Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρίξτε τον φράχτη τώρα!

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και είναι αυτή την εβδομάδα, μέχρι πριν την επόμενη σύνοδο κορυφής. Αν και αυτή η ευκαιρία περάσει, δεν θα υπάρξει άλλη. Γι αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βαυκαλίζεται και να δει την πραγματικότητα κατάματα: πρέπει να ρίξει τον φράχτη και πρέπει να τον ρίξει τώρα.

Αυτό πρέπει να γίνει πρωτού υπάρξουν αποφάσεις που μπορεί να «νομιμοποιήσουν» το εν λόγω διεθνές αυθαίρετο, αλλά και πρωτού σκάσει το πρόβλημα στην Ειδομένη – και τα δύο είναι πλέον πολύ κοντά, αν και δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη πολύ σύντομα και μία επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή.

Όμως και σε αυτή την περίπτωση, ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα παραδέχεται ότι τα τετελεσμένα και οι ενέργειες χωρίς καμία νομική βάση, την κάνουν να τρέμει και να ενσωματώνει τα αποτελέσματά τους ως δικά της προβλήματα, αντί να αντιδρά ως οφείλει να πράξει.

Καλά τα λόγια και οι δημόσιες σχέσεις, καλά και τα παραμυθιάσματα, όμως η Ελλάδα μετατρέπεται ήδη ευρύτερα σε έναν de facto καταυλισμό προσφύγων της Ευρώπης με τις συνέπιες να είναι νομοτελειακά εκρηκτικές.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λοιπόν, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η μονομερής, παράνομη και επιθετική εναντίον της Ελλάδας έγερση του φράχτη στα Σκόπια, για τον οποίο, δυστυχώς, οι κκ Τσίπρας και Καμένος κάνουν το βλάκα. Συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει.

Όμως υπάρχει. Και δεν έπρεπε. Σηκώθηκε επειδή η Ελλάδα είναι αδρανής και φοβισμένη, ανίκανη να υπερασπιστεί τόσο (και κυρίως) τον εαυτό της, όσο και το λεγόμενο ευρωπαικό κεκτημένο το οποίο ο φράχτης θίγει βάναυσα με τον πιο οξύ τρόπο, ειδικά δε όταν υψώνεται από μία χώρα που δεν είναι καν μέλος της Ε.Ε. και που δεν έχει ούτε τη νομιμοποίηση, ούτε την ισχύ για κάτι τέτοιο. Αλλά η Ελλάδα έχει βρεθεί πλέον εύκολη όσο ποτέ, ανύπαρκτη απέναντι στις προκλήσεις, ακόμα κι αυτές που είναι εξόφθαλμες και που προέρχονται από χώρες χωρίς ισχύ.

Οι παλιοί λεκτικοί τσαμπουκάδες Τσίπρα – Καμένου έχουν δώσει τη θέση τους σε πολιτική δειλία πρωτοφανή κάτι που φάνηκε πρώτα απ’ όλα στην τρόικα και στα μνημόνια.

Όμως, εδώ, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και πολύ χειρότερα για την Ελλάδα.

Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της πει το παραμικρό από τη στιγμή που αποφασίσει να ρίξει αυτό το κατασκεύασμα του αίσχους που οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή και την Ευρώπη δεκαετίες πίσω, στο πιο σκοτεινό παρελθόν της.

Ας τα αναλογιστούν αυτά οι συνεταίροι της εξουσίας και ας ενεργήσουν όσο είναι ακόμα καιρός.

Ας ρίξουν επιτέλους αυτόν τον φράχτη, πριν ο ίδιος πέσει πάνω στην Ελλάδα και την πλακώσει…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μα και να πέσει ο φράκτης το πρόβλημα δε λύνεται. Τα Σκόπια δεν επιτρέπουν τους πρόσφυγες να μπουν γιατί ξέρουν ότι πιο πάνω από αυτούς η δίοδος είναι κλειστή, οπότε μοιραία θα μείνουν εγκλωβισμένοι στο έδαφός τους. Η μόνη λύση είναι να μην τους αφήνουμε να πλησιάζουν στις ελληνικές ακτές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ειπες ρε αρθρογραφε τωρα ; Ελληνικη κυβερνηση ; χαχαχαχαχαχα Ξυπνα καυμενε μου ραγια ξυπνα γιατι μερες εμειναν ...
    Η λυση ειναι να παρουμε την Πατριδα στα χερια μας και ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]