Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χίος: Συμπλοκή ΜΑΤ με κατοίκους που διαμαρτύρονται για τους πρόσφυγες

Άγριες συμπλοκές το βράδυ της Κυριακής στη Χίο, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κατοίκων των Ταμπάκικων.
Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά των προσφύγων προς απέλαση στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο κτίριο, όπου μέχρι πρότινος, γινόταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Τα ΜΑΤ άσκησαν βία με τα γκλοπ κατά των διαδηλωτών, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων της περιοχής Ταμπάκικα Χίου.

Ο δήμαρχος απέδωσε το περιστατικό στην γενικότερη έλλειψη συντονισμού από πλευράς κυβέρνησης σε αυτά που συμβαίνουν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Συσχετιζόμενο το γεγονός της επίθεσης των ΜΑΤ σε έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονταν, με την επίθεση των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών κατά των ΜΑΤ στην Ειδομένη στην οποία οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν "κατεβασμένα χέρια" και τηρούσαν στάση άμυνας δεχόμενοι χτυπήματα, αλλά και με την καταστροφή στο λιμάνι του Πειραιά από "πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες, χωρίς να παρέμβει η αστυνομία, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι τραγικό. Η κυβέρνηση μέσω των ΜΑΤ επιτίθεται στους Έλληνες πολίτες και τους αντιμετωπίζει ως παρείσακτους και πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας οι οποίοι στερούνται πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι ψήφισαν οι δαρμένοι τα τελευταία 40 χρόνια και ειδικά στις τελευταίες εκλογές;
    Μιλάω για τις τελευταίες, επειδή ειδικά κατά τη διάρκειά τους είχε αρχίσει δειλά-δειλά η απόβαση και όλοι λέγανε για την ειλημένη απόφαση ένταξης στην ελλ. κοινωνία ως και 2.500.000 λαθροκανίβαλλων.
    Είναι η ώρα και οι Χιώτες και οι Λέσβιοι και οι Σάμιοι και όλοι αυτοί που λάθρα διαβιούν με 0-3% φορολογία, να φάνε τα σκατά που έριξαν στις κάλπες νομίζοντας πως θα τα γευθούν μόνο οι άλλοι.
    Καλά τους έκαναν.
    Κι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]