Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι σκοπιανοί αποκαθηλώνουν τον ψευτομακεδονισμό του Γκρούεφσκι

Πολλαπλά μηνύματα κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του VMRO-DPMNE έστειλαν οι κάτοικοι των Σκοπίων, διατρανώνοντας την διαφοροποίησή τους από την επιβαλλόμενη γραφική πολιτική της «αρχαίας Μακεδονικής» ταυτότητας.

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σκοπίων, πολίτες του γειτονικού κρατιδίου προξένησαν ζημιές στην «Πόρτα της Μακεδονίας», την αψίδα του θριάμβου που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, την οποία κατασκεύασε το γραφικό εθνικιστικό ακροδεξιό κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας μακεδονικών στοιχείων που συντελούν στην εθνικιστική κυβερνητική προπαγάνδα και παραχαράσσουν την ιστορία.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν αργότερα σε μία τμηματική «επίθεση» κατά του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, που βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την «αψίδα του θριάμβου», την γνωστή και ως «πόρτα της Μακεδονίας».
Η επίθεση αυτή οργανώθηκε και στηρίχθηκε από την ενωμένη αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, και ήταν μία περίτρανη απόδειξη της διαφοροποίησης των πολιτών των Σκοπίων απέναντι στην πεισματική προπαγάνδα του ακροδεξιού κυβερνώντος VMRO – DPMNE να επιβάλει την «αρχαία Μακεδονική» ταυτότητα.

Σημειώνεται πως τόσο η αψίδα (καμάρα) όσο και το υπουργείο Πολιτισμού είναι σύμβολα αυτής της πολιτικής που ασκείται από το 1991 και με ιδιαίτερα επιθετικά στοιχεία μετά το 2006.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]