Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πορεία στο σκοτάδι, είτε με Αλέξη είτε με Κυριάκο

Του Γιώργου Τράγκα

Το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνει κάθε πολίτης είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να συνεργάζεται με εκείνους που καταπατούν το Σύνταγμα και τις στοιχειώδεις ελευθερίες του. Να μην ξεχνάει κανένας ότι η τήρηση τον παρόντος Συντάγματος, που πολυβιάστηκε επί των ημερών τον μνημονίου, επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας!

Η Ελλάδα αποσυντίθεται. Όλος ο πλη­θυσμός, όλα τα επαγγέλματα, όλες οι εναπομείνασες παραγωγικές γραμμές απεργούν ή κινητοποιούνται εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης και των απαιτήσεων των δανειστών. Καζάνι που βράζει χωρίς βαλβίδα ασφαλείας! Είναι θέμα χρόνου να εκραγεί, με απροσδιόρι­στες συνέπειες για την κοινωνία και το έθνος. Λένε σε κάποια υψηλά πολιτικά πατώματα ότι θα προσφύγουν στις κάλ­πες τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφανθεί πάλι ο κόσμος και να επιλέξει ανάμεσα στα αποτεφρωμένα, στην κοινή συνείδηση, πολιτικά κόμματα....

Κάποιοι ψιθυρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με το Βερολίνο θα επιχειρήσει να κερδίσει όσο περισσότε­ρο χρόνο μπορεί και ενδεχομένως -σε μια απέλπιδα προσπάθεια- να αποτολμήσει να περάσει «σαλαμοποιημένα» τα ανθρωποκτόνα νομοσχέδια για το Ασφαλι­στικό και το Φορολογικό. Όλοι ξέρουν πλέον -και στο Μαξίμου και στις πρεσβείες και, φυσικά, στο εξωτερικό- ότι αποτε­φρώνεται η πολιτική δυναμική και πως υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί από βί­αιες μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι Γερμανοί τον χρειάζονται! Για την ακρίβεια, χρειάζονται την αρνητική εικό­να του σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μας φορτώσουν εδώ για τα καλά όλο το προσφυγικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει εφημερίδα στη Γερμανία που να μη γράφει ότι ο Τσίπρας είναι, πλέον, «ο μιση­τός εχθρός των Ελλήνων» και πως η πα­τρίδα μας έχει τεράστιες ευθύνες για τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων προς τον ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι θέμα χρόνου να σταλούν ευρωπαϊ­κές δυνάμεις για το σφράγισμα των συ­νόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα. Όπως, επίσης, είναι θέμα μερικών εβδο­μάδων να ακούσουμε ότι αρχίζουν οι κοινές περιπολίες Ελλήνων, Τούρκων και Frontex στη θαλάσσια περιοχή απέ­ναντι από την Τουρκία. Ήδη, οι κάτοικοι των νησιών τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ που στέλνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., επειδή αντιδρούν στη δημιουρ­γία των hotspots! Επόμενο βήμα της αναγκαστικής συμβίωσης των νησιωτών με χιλιάδες Μεσανατολίτες είναι να ξερι­ζωθούν από τον τόπο τους προς την ηπει­ρωτική χώρα ή προς άλλα κράτη. Αυτό θα σημάνει ότι de facto μια σειρά από ελ­ληνικά νησιά θα κατοικούνται από μια πλειοψηφία προσφύγων και θα είναι υπό διεθνή, τριμερή έλεγχο!

Ο Τσίπρας (πάντα υπό τις οδηγίες του Βε­ρολίνου) θα βαδίσει προς τις κάλπες μάλλον μία Κυριακή πριν από την Εβδο­μάδα των Παθών. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται πάρα πολύ -όπως είναι φυσικό- για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν κρύβει τις σχέσεις του, την αδυναμία του και την εξάρτησή του από το Βερολί­νο. Το πιθανότερο (παρότι τα χαρτιά του ελληνικού πολιτικού σκηνικού είναι ση­μαδεμένα από τους Γερμανούς) είναι ότι το αποτέλεσμα ακόμη μίας εκλογικής αναμέτρησης θα οδηγήσει σε οικουμενι­κή κυβέρνηση. Γιατί ο κόσμος θα έχει να διαλέξει μεταξύ του «γερμανοδοσμένου Τσίπρα» και της «μαριονέτας του Βερολί­νου», δηλαδή του Μητσοτάκη. Μιλάμε για... φοβερό δίλημμα! Εάν, μάλιστα, κοιτάξεις προς το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ανακαλύπτεις πάλι πολιτικούς «έτοιμους» να υπακούσουν στις οδηγίες των δυνάμεων κατοχής.

Ο λαός, όμως, αυτήν τη φορά δεν πρόκει­ται να «μασήσει» κουτόχορτο. Τα ασφα­λιστικά και φορολογικά μέτρα που ζη­τούν, μαζί με τις μαύρες τρύπες τις οποίες λένε ότι έχει ο Προϋπολογισμός της Ελ­λάδας καθώς και το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα που ρίχνουν στις πλάτες της πολύπαθης χώρας μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την εξαπατημένη και εξαγριωμένη, πια, ελληνική κοινωνία. Ήδη επικρατούν όλα εκείνα τα γνω­ρίσματα και τα χαρακτηριστικά που θυμί­ζουν την κατάσταση στην Αργεντινή προ­τού σκάσει το καζάνι! Δεν ξέρω εάν και ποιοι θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερα, αλλά, εκεί που οδηγούνται τα πράγματα από ανόητους, ηλίθιους και καθοδηγού­μενους από έξω κέντρα, σίγουρα κάποια ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν από άφρονες!

Έχω την αίσθηση ότι οι ξένοι δεν ασχο­λούνται τόσο με το εάν θα πάρουν τα λε­φτά τους πίσω, γιατί αυτό αποκλείεται να γίνει με τη συνταγή που εφαρμόζουν. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουν στο Μαξίμου «μαριονέτες» και «ασήμαν­τους». Δεν θα επαναλάβω και σήμερα τα σχέδιά τους...

Εκείνο που έχει σημασία και ουσία είναι να τα σαμποτάρουμε. Πρέπει να υπάρξει εκτεταμένη, καθολική και πανελλαδική αντίσταση. Κάθε φορά που θα κατάσχε­ται ένα σπίτι, θα πρέπει να υπάρχουν το­πικές, δυναμικές αντιδράσεις. Θα πρέπει να ενισχύονται από τον κόσμο όλοι οι δανειολήπτες που δίνουν μάχη στα Ειρηνο­δικεία. Με φωνές, με διαμαρτυρίες γι’ αυτό που συμβαίνει. Εκείνοι που δεν μπορούν να καταβάλουν φόρους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον καμία φοροδοτική ικανότητα, θα πρέπει να μαζικοποιούν τις αντιδράσεις τους. Να φαίνεται, πλέον, σε όλη την κοινωνία, με χιλιάδες στους δρόμους, ότι οι «κύριοι» της ύπα­της αρμοστείας δεν μπορούν να πάρουν άλλες σάρκες και αίμα!

Το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνει κάθε πολίτης είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να συνεργάζεται με εκείνους που καταπατούν το Σύνταγμα και τις στοιχειώδεις ελευθερίες του. Να μην ξεχνάει κανένας ότι η τήρηση του παρόντος Συντάγματος, που πολυβιάστηκε επί των ημερών του μνημονίου, επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας...

Πηγή εφημ. "Ανεξαρτησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]