Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι στρατηγοί διαφωνούν με τον Ερντογάν

«Οι Τούρκοι στρατηγοί δεν συμφωνούν 
με τη σχεδιαζόμενη εισβολή Ερντογάν στη Συρία»

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε στο Sputnik ότι στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του μεγαλώνει συνεχώς η δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν στη Συρία.

Η πολιτική της Άγκυρας σε σχέση με τη Συρία, ιδιαίτερα όπως αυτή εκφράζεται από τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, υποδηλώνει την πρόθεση για τη διεξαγωγή μια χερσαίας επιχείρησης στη Συρία, η οποία φυσικά και επηρεάζει άμεσα τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας στο Sputnik ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν συμμερίζεται τις φιλοδοξίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της ισλαμιστικής κυβέρνησης της χώρας.

«Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν εντολές. Αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ουδέποτε υποστήριξαν την ιδέα μιας στρατιωτικής επιχείρισης ενάντια σε ένα γειτονικό κράτος».

Ο Περκίν σημείωσε ότι υπάρχει μια σημαντική αντιπολίτευση στις τουρκικές τάξεις σε ό,τι αφορά την παρούσα κατάσταση.

«Είναι κατανοητό ότι η ανατροπή του Άσαντ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αντιθέτως, αυτό το βήμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρότερη και μακροχρόνια αστάθεια στην περιοχή. Στην πραγματικότητα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η Δαμασκός να ενισχύσει τις θέσεις της και να εγκαταστήσει αποτελεσματικό έλεγχο και ασφάλεια στα σύνορα».

Σύμφωνα με τον Περκίν, η σταθερότητα στην περιοχή θα βοηθήσει την Τουρκία να ενισχύσει και τη δική της ασφάλεια.

«Για πολλούς είναι ξεκάθαρο ότι αντί να εμπλακούμε σε έναν ανώφελο, πολύ ακριβό και παρατεταμένο πόλεμο, είναι πιο λογικό και είναι πολύ πιο κερδοφόρο να ενισχύσουμε το συριακό καθεστώς και να απομακρύνουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις από τα τουρκικά σύνορα».

Ο Περκίν εκτιμά ότι εάν η Τουρκία εισβάλει στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν ή στην Αζάζ, για να υπερασπιστεί τους τζιχαντιστές, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές συνέπειες.

«Η παραμικρή κίνηση μέσα στο συριακό έδαφος μας απειλεί με μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Ακόμα και μια μικρής κλίμακας πολεμική επιχείριση μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε αδιέξοδο. Εν τω μεταξύ υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προετοιμασίες για μια τέτοια στρατιωτική επιχείριση βρίσκονται σε εξέλιξη».

«Θεωρώ ότι εάν η Τουρκία επιμείνει και τολμήσει να κάνει αυτό το βήμα, εισβάλλοντας στη Συρία, οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες», είπε.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «Είναι κατανοητό ότι η ανατροπή του Άσαντ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αντιθέτως, αυτό το βήμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρότερη και μακροχρόνια αστάθεια στην περιοχή. Στην πραγματικότητα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η Δαμασκός να ενισχύσει τις θέσεις της και να εγκαταστήσει αποτελεσματικό έλεγχο και ασφάλεια στα σύνορα».

    Και τι εννοεις τουρκομογγολε με την... "ενισχυση των θεσεων της

    Δαμασκου για ασφαλεια στα συνορα";;!!

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!

    Ελα ομως που ο Ασαντ θα κανει τουμπεκι,διοτι οι Ρωσοι ειναι αυτοι που

    τον βοηθησαν ,οχι μονο να μην σφαχτει σαν τον Κανταφι, αλλα και να

    κερδισει μαχες εναντιον της ISIS!!

    Οι Ρωσοι αποφασιζουν λοιπον,και επειδη οι Αμερικανοι και Ισραηλινοι

    τα εχουν βρει ως προς τη Συρια, βγαζεις "επιθετικοτητα" στο

    Αιγαιο,ωστε αν χασεις το παιχνιδι στη Συρια, τουλαχιστον μεσω ΝΑΤΟ,

    να τριξεις τα δοντια σου, μεσω "διεκδικησεων" , στην Ελλαδα!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]