετήσουν» τις 6.000 σελίδες της αγγλοσαξονικής νομολογίας που τις αφορούν το πολύ για δύο ώρες, χωρίς να κρατούν καμία σημείωση (απαγορεύεται)!

Ακόμη χειρότερα, χωρίς τη βοήθεια του διαδικτύου και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν ειδικούς, οι οποίοι έχουν γνώση του θέματος και της νομολογίας. Επομένως, πρόκειται για μία πλήρη διακωμώδηση της έννοιας των Κοινοβουλίων, οπότε του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας – όπως άλλωστε συνέβη και στην Ελλάδα πολλές φορές, πρόσφατα με το θηριώδες νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων.  

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως η λέσχη Bilderberg συνεδριάζει κατ’ εξαίρεση στην Ευρώπη (άρθρο), κυρίως λόγω του ότι θέλει να στηρίξει την προώθηση των παραπάνω συμφωνιών – επομένως την πλήρη επικράτηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Με δεδομένο δε το ότι, καλεί στις συνελεύσεις της προσεκτικά επιλεγμένα ηγετικά στελέχη της οικονομίας, του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του στρατού των δυτικών κυρίως χωρών του ΝΑΤΟ, σε εμπιστευτικές, μη πρωτοκολλημένες και μη δημοσιεύσιμες συνομιλίες, δεν μαθαίνει κανείς απολύτως τίποτα.

Συνήθως βέβαια δημιουργούνται επαφές, ενώ ασκείται μία άτυπη επιρροή από την πλευρά της υπερδύναμης – με «αποδέκτες» αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ευρώπη. Δεν αποφασίζεται τίποτα, αλλά όποιος συμμετέχει νοιώθει ματαιόδοξα πως ανήκει στη διατλαντική ελίτ – ενώ είναι σίγουρη η προώθηση του στη θέση που επιθυμεί.

Ένας δεύτερος λόγος της φετινής σύσκεψης, εξίσου σημαντικός εάν όχι σημαντικότερος, είναι η συσπείρωση όλων εναντίον της Ρωσίας – η οποία θεωρείται πως αποτελεί μία τεράστια απειλή τόσο για τις Η.Π.Α., όσο και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (άρθρο).

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η λέσχη Bilderberg, από την ίδρυση της, υπηρετούσε την αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ένωση – η οποία έπρεπε να μετατραπεί από τους πρώην συμμάχους του πολέμου, μέσα σε μία νύχτα, στο νούμερο ένα εχθρό της Δύσης. Στα πλαίσια αυτά, τα φασιστικά υπόβαθρα πολλών μελών της λέσχης ξεχάστηκαν εντελώς – ενώ η Γερμανία μετατράπηκε στο βασικότερο οχυρό προστασίας, απέναντι στη δήθεν σοβιετική απειλή.

Η σημερινή τώρα επιθυμία της Ρωσίας, σε σχέση με τη δημιουργία της Ευρασίας σε συνεργασία με την Ευρώπη, θεωρείται ως η μέγιστη δυνατή απειλή για την υπερδύναμη – η οποία κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει, περικυκλώνοντας μεταξύ άλλων τη Ρωσία στρατιωτικά, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται φυσικά για μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη όπου όμως, όποιος προσπαθήσει να την κριτικάρει στη σύσκεψη, δεν πρόκειται να πάρει καμία πρόσκληση στο μέλλον – ενώ θα εξαφανισθεί γρήγορα από την επικαιρότητα.

Ολοκληρώνοντας, τα παραπάνω προέρχονται από μία πρόσφατη συνέντευξη ενός πρώην Γερμανού υπουργού, με δικές μας μικρές παρεμβάσεις, ο οποίος συμμετείχε σε συσκέψεις της λέσχης (πηγή) – ενώ η πλειοψηφία των φετινών καλεσμένων της προέρχεται από τη Γερμανία.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]